jučer mi frizerka preporučila šampon od katrana od Keune
ne znam, nisam ga još kupila,, samo prenosim..
Printable View
jučer mi frizerka preporučila šampon od katrana od Keune
ne znam, nisam ga još kupila,, samo prenosim..
nije lose - mozda se zalijepi pa se ne bude mogla zamastit :lol:
salim se, nadam se da ce ti pomoc :love:
:lol:
i ja se nadam
litala, ja sam dobila taj šampon, ali ne znam kako se rabi. :?Citiraj:
litala prvotno napisa
To zbilja izgleda kao obični sapun. Pretpostavljam da se namoči, pa nekako razmaže po kosi? Može neke upute, pls?[/quote]
Kupila sam T-gel u DM-u, kaže na njemu da treba oko 6 tjedana da bi se stvar popravila :/ , tko će toliko čekati :roll: , ali nadam se nekom poboljšanju nakon par puta. Evo, jučer ujutro prije posla sam oprala kosu i najradije bih ju oprala sad ponovno u WC-u na poslu :lol:
Kosu perem svaki drugi dan, obavezno! Moram je prati ujutro, jer ako je operem večer prije, zamasti mi se odmah drugi dan. Preko noći mi se najviše masti!
Nema šampona kojeg nisam probala, nijedan mi nije pomogao!
Pomogne mi malo kada si natapiram kosu i nalakiram jer onda nije toliko blizu tjemena. Inače, imam i masnu kožu sklonu aknama.
Muž pere kosu obavezno svaki dan, ali lako njemu kad ima kratku. A kod sina već uočavam isti problem. Ima 3,5 godina i moram mu kosu obavezno prati 2 puta tjedno jer mu se užasno masti.
Znači, ima nešto i u genetici.
Dakle, kupiti ga možeš kod tog istog frizera. Objasni mu o čemu se radi i posavjetuj se i kupi od njega šampon. Ja sam godinama imala jadnu suhu i ispucalu kosu. Tanku i svrbilo me je tjeme. Onda sam počela kupovati Loreal professional, kojeg ima samo u nekim frizerajima, namjenjen mojoj kosi. Danas je moja kosa u odnosu na nekad savršena. Uzimam i regenerator. Općenito sve za kosu kupujem u frizeraju. Bolji su preparati tamo nego u marketima. Probaj. Istina je da nisu jeftini, ali duže traju jer su jači.Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
[/quote]Citiraj:
Kapric prvotno napisa
smocis kosu, smocis sapun, natrljas kosu - mislim da ne pjeni puno, al se vise ni ne sjecam - peres/trljas kosu i tjeme, isperes :)
Thnx! :*
iridana, mislim da bi ti najbolje bilo otići do specijalista dermatologa. Čini se da je glavni okidač za pojačano mašćenje kose - stres.
U svakom slučaju, pojačano mašćenje u dosta se slučajeva ne može riješiti samo šamponom. Na kosu je potrebno je stavljati ampule.
Tako se meni se kosa počela mastiti zbog jednog većeg stresa prije nekoliko godina, pa sam otišla dr. Ona pregleda korijen kose i stanje vlasišta pod UV svjetlom. Shodno tome određuje se terapija.
Propisala mi je Foltene ampule, a po njih sam morala otići u Trst. Nije ih ni tamo bilo u svakoj apoteci. Ispočetka se stavljaju svaki dan, a kasnije 2-3 puta tjedno. Zanimljivo, ali kosa mi se više nije mastila. :)
(Trenutno nažalost ne stavljam ništa, jer preko vlasišta te tvari ulaze u krvotok, a još dojim.)
U slučaju nemogućnosti odlaska u Trst, dr je preporučila Vichyjeve ampule. Uz njih ide i V. šampon, mislim da je bio 70-ak kuna.
Isto tako, dermatologinja mi je rekla da se kosa smije prati samo jednom tjedno, inače se iritira vlasište. Naivno sam se zapitala, kako onda postoji šampon "Dan na dan". :mrgreen: Jasno, radi se o marketingu.
Na moju pobunu da ne mogu izdržati tako dugo do pranja, rekla mi je da mi se uz primjenu ampula neće mastiti.
Nošenje repa nije baš dobro, jer kosa ne diše.
Dobro je i masirati korijen, da bi se potaknula cirkulacija, ali ne trljati vlasište, nego pomicati kožu glave.
Inače, oni kojima se kosa masti i prhuta trebali bi vlasište izlagati sunčevom svjetlu (prilika - ljetovanje). No, kako je rekla, ne u podne! :)
Osobno sam primijetila da mi se kosa manje masti kad sam više izvan zatvorenog prostora, na svježem zraku.
I, kao što su cure već napisale, vruća voda uzrokuje veće izlučivanje sebuma.
Sretno! :*
Moram reci da mi T-gel za sad djeluje, vec nakon prvog pranja. Moja je kosa izgledala dobro (I nemasno :lol: ) i nakon 2 dana tj. 3 prospavane noci (jer nocu mi se najvise smasti)sto je apsolutan rekord jer bi ju inace prala svako drugo jutro. Vidjeti cu rezultate nakon 6 tjedana. Nadam se da cu izdurati barem 3 dana bez pranja :/
od kad sam se počela farbati,kao da mi se manje masti,
može i četiri dana izdržat :)
Jasno, farba isusuje kosu, isto ko i minival a i sve ostale kemikalije.Citiraj:
Romeo&Julija prvotno napisa
I ja sam tako probala pa kad sam nakon 3 godine farbanja jednom stvarno dobro pogledala svoju kosu, poslje pranja a bez regeneratora...fuj! Nikad vise!
Ne stavljam bas nista, ni pjene ni gelove...nista! Samo moja prirodno plava :mrgreen: duga kosa i T-gel! Idealna kombinacija.
E da, da napomenem, probala sam i sampone od 90 pa do 150 kn nebili se prestala tolko mastit. Losa investicija... :evil: