Citiraj:
Juroslav prvotno napisa
Citiraj:
Leilooa prvotno napisa
koliko sam ja upucena, osnovna skola npr. u Novom Marofu nema vjeronauk...djeca koja zele pohadati vjeronauk, organizirali su im sat vjer. petkom i subotom u vecernjim satima u prostorijama crkve odnosno samostana....
ovo je potpuno nelegalno (u smislu nezakonito) i da se netko u Ministarstvu, prosvjetnoj agenciji ili AZOO-u zainati ravnatelj dotične škole bi ostal bez posla u roku jučer - redovna nastava smije se održavati samo u redovno vrijeme u prostorijama škola (uz izuzetak terenske nastave koja je kao takva i planirana)
ponavljam, koliko sam ja upucena, to je tako u N. Marofu...ne zivim tamo, dragi je iz Marofa i tamo se zenimo, pa sam tako cula od svecenika (kod kojeg moramo do zenidbe ici na razgovor svaki vikend, i na sat ispiranja mozga + obavezno na misu :evil: )
druga stvar, ama bas svi stari ljudi od tamo govore da je tamo zakon taj svecenik, neznam jel iz reda isusovaca ili fratra (nit se kuzim u to nit me zanima) al znam da je on iz najgoreg reda svecenika koji moze biti, vrlo je zadrt, i doslovno trazi da djeca (pa i bebe) idu na misu, vjeronauk, da su pobozni, da su ministranti itd....
u zivotu nisam vidila toliko mladih ljudi na misi...on "upravlja" svim crkvama i nizim svecenicima u okolici 10-20km...upravlja gradom opcenito..sve zna..i ima ga svugdje....
pola ljudi je tamo nevjernika a idu u crkvu, zasto..zato kaj im se u protivnom sinovi i kceri nece moc tamo zeniti niti igdje u okolici (upravlja svim crkvama)....
tako da, ravnateljica te skole nema pravo glasa...niti se itko buni...
idu linijom manjeg otpora....
jos da nadodam, sad u vrijeme korizme, djeca iznad 13 god pa nadalje, svaki petak idu na krizni put od ne znam kojeg sela do varazdina...puuuno kilometara po ovoj zimulji...a svake subote na vecernjoj misi moraju moliti krunicu , biti ministranti i pratit crkveni krizni put, a onda ostati na vecernjoj misi....
:? tko je tu lud ?!
najvise zbog svecenika smo dragi i ja odlucili nakon svadbe odseliti se u moju rodnu Rijeku/Kastav i tamo zivjeti...i odgajati dijete u savrsenoj zupi sa savrsenim svecenikom...iako smo oboje ateisti....
oprotite na OT-u..ali morala sam reci...
:mrgreen: