Meni je grozno čuti da kažu: a sada malo infuzije i onda šiknu drip, ja ne želim da mi tako lažu, ja želim roditi bez dripa ali kakvo je stanje po bolnicama.... :-(
Printable View
Meni je grozno čuti da kažu: a sada malo infuzije i onda šiknu drip, ja ne želim da mi tako lažu, ja želim roditi bez dripa ali kakvo je stanje po bolnicama.... :-(
M. je prešla termin 5 dana zbog čega sam svaki drugi dan išla na pregled i CTG.
Svaki puta su mi prčkali dolje na vaginalnom pregledu, no, šutiš i misliš, tako mora biti.
Kad se sjetim da mi je nekakav stažist gurao ruku unutra pokušavajući skužiti koliko sam otvorena, gdje je djetotova glavica, sad bih se pojela što sam to uopće dozvolila.
Onda mi je na idućem pregledu pukao vodenjak (odmah poslije pregleda) i uvjerena sam da se to ne bi dogodilo da me je doktorica pustila na miru.
Naravno, bila sam otvorena tek 2-3 prsta, trudovi su bili preslabi i nepravilni pa iako sam nadobudno (tako je ispalo) pripremila plan porođaja, doktor me je nagovorio na drip. REkao je kako će inače sve dugo trajati, što nije dobro ni za mene ni za dijete. Naravno, s ovim zadnjim me apsolutno dobio jer kako bih ja, pobogu, ugrozila svoje dijete.
Kada sam mu pokušavala dati nekakve protuargumente (dijete može bez plodne vode 48 sati, drip je umjetan i zapravo šteti djetetu...) rekao mi je da sam previše na internetu.
DA se razumijemo, on nije bio bezobrazan i neugodan, čak dapače, drag i smiren što je ulijevalo povjerenje. No, kada sad odvrtim film, kontam da je htio da se sve što prije završi.
Ma, ne znam. MM kaže, šuti, sve je dobro ispalo (u 16.30 su mi dali drip, a u 23.47 sam rodila, APGAR 10, 2 šava, adrenalin me još uvijek tuče :-D...), no ipak me još uvijek kopka to je li mi vodenjak umjetno prokinut ili i je li sve moglo proći bez tog glupog dripa.
ninči u pravu si za drugi porod i namještaj ličekom, nažalost. Da su ga pustili da se sam namjesti lijepo bi se okrenuo i sve ok, ali ovako je kad je voda "ruknila" van i malac se "nabio" i nije više imao prilike mrdati. Nažalost, zbog toga je i porod bio puno bolniji i teži za tebe, a osobito ako si bila na leđima.
Gorka, i mislila sam si da je bilo zato! A stvarno ne vidim razlog zbog kojeg su mi išli bušiti vodenjak! Voda je bila u redu, porod išao svojim tijekom i nije predugo trajao, samo eto, valjda im se nije dalo čekati! :(
Što mi je bilo najbolje- na kraju, kada su bebu odnjeli trkom na reanimaciju i nisam znala je li živ, primalje su sve u glas pošle govoriti da sam ja kriva jer nisam dobro tiskala, da bi dr. na svijetu objasnio meni na sav glas, a gledajući ispod oka dotične gospođe, da se zbog stava licem beba stalno vraćala natrag u porođajni kanal i nikako je nisam mogla istisnuti :( Ma žive traume...valjda će biti "treća sreća"! I valjda ću napokon imati hrabrosti reći osoblju čvrsto i odrješito Ne!