kad ti je termin? ajde, bas me zanima kako ce ti biti kod podobnika, cula sam samo jako ljepe stvari.
ja bi trebala dobit na lotu da si tak nekaj priustim :( ali drago mi radi tebe :)
Printable View
kad ti je termin? ajde, bas me zanima kako ce ti biti kod podobnika, cula sam samo jako ljepe stvari.
ja bi trebala dobit na lotu da si tak nekaj priustim :( ali drago mi radi tebe :)
16.8.
Trenutno je i meni financijski malo lošije nego što je bilo kad sam isplanirala ići gore, ali još ne odustajem. Samo da ne bude još gore...
Javim kako je bilo
Zar stvarno trudnica ne može dobiti bolovanje 45 dana prije poroda (a da nije frka)?!!
Meni je već sada teško 28 tj nemam toliko go da bi bila do 28 dana prije :cry:
Ženi, tj. bebi se stvarno nešto mora dogoditi da bi netko reagirao preeeestrašno :evil:
može, ali ako postoje opravdani razlozi za bolovanje. trudnoća nije bolest pa zašto je onda praviti bolešću :?Citiraj:
mihic prvotno napisa
ako je sve ok s mamom, bebom i trudnoćom zašto otvarati bolovanje???? osim ako se mami ne radi. to je onda već drugi par opanaka i tako triba kazat doktoru jer ni oni nisu baš vesla sisali.
meni je ginekolog u 28 tt preporučio hitan prestanak s radom i odlazak na bolovanje i mirovanje zbog uloživosti za vrh prsta i mogućnosti prijevremenog otvaranja. meni taj razlog nije bio prihvatljiv pa smo se dogovorili (jer se meni ni pod razno ne miruje) da napravim sve briseve i ako budu ok da nastavim radit do kraja travnja. u međuvremenu mi je napravio još jedan pregled uz negativne nalaze svih briseva (tjedan dana nakon toga što mi je savjetovao mirovanje i bolovanje) i ustanovio da sam jednako uloživa (ne znam šta se tribalo dogodit u 7 dana :? ). dozvolio nastavak rada do polovine svibnja, odnosno do slijedeće kontrole. iskreno se nadam da ću i tada dobit zeleno svjetlo za još malo nastavka s poslom.
21.5. dolazim do te čarobne granice od 45 dana pred porod i nadam se da ću je uspješno svladat i dogurat dalje.
mogu razumit da žene otvaraju bolovanje ako postoji i najmanja bojazan za trudnoću, ali opravdana bojazan i neke komplikacije. ali ne mogu razumit da žene odlaze na bolovanje i komlikacije jer im se više ne radi i postalo im se teško ujutro dizat.
šta je moj šef prokomentirao: "čudim se da ti još uvik radiš i da nisi otišla na bolovanje. u ovoj je firmi swasvim normalno da žena ide na porodiljni i prije nego je ostala trudna." :mrgreen:
Loryblue čudis li se meni :P .ovdje je samo 28 dana bolovanje to 45 dana nepostoji :/
ti se ne računaš :PCitiraj:
laky prvotno napisa
ti živiš u malo uređenijem divljem zapadu :lol:
btw laky ti si u ovoj kategoriji. :love:Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
Ako se kome nije problem ustati ujutro i ići na posao, nakon toga na tečaj i nakon toga na predavanja na faksu to sam sigurno ja!
Moj radni dan traje 15 sati počinje ustajanjem u 5:20 i završava oko 22:30 s time da doma dođem tek oko 21:45 - 22:00.
Do sada sam taj tempo mogla izdržati ali sada zaista više ne mogu!
Sjediti 15 h dnevno jednostavno ne ide, s time da putujem ujutro 45 minuta do posla i poslijepodne još 1h jer je gužva.
Zar trebam čekati da mi se nešto dogodi da idem na bolovanje? Ja to mogu psihički izdržati, ali nakon takvog tjedna legnem preko vikenda u krevet i ne mogu se ustati jer me sve boli zar su takve situacije potrebne?
Ne kažem da ima žena koje odmah idu na bolovanje, možda bez potreba, ali ako žena osjeti da ne može više onda bi to trebalo poštivati.
to je jako relativno, mihić?
Zašto misliš da je okej da ti zbog umora ne radiš, a i dalje ideš na tečajeve i faks? :/
tempo koji si ti sebi nabila teško bi izdržala i žena koja nije trudna, a kamoli trudnica.Citiraj:
mihic prvotno napisa
i ne trebaš čekat da ti se nešto dogodi pa tražit bolovanje, ali ti se nešto može dogodit i na tečaju i na faksu (puj, puj), a nije vezano za posao. i tamo sidiš, a i do tamo putuješ.