isprika DM-u :oops: :naklon:
ipak piše sastav "kristala"
Citiraj:
Ammonium alum.
Printable View
isprika DM-u :oops: :naklon:
ipak piše sastav "kristala"
Citiraj:
Ammonium alum.
tako je i meni bilo u početku, ali sad sam došla do toga da luđački boli i svaki puta je sve više žlijezda upaljeno, ne mogu se ni obrijat dok mi se to malo ne smiri. reagiraj na vrijeme.Citiraj:
Lambi prvotno napisa
mim ne mogu naći kal-ov kristal, bila sam u pet ljekarni.
doduše u običnim, ne u biljnim ljekarnama, možda je u tome kvaka
:/
Kupila sam ga upravo zbog toga jer je pisalo da nema mirisa i sl., a isprobala i pomirisala doma. Jednostavno, taj njegov 'nemiris' mi ne paše.Citiraj:
ovca_i_janjad prvotno napisa
dakle: ima aluminija?Citiraj:
Ailish prvotno napisa
To je valjda onaj dio u kojem mene nitko nije skuzio. :mrgreen: Ok, nisam snjofala novi kamen pa ne znam je li mu miris takav dok je nov. (mogla bih sutra u ducanu provjeriti) Medjutim, svaki koristeni kamen mi je definitivno smrdio po znoju, i moj i muzev i sestrin i ciji sam vec sve snjofala u nadi da cu skuziti u cemu je problem.
Bilo je i meni tako u pocetku, ali nisam bas pretjerano reagirala jer mi alternative bas i nisu padale na pamet, ili nisu djelovale (kamen, npr). Kad su se pojavili i cirevi, bacila sam se u detaljniju potragu.Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
MGrubi, da, ima aluminija.
a jel' ti, muž i sestra pazuha perete s gelom za tuširanje ili običnim sapunom :mrgreen:Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Ja i muz uglavnom koristimo onaj babylove gel za tusiranje. Za sestru, ne znam. Pretpostavljam da koristi neki gel.
Za pazuh koristim Bionsen iz DM-a. Kupiš praznu bočicu s kristalićima u njoj, napuniš vodom (vulgaris) i prskaš.
Nema mirisa, normalno se znojiš, samo što ne smrdi ništa.
Nakon što se potroši, može se puniti još 4 puta.
Ponekad se hoće pumpica zaštopati sa kristalićima soli, ali tada samo odvrneš i ispereš u toploj vodi i šibaš dalje.
Nema freona, nema alkohola... mene je oduševilo, a i mogu kombinirati sa svim parfemima (ne volim kad mi sem irisi miješaju).
postoji li nešto protiv znojenja (ne znam je li baš zdravo? ), na poslu nosim bijelu košulju i to je katastrofa, sve što sam probala (suhi, mokri, sprejevi) ne pomaže; što da dam kćeri od 13 god, do sada je koristila onaj obični Fa bez alkohola, za mlade, ali ste me isprepadale, ipak je predugo razdoblje korištenja ispred nje
Evo baš gledam etiketu na kojoj piše: No harmful aluminums.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Inače, mislim da uvijek treba prvo provjeriti da se ne brza sa zaključcima :) :
Evo što sam našla za alluminum allum:
Citiraj:
One of the main organic ingredients in natural deodorants is ammonium alum. Alum has been used in China and Egypt for over two thousand years. Production began in England in the seventeenth century.
Because alum is a compound found in nature we ingest between 20 to 60 milligrams of alum per day through the water we drink, the foods we eat and the air we breathe. In its natural form, alum is the third most abundant element in nature, after oxygen and silicon.
It has been part of our environment since the beginning of time and is one of the basic building blocks of our universe. It makes up almost 8% of the earth’s crust, surpassed in quantity only by oxygen at 47% and silicon at 28%. It is found in soil and clays that only produce metallic aluminum products when processed.
Even so, the alunite molecules are too large for the body to absorb physically. This is confirmed by the fact that alum weighs over 36 times as much as water and it is impossible through natural means to get water to permeate the skin.
aluminija ima, to nije teško provjeriti
je li harmful ili nije ne znam
a otkuda je taj citat?
Kaze google - s ove stranice.
Pardon, i ove.
Da, s ove feminističke gdje žena hrabro i svojevoljno testita prirodne dezodoranse :lol:Citiraj:
Kaae prvotno napisa
Na kraju članka piše:
Dala je i link zelenih, ali ne nalazi mi stranicu, i ovaj link, ako vam se ne da klikati citiram:Citiraj:
In my original article I used the word organic to describe ammonium alum. I tend to use the word organic to describe anything that is natural as I think of the earth as a living organism. However, it has been drawn to my attention that this is inaccurate as the strict definition of organic means of, relating to or derived from living matter. The Green People website has a more detailed explanation of the quantity of aluminium in crystal deodorants. Thanks to the reader who brought this to my attention.
Citiraj:
NATURAL MINERAL'S
DEODORANTS
CONTACT
SILESIA GROUP INC. , P.O. BOX 15823, CLEARWATER, FL 33763, USA
http://www.biznet1.com/deodorant/index.htm
--------------------------------------------------------------------------------
THE HISTORY OF ALUM
It is believed that the first recorded use of alum was in ancient China and Egypt for its odor reducing effects.
Approximately 100 A.C. is when the Roman historian Plinus documented the manufacturing of ALUMEN ROMANUM through the repeated dissolving of alum slates in water. The resulting large crystals were mainly used to relieve internal inflammations.
In the 8th century, the first standardized production of alum through multiple crystallization took place in what is believed to be Mesopotamia. These high quality crystals were called afumen de rocca.
In 1248 A. a large alum factory was built in Naples. There the production of a high grade crystal was used for medicinal purposes1 while an industrial grade alum was used for tanning leather and what is believed to b one of the first commercial producers of paper. In the 15th century, Bartholomew Perdix recorded the existence of an alum factory on the island of lschia.
Giovanni de Castro founded the famous alum factory of the Vatican in 1458. This gave the Pope the monopoly on alum which was enjoyed until the 16th century when a large number of alum factories existec in Germany.
In the 17th century, alum production began in England.
In 1777, French chemist A.L. LavoisiE gave the first correct chemical description of Kali-Alum, which is still produced in Europe and used primari for industrial purposes. With a long history and a variety of uses, ALUM has remained a vital part of industry and health care but we has perfected the production of an all natural crystal of potassium alum that is 100% effective, economical and safe to use on our bodies.
Doctors from revered medical facilities such as the MAYO CLINIC have recommended crystals for their patients with dermatitis and the
WALTER REED MEDICAL CENTER recommends THAI deodorant stone and mist for patients who are p0 operative cancer patients receiving radiation treatment. All are examples of 21st century medicine using af ancient, safe and pure form of protection. We now know that we have a lot to thank history for teaching us.
wikipedia kaže
možda moje znanje kemije nije osobito, ali ja tu vidim aluminijCitiraj:
Ammonium alum (NH4Al(SO4)2·12H2O)
naravno da proizvođači pokušavaju prikazati da je to nešto važnije od C vitamina za naš organizam, ali volim vidjeti i koji drugi izvor
Iako i ovaj članak iz wikipedie ima disclaimer da nije potpuno objektivan, ne vjerujem da su baš fulali formulu. Uostalom lako se izgoogla još stranica koje kažu isto
sorry na kirvom kvotanju, htjela sam stisnuti URL gumbić zapravo :oops:
I samo da pojasnim, na kraju sam i ja kupila taj kristal i vjerujem da je OK za korištenje, samo ne volim to zamagljivanje - te prirodno, te organski, te udišemo ga i gutamo svakodnevno, te ima ga u zemljinoj kori... a neće ti reći od čega se sastoji.
kupila sam kristalni kamen u spreju "spray mist", nisam našla kal-ov.
piše na njemu da sadrži prirodne mineralne soli, ne sadrži štetni aluminij, kemikalije i parfema te da je sto posto prirodan.
baš me zanimaju rezultati.
zato nisam kupila taj kristalCitiraj:
Ailish prvotno napisa
pa u principu piše.
contains: purified water, natural mineral salts.
Natural mineral salts ne znači skoro pa ništa. "Sol" može biti bilo šta od kuhinjske soli do raznih otrova. "Prirodan" = "nalazi se u prirodi" nije dokaz ni da je korisno ni da je bezopasno - soli žive, olova itd se isto nalaze u prirodi.
da ne idem sad u raščlanjivanje onog gore teksta koji je očito pun proturječja i tendenciozan
koristi riječ "organski" u nekom svom :roll: značenju, alum je prvo spoj a u sljedećoj rečenici element :roll: itd
on topic, Lidera mi traje 3-4 dana, za sada nije loše
ni ja ga najradije ne bih kupilaCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
ali
to je jedini, jedini, jedini odsmrđivač pazuha od kojeg ja ispod pazuha ne dobijem rane, kojeg s kože mogu oprati i od kojeg mogu oprati robu
pa možda nije toliko strašan
a da na deklaracijama piše što piše - to vrijedi za svaki proizvod. što na deterđentu za robu znači - bez dodatnih konzervansa - da ih nema uopće ili da nema još nekih nadodanih uz te standardne etc.
:/
Je li itko probao taj jedan jedini deodorant koji proizvodi Uriage?
Toliko ga hvalim da ce ispasti da ga doma punim u kadi, ili sto vec, ali meni je stvarno odlican. Vec sam spomenula stanje 'prije' i 'poslije' otkrica.
Ja sam u Bio&Bio kupila od Dr. Hauschka roll on i preporodila se! :D
A sta pise na njemu?
Ja sam neki dan opet uzela kristal i za sada sam zadovoljna. Tu i tamo se uznojim, mirisa nikakvih nema i vecer docekam neusmrdjena. U biti, vec sam bila i zaboravila kako je to uznojiti se ispod pazuha.
Skuzila sam i otkud je dolazio smrad kristala. PReksinoc sam ga nakon koristenja oprala vodom, posusila rucnikom i pomirisala....smrad znoja. :? Probam opet, opet ista stvar. Onda se dosjetim da bi moglo imati neke veze s rucnikom (iako ne znam kakve, rucnik ne smrdi :mrgreen: ), opet ga operem, obrisem obicnom papirnatom maramicom i sve ok, nikakav miris se nije na njemu zadrzao. :?
Ako netko ima logicno objasnjenje, cekam. :mrgreen:
I ja u Bio&Bio, Weledin dezodorans od kadulje.
On je čak i unisex; rekoše mi da ga više kupuju muškarci, ali kako ne volim slatkaste mirise, meni paše.
I da, ne "drži" cijeli dan kao ovi "umjetni" - morate obnoviti šprickanje 1-2 tijekom dana.
Imam još jedan jako dobar ( za one koji vole ne-slatkaste mirise), proizvodi se u malim količinama pa ako nekog zanima, može na pp!
(Ne, ne proizvodim ga ja!)
On je čak i unisex; rekoše mi da ga više kupuju muškarci, ali kako ne volim slatkaste mirise, meni paše.
I da, ne "drži" cijeli dan kao ovi "umjetni" - morate obnoviti šprickanje 1-2 tijekom dana.
Imam još jedan jako dobar ( za one koji vole ne-slatkaste mirise), proizvodi se u malim količinama pa ako nekog zanima, može na pp!
Kupila sam Uriage Deodorant i prezadovoljna sam njime. Pravo otkriće - nježan, a djelotvoran! Zahvaljujem na preporuci. Kae :heart:
Bas mi je drago da ti odgovara! :)Citiraj:
Lovorka prvotno napisa
DM-alverde,limeta-žalfija. :naklon:
Potpisujem za Uriage i Weledu!
A ja se klanjam DM alverde calendula, dakle od nevena-divan miris po bilju, sam miris te osvježi, a učinkovit!
zadovoljna sam tekućim kristalnim kamenom, najbolje što sam do sada probala, ali moram priznati da negdje u dubini ispod lijevog pazuha još uvijek osjećam nekakvu žlijezdu.
ne znam jel se to još nije povuklo ili i dalje reagiram :/
ja uzela roll on Vanilla by Bettina Barty i suuper je zasada :D
Meni je trebalo oko godinu dana da se svi simptomi i slicni uzasi povuku. Sad je sve u najboljem redu oko godinu i pol.Citiraj:
Tashunica prvotno napisa