Danas je definitivno da se radilo blighted ovumu.... uglavnom, moram na kiretazu.. eto :cry:
Printable View
Danas je definitivno da se radilo blighted ovumu.... uglavnom, moram na kiretazu.. eto :cry:
a joj, jako mi je zao, ja sam stvarno vjerovala da ce sve bit dobro. drzi se.Citiraj:
Iva prvotno napisa
Žao mi je, Iva :love2:
:heart:
I meni je jako žao :love:
Drzi se Iva, znam da je grozno sada ali bice bolje....
Imala sam kiretazu prije 10 dana, missed ab sa 9 sedmica. :cry: Ali evo 10 dana poslije vec je bolje....tako je moralo biti. Silno zelimo drugu bebicu, i zato moramo biti optimisticni. Srecom kao i ti, imamo kod kuce vec svoje srecice koje ce uciniti da sve lakse prodje.
:cry:
pratila sam tvoju priču i željno iščekivala sretan kraj,drži se :heart:
Iva, zao mi je...! :cry: :love:
A skuzila si samo po vrijednostima bebe?! Nisi imala nikakve simptome ili nesto?!
Bete, pardon, ne bebe.
:cry:
:love:
cure hitno trebam odg. Tu sam na sd cekam, a nesto negoduju oko opce an. Kao nema anesteziologa. Mogu li inzistirati?
pitaj za diprivan jel ti mogu dat, mislim da imas pravo na to, nemoras uz svu muku jos i tu bol i sve podnosit. nadam se da sam brzo odg. inzistiraj.
Uh, ne znam, meni su samo pevu kiretažu radili pod općom, druge dvije pod lokalnom i bilo mi je svejedno zapravo.Citiraj:
Iva prvotno napisa
Mislim da možeš inzistirati, ali se onda plati (Tako je jedna moja frendica pred nekoliko godina, ne znam kako je sad).
sta je diprivan?
totalno te uspavaju, al nema intubacije - ne stave ti onu cijev za disanje, dises sama - mozda oni malo pomognu al samo s maskom ( ambu ). a to da nema anesteziologa, nek ga izvole nac. probaj na lijep nacin pricat s njima. ja sam ga dobila dok su me sivali i mi na poslu dajemo za kratke zahvate neugodne. nadam se da ces dobit, ja bi inzistirala jer sam jos u skoli na praksi gledala kiretazu i izgledalo mi je bolno, a i ti si svijestan da ti " ispiru " bebu, ne treba ti to, meni izgleda ko velka patnja. drzi se i nadam se da ce te poslusat.
diprivan se daje u venu, u sprici izgleda bijelo ko mlijeko.
propofol tj.intravenski anestetik koji se daje za indukciju anestezije a za zahvate kao npr.kiretaža daje se u kombinaciji s opioidima (fentanyl),u svakom slučaju to se zove opća anestezija (bez obzira da li se intubira ili ne) i za to je potreban anesteziolog (a ne mora se niti raditi s propofolom,ima još masu anestetika)Citiraj:
Iva prvotno napisa
naravno,možeš tražiti anesteziologa jer se takvi zahvati i rade u općoj anesteziji
držim fige da sve prođe što je moguće bolje :love:
jasno da je opca i da treba anesteziolog, a mene u njenoj situaciji koja nije ni laka ni ugodna sigurno nebi zanimalo koja je skupina lijeka i slicno nego kak djeluje, pa nisu svi medicinske struke i mislim da ne treba pretjerivat.
iva nadam se da si dobro i da je sve proslo u redu.
da bar, lezím vec dva sata s braunilom u ruci i nista se ne dogadja, poludit cu vise
kaj zbilja nemaju anesteziologa slobodnog pa cekas ili - ne moras nista odgovorit. drzi se. :love:
zato si i ti savjetovala da traži diprivan?!Citiraj:
mihim prvotno napisa
svi bi se doktori sigurno oduševili na takav zahtjev!!
sorry iva što ti uzurpiram tvoj topić,nadam se da si to rješila ili da ćeš uskoro.
ako si nešto jela ili pila danas,vjerojatno se čeka da ti prođe vrijema da budeš na tašte.
drži se ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
:heart:Citiraj:
ZO prvotno napisa
ivajesi dobro?
Iva, nadam se da je sve ok. ~~~~~~ :love:
Meni doc radio sa 4 - 5 injekcija lokalne, vakumom. Proslo bezbolno.
Drage moje curke, evo me konacno doma...
Jucer sam konacno dosla na red ali tek oko 6 sati popodne, no na svu srecu dosao je anesteziolog iz radjaone i dobila sam opcu anesteziju. Postupak je radio dr. Vasilj - jako simpatican i ugodan mladi doktor.
Jedino me nisu htjeli pustiti doma nakon dva sata vec sam morala prenociti.... s medicinskog aspekta pretpostavljam da je sve proslo ok, idem za deset dana na uzv pa bumo vidjeli...
Psiholoski aspekt je nesto drugo....ali bude i to proslo....
:love:
Iva, drago i je da je sve ipak dobro proslo. :love:
Za psiholoski aspekt znam, ali sto prije sa sobom rascistis da je jednostavno tako moralo biti i da ides dalje, bice malo lakse. Samo optimisticno. Meni sutra 14 dana od kiretaze, i vec je puuuuuno bolje. Sad samo cekam M, tj. dvije, pa da idemo dalje.
joj iva, baš mi je žao. nadala sam se da ce ti sve proći dobro. sada samo hrabro naprijed :saint: :saint: :saint:
Cure..da li je netko od vas pio ergometrin? Ja sam dobila terapiju 3*1 5 dana....jako me boli kada popijem..
drago mi je da je sve dobro proslo, a za psihu si necu,a ni ne mogu zamislit kak ti je, nadam se da ce s vremenom bit malo lakse. ja idem sutra ne pregled i jako me strah. za ergometrin ti ne znam, najbolje da pitas ginekologa. :love:
draga iva, ja sam ti pila ergometron nakon sve 3 kiretaze i mene je jako bolilo ali moj ginekolog mi je rekao da to tako mora bitij er se maternica stisće u prvobitno stanje. to mi je trajalo nekih 2-3 dana
i isto sam pila 3*1 5 dana
ja nisam pila,možda su vaše trudnoće bile veće,moja je bila 9 tjedana
a moja prva je bila 8 tjedana,druga 11 a zadnja 7 tjedana. i sve sam pute pila pa sada neznam kako to da ti nisi, ma valjda oni znaju
Iva, ja sam ga pila nakon sve tri kiretaže. Prvi put sam imala manje bolove, drugi put užasno jake (ali u dva navrata po nekoliko sati), a zadnji put, prije dva mjeseca tako jake (konstantno) da sam mislila da nešto nije u redu. Sve je bilo o.k., ali kako ergometrin izaziva grčenje maternice, grče se i ostali organi abdomena (kod mene crijeva na kojima su ožiljci od operacije, tj. žarišta endometrioze i to je izazvalo užasne bolove. Dvije noći (3. i 4. dan od kiretaže) nisam ni spavala zbog toga. Negdje 5., 6. dan bol je potpuno nestala.
Mislim da je normalno da boli od ergometrina (osobni me muči što svaki put boli sve više), no ginekološki (UZV) nalazi nakon kiretaže su uvijek uredni.
Drž' se!
:heart:
I da, ja sam ga nakon zadnje dvije kiretaže prestala piti kad više nisam mogla izdržati bol, tj. nisam popila zadnji dan mislim. Jedna poznanica ga je sasvim odbila piti upravo zbog bolova, a moj ginekolog je rekao da i nije nužan kad su tako male trudnoće (moje 8 i 9 tjedana).
Ja nisam imala kiretažu, nego sam samo pila Ergometrin i dosta me bolilo i dugo mi je trajalo krvarenje... Nadam se da će tebi brzo prestati. :love: Uglavnom, ja sam tada i dojila, i nisam smjela dojiti uz Ergometrin, a jedan dr. mi je rekao da isti učinak na stiskanje maternice ima oksitocin koji se izlučuje kod let downa.
Kod mene kiretaza sa 8+5, vakumom. Nisam dobila ergometrin, samo antibiotik. Sve proslo super.