Inače, to zna vjerojatno zato što imamo dogovor da i on ide na posao. On radi u vrtiću. Njegov je posao "baš super jer se cijeli dan igra i još dobije plaću". 8)
Printable View
Inače, to zna vjerojatno zato što imamo dogovor da i on ide na posao. On radi u vrtiću. Njegov je posao "baš super jer se cijeli dan igra i još dobije plaću". 8)
DOK SAM BILA ZAPOSLENA stariji su znali i sta radim i gdje radim. bilo mi je dozvoljeno cak i dijete dovesti na posao. ami je u tome uzivala, ja manje jer je stalno dolazila vidjeti sto radim. nju i djecu mojih kolegica cuvala je jedna djevojka. sad sam kuci, ali zato svo troje zna gdje i sto radi tata....o.k. ad zna da tata radi u "pitu" i da cesto "leti vona", a ami zna da radi u "skoli za veeeeeliku djecu....tamo gdje se cure vec sminkaju". uvijek joj je dozivljaj otici kod njega na posao, a posebno je vazna kad je u drustvu njegovih kolegica i kolega.
DOK SAM BILA ZAPOSLENA stariji su znali i sta radim i gdje radim. bilo mi je dozvoljeno cak i dijete dovesti na posao. ami je u tome uzivala, ja manje jer je stalno dolazila vidjeti sto radim. nju i djecu mojih kolegica cuvala je jedna djevojka. sad sam kuci, ali zato svo troje zna gdje i sto radi tata....o.k. ad zna da tata radi u "pitu" i da cesto "leti vona", a ami zna da radi u "skoli za veeeeeliku djecu....tamo gdje se cure vec sminkaju". uvijek joj je dozivljaj otici kod njega na posao, a posebno je vazna kad je u drustvu njegovih kolegica i kolega.
za mene zna jer radim od doma :mrgreen:
za MM sumnjam da se sjeca gdje, ali zna sto radi.
Mene su starci vodili na posao. Mama i u skroz maloj dobi jer je mogla, tata kasnije (Pliva). Mi na posao ne smijemo voditi djecu (što mi je koma), iako radim u uredu (jer kao neće firma odgovarati za djecu u liftu?!?!?). Voljela bih da mogu doći barem jednom godišnje.
Mislim da ne zna baš što radimo.. onako otprilike.. Mama radi nešto sa strujom, tata s vodom... a oboje rade na računalu.. pa ti sad to shvati...
I mene. I obožavala sam to, svi bi me mazili i pazili, a ja bi cijela važna "pomagala" .Citiraj:
Jasna prvotno napisa
M. je bila i kod mene i kod tate na poslu, prvi put s negdje 3 mjeseca :) , ali još je premala da bi znala što radimo. Ali znat će sigurno, tim više što i tata i ja dosta posla donosimo doma (meni već uvelike "pomaže" na laptopu, a čim tati zazvoni mobitel ona trči i donosi mu ga, sunce naše vrijedno malo).
Znaju gdje radim (naziv firme), bili su u mom uredu no sam posao im je vjerujem sasvim apstraktan (i meni je nekad :mrgreen:).
Za tatu im nije sasvim jasno. :lol: Naime, MM je pred godinu i pol otišao iz firme u kojoj je dugo radio i postao privatnik. Ured mu je doma i klincima zbilja to nije potpuno jasno - radi a doma je. Ili radi a vani je. :mrgreen:
Znaju i gdje baka radi, jedna i druga. Jedna je baka profesorica i to im je zapravo najzanimljivije od svega a i najmanje apstrakno od obiteljskih zanimanja.
Super mi je ovo što Seni piše da su išli vidjeti rezultate maminog i tatinog rada. Kod mog je zanimanja to nemoguće jer nema vidljivih rezultata.
roko zna i za tatu i za mene gdje radimo, ali nema pojma kaj smo po zanimanju...
tata radi 5 koraka od kuće tak da je svako malo tam, a i ja sam ga par puta vodila u svoju firmu... najdraže mu je bilo kad sam mu dala nekaj od pribora da i on s tim nekaj "radi"...
zna i za mene i za mm-a, ide redovito s nama u skolu kad imamo neke predstave ili sl., jedino ne zna koje predmete predajemo
da moju malu (4,5 godine) pitate šta mama radi rekla bi da igram igrice na poslu :lol:
nekoliko sam je puta vodila na posao kad bih trebala doći na kratko (kancelarija) pa bi joj upalila igrice na internet dok ja obavim ono što trebam ! nisam sigurna da li sam dobro napravila jer ona kaže da neće ići u školu nego će odmah na posal :shock:
:lol:Citiraj:
lana74 prvotno napisa
Provaj joj objasniti da za tako dobar posao prvo treba ići u školu. Inače, ništa od igrica ;)
I ja sam kao mala govorila da želim raditi tatin posao, tkđ. kancelarija, ali era prije kompjutera. Meni je tada tipkanje po (danas predpotopnim) mašinama bilo super uzbudljivo. A ako bi mi slučajno dosadilo, šetanda po hotelu, restoran, bar, recepcija, shopovi... Svi me samo mazili i pazili i uvijek imali vremena za mene (i ostalu djecu zaposlenika). I onda kažu da nam je u komunizmu bilo loše :mrgreen:
Za tatu zna gdje i otprilike što radi ( idemo tamo po poklon za Djeda Mraza), a za mamu zna da ide u školu, sve ok. Jedino što ona misli da sve mame idu u školu i kaže da ona ni neće u ove male škole, već odmah u ovu veliku (tako je ona doživjela zgradu škole) za mame!
znaju oboje
bili su kod mene na poslu, firma ima dan otvorenih vrata, kad je dozvoljeno djeci da dodju i upoznaju se s mjestom gdje im rade roditelji. mislim da je bilo zgodno jer su organizirali obilazak cijele lokacije, djeca su dobila neki pokloncic, mogli su tipkati na mom kompu, upoznali moje kolege, narucili smo pizzu i grickalice...
rekli su da im je bilo zanimljivo
Ako je mama čistačica, a tata zidar, onda dijete zna što roditelji rade, a ako rade ove (neke) uredske poslove kojih nakon nuklearne katastrofe na Zemlji ne bi ni bilo, toliko su smisleni i potrebni u svemiru, normalno je da djetetu trebaju godine objašnjavanja što je to i čemu služi (a i pametnom odraslom nedostaje smisao svega toga).
Vodili smo djecu na posao i muž i ja masu puta, nekako su zapamtili nazive firmi, ali što mi radimo završilo je tako da se starija kćer hvalila da joj je tata predsjednik Sabora dok "mama može neko dijete ispisati iz škole ako je zločesto" (nikakve veze s prosvjetom nemam!). Mlađoj je bilo lakše prenijeti iskustvo od kuće tako da u vrtiću govori da je mama kuharica, a tata majstor.
i mene su mama i tata vodili na posao. i bilo mi je super jer su me svi mazili i pazili tamo.
onda sam petnaestak godina kasnije ja došla raditi u tatinu firmu preko student servisa i svi su mi se isčuđavali kak sam narasla.... :lol: i kak to brzo, još malo pa ću bit za udaju (T je tad imao godinu i pol) :lol:
Mene je tatino odvođenje na posao jako koštalo.... završila sam u istoj branši! :mrgreen:
Tata radi na radiju, išli smo kod njega u posjetu i to je super zabavno :)
Mama samo ide 'na posao', 'na svoj radio' kako kaže S. (naravno, nemam nikakve veze s istim, radim u državnoj firmi)
zna ,zna i često mi dolazi sve joj je tak lijepo tamo :mrgreen: a kod taje posebno voli ići u firmu :mrgreen:
moji znaju otprilike - mama radi na kompjutoru :mrgreen:
od svoje godine i pol zna da mama i tata rade u uredu, mama crta kućice, tata mjeri teren:) nikad nije nešto drugo rekao...
on isto radi u vrtiću 8) :lol:
Moj je muz inzenjer,ali se dugo uporedo bavio stolarijom,sto su deca najcesce vidjala.
Onda su na pitanje-sta ti rade mama i tata odgovarali-"mama svira klavir,a tata stalno vuce neke daske" :lol:
moja kcer jos uvijek misli da mama radi u kuhinji :lol: a kad je mm neki dan krenuo radit sendvic skoro je umrla od smjeha, kao ono gle tata u kuhinji. ovo smatram dobrom pljuskom jer se smo mi kao neka netradicionalna obitelj, mm je jako netipican muskarac koji u zivotu nije pogledao nogometnu utakmicu i da ima vremena od posla vjerovatno bi i kolace peko, a ja sam dogurala do magisterija i prije djece sam imala ozbiljnu karijeru.
ali eto sto je tu je :)
Moji znaju i bili su i kod mene i kod MM. MM radi u šanku pa kažu da tata na poslu kuha kavu, a mama piše na kompjutor :)
[quote="tridesetri"]moja kcer jos uvijek misli da mama radi u kuhinji :lol: a kad je mm neki dan krenuo radit sendvic skoro je umrla od smjeha, kao ono gle tata u kuhinji. ovo smatram dobrom pljuskom jer se smo mi kao neka netradicionalna obitelj
Slično ovako kod nas, s tim što mi formalno i jesmo tradicionalna obitelj silom prilika:ja nezaposlena, pa sve poslove u kući i oko kuće obavljam ja, mm radi, vozi auto, ja ne, pa nam je curica uhvatila takve obrasce koji nam se ne sviđaju i koji su nas iznenadili, ali iz primjera se uči, zar ne?
Uglavnom, po njenom, mame rade kod kuće, tate idu na posao i voze auto. Njen je zaključaj: neću se udavati, jer ću onda morati puno "kukati i pjati suđe"!
Moja je, (instruirana MM-om i mojim tatom) još kao dvogodišnjakinja, na pitanje "Što mama radi?", odgovarala: "Brljavi, kunja, pravi se da radi!"
Radim, naime, u državnoj službi. :mrgreen: