Ja bih prije rekla da je ta sol za visokotlakaše razblažena nekim dodatkom.
Printable View
Ja bih prije rekla da je ta sol za visokotlakaše razblažena nekim dodatkom.
većina soli za visokotlakaše je mješavina NaCl i KClCitiraj:
kalimero prvotno napisa
nisam isprobala sve vrste soli ali sam nedavno imala kosher sol i preporucam svima. nesto divno. uopce mi nije jasno kako se soli mogu toliko razlikovati. ovo je ko neki zacin u odnosu na obicnu sol. mislim da kod nas nema za kupit ali se isplati naruciti izvana tko ima priliku.
Košer sol je samo obična krupna nejodirana sol. Hajd, nešto je teže na tržištu naći nejodiranu sol.
a gdje nabaviti nejodiranu sol?
Kod zimske službe :lol:
Mislim da je kod nas to regulirano nekakvim pravilnicima.
Sta nije razlika ak je morska il iz rudnika? :/Citiraj:
Davor prvotno napisa
Ove su bez dodataka..bar tako pise.
OK, hajd, možda je mala razlika. Od dodataka se stavlja jod, ali se obično ne popisuje kao dodatak nego ti negdje piše da je sol jodirana, a u sitnu sol dodaju i nešto za rahljenje i to onda piše.
Ima ekipe koja više cijeni morsku sol, i s druge strane kojima je bolja kamena sol. Čini mi se da je osnovna razlika u tim preferencijama - daljina mora :lol: ili eventualno blizina rudnika. Poljaci imaju i more i rudnike pa su valjda jako zbunjeni.
Mi oboje imamo niski tlak, ja čak i sada u trudnoći i papamo jako slana jela. Volimo ninsku sol ali nema je nigdje za kupiti, prošle godine kupili direktno u tvornici. :/
I ja također. Ali isključivo krupnu, jer je ta zdravija od sitne (ne znam točno zašto, zaboravila sam točan razlog, al mislim da se u sitnu stavlja nešto :? )Citiraj:
dalmatinka prvotno napisa