ma katastrofa Tami, katastrofa :nope:
Printable View
ma katastrofa Tami, katastrofa :nope:
Tami, nisam znala da si studentica,eh baš smo se našle...Ja sam bila na porodiljnom sa drugom curom (prva je već bila upisana u vrtić) kad sam predala "papire" u vrtić..Kakosam tad bila na porodiljnom (dakle zaposlena), i kako mi je prva cura već išla u dotični vrtić, bez problema su primili i drugu..To je bilo prije 4 godine..Sada mi je prva cura već u školi, a druga je završna godina vrtića..I sva sreća da me nisu tražili papire od posla opet...JER, U MEĐUVREMENU!!...Nakon završetka porodiljnog dobijam otkaz...pa upisujem fakultet, redovni student po Bolonji..I kako je to bio trogodišnji fakultet, već sam ga i završila, a da nikad u vrtiću nisu znali čime se bavim...Jer sam se ranije raspitala i saznala da kao redoviti student nemam pravo na vrtić (nepojmljivo!!)..
Ispadne kao da nešto skrivam, muljam i sl., skoro kao kakav kriminalac (he, he), jer su nam jednostavno pravila takva kakva jesu (diskriminirajuća)..A ono kao svi imaju pravo na obrazovanje, deklarativno..A kada mama (ili tata) zele iskoristiti pravo na obrazovanje, dijete im se diskriminira i ne primi u vrtić..
To je sve zajedno toliko prestrašno da nema dovoljno tužnog ni bijesnog smajlića kojeg bi ovdje pridodala komentaru..
Na kraju bih još samo rekla da mi je žao što se o tome ne progovori javnije i glasnije..i što se stvari ne nazovu svojim imenom, i što se ne prizna istina koja kaže da nema svako dijete pravo na vrtić, da se djeca diskriminiraju ovisno o statusu svojih roditelja!!A ne samo parole i parole kako djeca imaju ova i ona prava i sl..
Cure :love:
I da, neznam može li se što učinit po tom pitanju da se omogući svoj djeci vrtić??Kakva peticija i sl??
Mislim, ja sam kao studentica 3 od 5 dana u tjednu na fakultetu bila od jutra a 2 dana od jutra do 17h, što je puno više od radnog vremena..Po Bolonji nije dopušteno izostajat..jednostavno izgibiš pravo za izać na ispit..A mi mame se nekako još i više borimo u životu kao za posao tako i za završiti fakultet..Ja sam sve svoje ispite dala u roku odmah, apsolventsku godinu nisam ni upisivala...I umjesto da nam se pomogne da školovanjem i/ili traženjem posla učinimo kvalitetnijim život sebi i svojoj djeci, nas i našu djecu se diskriminira..Ono "što mame upće idu studirati, sad su mame i ako idu studirati nek se snađu za dijete" ili, kao kod Ineske "kad mama dobije otkaz nek prvo nađe drugi posao pa onda ponovno upiše dijete u vrtić, a poslodavac će čekati (ha,ha,ha)..
važna, je jako, ta "općedruštvena logistika" majkama s djetetom..I ako je nema, priznajmo da je nema..Eh...
oprostite za puno tipfelera...Brzina..
baš tako.
samo ja nisam znala da djeca roditelja studenata uopće nemaju pravo na vrtić, ja sam bila uvjerena da samo nemaju prednost pri upisu... ali kod nas, jednom kad upišeš dijete, to je to, ono je upisano, i nije više važno što ti radiš. dakle ne može ti netko reći e sad ga vi ispišite zato jer ne radite.
ja sam imala sreću da sam imala debelu vezu u kvartovskom (državnom) vrtiću pa mi je dijete upisano iako je velika navala u tom vrtiću... ali mislim, što ću? kad ne ide drukčije onda ide kako ide i uopće me nije sram što smo preko veze. nekako sam morala završit tu 4. godinu.
no eto, faks je pri kraju pa ćemo uskoro i mi biti "legalni" :evil:
Da, malo krivo sam se izrazila, nije da dijece studentica nemaju pravo, već svi drugi imaju prednost, tako da ispadne da nemaju pravo, jer kako je gužva, nikad ne dođu na red..Napisala sam da nemaju pravo, jer volim zvati stvari svojim imenom...Ako neko kaže imaju pravo, ali je to pravo u praksi neizvedivo, ja to zovem "nemaju pravo"..
Da, i onda se mame snalaze..ti preko veze (smiješno je uopće da za vrtić treba veza), a ja tako što sam šutjela..
Pozdrav :love:
dijece= djeca..opet brzina
Znala sam i koristimo od prvog dana.