Imaju i još jednu veliku novost osim sistematskog, obavlja se i inicijalni razgovor sa jednim roditeljom i djetetom, par dana nakon predaje zahtjeva - bar je tako kod nas na Malešnici. Jel bio tko već na inicijalnom?
Printable View
Imaju i još jednu veliku novost osim sistematskog, obavlja se i inicijalni razgovor sa jednim roditeljom i djetetom, par dana nakon predaje zahtjeva - bar je tako kod nas na Malešnici. Jel bio tko već na inicijalnom?
otela mi pedijatrica 50kn za potvrdu!!!
dobro, ne mislim otela, rekla sestr ato vam je 50kn, naravno da sam šutila ko g jer mi oni jel da trebaju, ali ni trznula nije da mi da račun
nećeš ništa reći da se ne zamjeriš, ali -jel to smiju?
potvrdu nismo platili, a incijalni razgovor nije novost - obavili smo ga i prije dvije godine sa starijim. tu imaš prilike popričati o detaljima koji te zanimaju, a psihologinja se upozna s djetetom, njegovim navikama i eventualnim posebnim potrebama (sjećam se da smo pričale o tome kad i koliko spava, kako se uspavljuje, koliko je dojen - tad smo još dojili, kad je skinuo pelene - mi smo taman bili friški bespelenaši, alergije i posebna zdr. stanja isto tu ulaze).
I meni je moja najavila istu cifru! Neznam koja je sad to fora, ovo nam je prvi službeni sistematski - zbog vrtića naravno.
Kaj se to i inače plaća?
Mi smo tu potvrdu vadili lani dvaput (za privatni i poslije za gradski vrtić) i nismo nijednom ništa platili.Citiraj:
Dragonfly prvotno napisa
Prvi put sam još i pitala da li smo šta dužni.
Meni nije ni palo na pamet da bi takvo nešto morala platiti za dijete. Nismo platili ni prošle godine za privatni kad smo trebali niti sad. To je baš bezobrazluk - uzimaju svugdje gdje stignu - sramota.
MI SMO SE upisali jucer u privatni vrtic jer je moja rodjena u svibnju a gradski pocinju porimati tek u rujnu. dakle dobra je stvar kod njih sto mozes upisati dijete i ono moze krenuti u vrtic izvan ovih rokova, naravno, ako ima mjesta, jer su i privatni prebukirani.
Ne, ali sam danas u DV u koji sam se išla prijaviti naišla na vrlo detaljni obrazac koji se već i sada (znači, prije nego što upoće znamo hoće li dijete upasti u vrtić) mora ispunjavati s detaljima zdrav. povijesti djeteta, prehrambenih navika... Što to onda znači, znači npr. prijavimo se u 5 ili 10 vrtića, u ekstremnom slučaju, i onda par dana nakon predaje zahtjeva moramo u svaki vrtić na incijalni razgovor ili?Citiraj:
bebolino_ prvotno napisa
Ms. Ivy, mislim da se ovo pitanje odnosi na te sistematske potvrde i eventualno incijalne razgovore PRIJE informacije je li dijete uopće upalo na listu, to je nešto novo od ove godine, izgleda. Jesi li ti išla s djetetom na inicijalni razgovor prije informacije da je uopće upalo na listu ili?
I da - potvrdu (Prilog 2) nisam plaćala.
Mi smo danas dobili potvrdu nismo ju platili. Jel vi dobijete račun za te potvrde?
Predati ćemo papire samo u naše jaslice, sigurna sam da će upasti, za Lolu sam predala na dva mjesta, dobili smo mjesto u vrtiću u kvartu.
nas su narucili 20.5. na taj razgovor. jel ima tko da je predao zahtijev u gajnice? potvrdu od pedijatra nismo nista platili. ja ne znam kak to oni rade, meni je moja opce prakse kad sam prvi put bila trudna i dosla samo po doznake svaki put naplatila 30 kn, uputnicu, pregled i recept????!! strasno. premjestila sam se i sad kod ovih nis ne placam.
frida zakaj si sigurna da ce upasti, na temelju cega sve oni to odlucuju? stvarno me zanima jer se bojim kaj ak ga ne prime, samo smo u jedan predali.
Mi još nismo predali papire - planirala sam u petak. Mislite da je prekasno? (znam kad je službeni rok).
pitanje: potvrda o prebivalištu. Mora biti friška ili može biti i starija? (Ne da mi se ić u petrinjsku ako ne moram :oops: )
ina, prvi put smo bili na razgovoru nakon upisa, ako ga sad prakticiraju prije upisa onda je to novost.
puntica, nazovi vrtiće u koje predaješ papire. u našem ne mora biti nova, predala sam potvrdu o upisu prebivališta otprije godinu dana (ali sam prije provjerila kod tajnice da je to ok).
mihim - između ostalog, ako starije dijete pohađa isti vrtić, nastoje da mlađe ne izvisi. možda je to i kod fride slučaj.
icyoh - vjerujem da je sve do roka ok. ;)
Lola ide u taj vrtić, mi oboje radimo, rođen je 09.07., živimo u kvartu...Citiraj:
mihim prvotno napisa
Samo ti predaj papire na više mjesta, ovi uvjeti koje zadovoljavamo nisu garancija da će svugdje biti tako, ima kvartova čiji vrtići su krcati i jedino što igra je sreća.
ja sam predala u 2 vrtica -medvescak i vedre dane.
u medvescaku su rekli da ce lista biti 15.6. pa da dodjemo pogledati, a u vedrim danima najavili inicijalni razgovor koji sad prethodi listi. tajnica je onako u prolazu rekla da oko 21.og nazovem, ako mi se netko iz vrtica ne javi prije i dogovorim taj inicijalni razgovor pa ce nakon potpisivanja ugovora (?!?!) biti objavljene liste...nije mi bas jasno...
Evo za sve koje zanima. Ti inicijalni razgovori jesu zaista nova stvar kod predaje zahtjeva. Mi smo jučer predali zahtjev i danas bili na razgovoru. Zaista sve detaljno ispitaju, ali je bilo zanimljivo. Ma samo da upadnemo. I da i u druga 2 gdje smo predali isto htjev moramo na in.raz.
htjev=zahtjev :mrgreen:
drugi bebac tek dolazi, novi termin 16.11. :) . mene su danas zvali da ne dolazimo na razgovor jer je doslo do promjene - nema ih vise. nego ako bude primljen na roditeljski sastanak.
bjonda - otprilike mjesec dana prije nego ti mala navrsi godinu dana kreni zvati privatne vrtice koji ti odgovaraju, jer i za njih trebas ispuniti neke zahtjeve, donijeti potvrdu od pedijatra (koju ni mi nismo niti jednom platili, mislim, koja im je to fora.. :? ). ne znam gdje ste, ali kad sam ja isla zvati u 1.mj. privatne vrtice (Spansko, Malesnica), dva su bila puna i nisu vise primali, pa sam uspjela naci jedan malo dalje (Vrapce) u kojem se eto upravo sad oslobodilo jedno mjesto, pa ako smo zainteresirani neka odmah dodjemo. tako da ti je i u privatnim vrticima dosta velika navala.
Evo i moje iskustvo - odmah kod prijave u vrtić inicijalni razgovor, tj. ne prije upisa i prije lista.
Požurila sam pa sam bila nejasna, htjedoh reći da je prije objave liste inicijalni razgovor.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
ovo s tim razgovorima i promijenjenom procedurom me izludjuje....
frka me da ne zvisimo jer su guzve poprilicne, ali se nekako kao i frida nadam da ce mi i A. upasti u vrtic u objekt u kojem mi vec ide stariji sin
~~~~~~~~~~~~~~~ mi upadamo :mrgreen:
Ja sam planirala poslati muža da preda prijavu - zar te odmah posjednu tamo i "ispitaju"? Onda idem sama. A trebam li povesti i Lovru da ga vide?Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Ne, ne posjednu i ne "ispitaju" odmah :love:. Dobili termin za ispitivanje, to sam mislila reći, a taj termin je prije odluke o listi. Nama su rekli da na dan "ispita" tj. inicijalnog razgovora povedemo dijete, donesemo djetetovu knjižicu i knjižicu cijepljenja.Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Ina33, hvala
sad sam se vratila od pedijatrice i baš sam :evil:
moram sutra voditi dijete na vađenje krvi, i naravno moram ujutro hvatati mokraću ne bi li i to provjerili. ne može ona napisati potvrdu da je dijete zdravo ako nije napravila sve pretrage (mogla nas je poslat usput i na uzv srca i mozga, kod ortopeda, dok fizijatra, logopeda, okuliste...ipak treba biti sigurna) :evil:
Moja m. nije boležljiva, kod pedijatrice se pojavljujemo samo kad se treba cijepiti, i, eventualno ako treba neka potvrda, kao što je ova za vrtić. i sad, bez ikakvg razloga radi probleme :evil: Mislim da je stvarno vrijeme za drugog pedijatra (primam preporuke :mrgreen: )
e da, nije to sve. na jesen prije nego što krene u vrtić, opet moramo ponoviti sve pretrage. :shock:
super mi je kad savršeno zdravo dijete pikaju bez ikakve potrebe i to ne jednom, nego 2 puta :cry:
Vidiš kako to varira, nama je izdala potvrdu sada bez pikanja, a u vrtiću su nas pak pitali je li nam vadilo krv i urin, većina mojih cura drugih nekih pedijatri su im izdali potvrde bez pikanja, neki naplaćuju, neki ne naplaćuju, neki se bune zašto već sada moraju izdavat te potvrde... Malo mi to s tom med. dokumentacijom za vrtiće djeluje kaotično.Citiraj:
puntica prvotno napisa
I da, prvi komentar je bio da kud već sad potvrde za upis u vrtić i kud bi stigli kad bi to svoj djeci izdavali... Tako da mi se čini zbunjola na sve strane, s tim da je većina dobivala te potvrde za prijavu za upis bez vađenja krvi i urina, kako mi se čini.
nama je jučer dala potvrdu (bez da je L bio) da je dijete spremno za vrtić i uredno cijepljeno. No piše na potvrdi da sistematski NIJE obavljen. Tko je tu lud? :?Citiraj:
puntica prvotno napisa
i nismo ništa platili (pretpostavljam, MM bi mi rekao da su ga tražili novce)
Isti slucaj i kod nas, doduse samo bez mokrace. Ispregledala ju je od glave do pete, i rekla kako jos mora provjeriti krv...do sada fala Bogu nismo nikada bili bolesni.Citiraj:
puntica prvotno napisa
Nije mi jasno zasto to varira od pedijatrice do pedijatrice.
kod mene u vrticu zenska trazila frišku potvrdu o prebivalištu i cak mi je uzela orginal(platila 40 kn biljega),i jos sam morala donositi frišku potvrdu o zaposlenju,a imali od 1.mj.ove godine...na pitanje što ne provjeravaju tocnost podataka,rekli su da provjeravaju samo sumnjive...
pitam se po kojem kriteriju oni smatraju da je netko sumnjiv...
mi smo pitali dal može biti stara potvrda o prebivalištu. rekli su da nema nikakvih problema, ako su iste adrese na našim osobnim iskaznicama kao i adresa gdje je ona prijavljena.Citiraj:
filip prvotno napisa
jadala sam im se da moramo raditi krvnu sliku 2 put i da mi je to bezveze. rekli su da oni ne traže liječničku potvrdu sad nego samo kad se dijete upiše u vrtić :shock:
dobro da sam pitala, da nisam sutra bi M. potpuno nepotrebno vadili krv :cry:
A mene su 2 vrtića koja sam zvala uvjeravala da je nužna već sad i upućivala na onu Obavijest koja je linkana i gore o upisima u 2009. di piše da je to obavezan prilog :/. Doduše, osoba koja se javila u drugom vrtiću je rekla da se nešto pokušava na nivou grada dogovorit da te potvrde ipak sad ne idu jer ima dosta problema s tim :?.Citiraj:
puntica prvotno napisa
U čemu je problem sa Zapruđem? ja sam bila danas predati papire. Zgrada jest stara, ali su svi koje sam srela su bili ljubazni (šefica je radoznalo virila iz marame i privlačila poglede :) ). što ne valja s hranom tamo?Citiraj:
Ann prvotno napisa
Šefica je isto rođena u "krivo vrime" (5.9. - znala sam da nisam trebala prenjeti, a fino mi je bio termin 25.8. :lol:) pa su nam samim tim šanse za upis drastično smanjene
Hvala ti puno na odgovoru :*Citiraj:
L&L0809 prvotno napisa
Predali smo papire u 5 državnih vrtića pa ako bude tamo upala super !!
Što se tiće privatnog zvala sam DV VITICA i tamo su nam rekli da možemo upisati malu u 9 mj. i da će nam onda cuvati mjesto (naravno placa se), tako da nam je to sigurno ali meni bi bilo draže da ide u vrtić isti ko i seka.
bjonda - ako seka vec ide u vrtic, onda tvoje drugo dijete ima prednost - na zahtjevu se napise da ti starije dijete ide u taj i taj vrtic i onda bi ti tamo trebali upisati i mladje dijete (tako su barem nama rekli).
drzim fige da upadne u drzavni!
L&L0809 - i ja se nadam da ce biti mjesta za nju uz seku ali kako to kod nas ide ništa me ne bi iznenadilo :/