nije ni meni smetalo...više me smetao doktorov pregled u trudu
Printable View
nije ni meni smetalo...više me smetao doktorov pregled u trudu
Na mom drugom porodu VBAC-u primalja je radila epizotomiju, ali u trudu i nisam osjetila kad je rezala, a pri izgonu su bili staloženi, mirni i nitko nije vikao, sad drugi put, babica je rezala bez truda, trud je trajao kratko, a ona se nakon njega počela derati i vikati da dalje tiskam bez truda. Ja sam vikala da nema truda, a ona se derala da tiskam i radila neke čudne zahvate, tiskala me oko bebine glave, istisnula sam na kraju bebu bez truda, tri tiskaja, a ona je na kraju rekla da je morala rezati jer nisam dobro tiskala. Na mom VBAC-u me babica također otvorila ručno dva prsta-nisam niti osjetila jer je bilo u trudu. Sad su mi i drip dali na samom izgonu, pogledala sam bocu kad je beba već bila vani-bila je skoro puna, a ipak su ostavili da iscuri do kraja. Neke stvari sa svog zadnjeg poroda ne kužim i valjda nikad ni neću shvatiti, ali bio je to brzinsji izgon-forsiran.
uzasno su mi smetale :shock:
prije poroda sam je zamolila da mi pokusa spasiti medjicu,a ona se nasla u cudu. kaze u svojih 30 godina radnog staza nisam nikad prvorotku porodila bez epiziotomje,a ne da sam probala spasiti medjicu. vidim ja, vrag odnio salu, pa joj kazem:"ako ne znas, donesi meni ogledalo i vrucu vodu i komprese i ja cu to odraditi." kaze ona: "znam, znam" kad sam pocela tiskati, ona me pocela, doslovno, razvlaciti. uzasno me zaboljelo. mislila sam popucah od "masaze". zamolim je da prestane odmah i to je to. bebica izasla bez problema, a ja nisam pukla, vjerovatno zahvaljujuci, redovnim masazama perineuma i vjezbicama, ne znam.... :D
uzasno su mi smetale.. tacno 6 komada ruku (dr. i dve babice, a kasnije i jos 2 komada od pridosle doktorke)
sve vreme su mi bucale po meni i pipkale bebu i toliko sam iziritirana da sada samu sebe tesko da mogu pipnuti.. a evo 2 meseca prolazi..
a naravno, ni jedna se nije setila da mi izmasira medjicu, nego su me isekli kao da sam krpa neka
moja primalja je bila super, masirala me je kako je porod krenuo, i to mi je jako odgovaralo, i žena se stvarno trudila da prođe bez rezanja, ali ja nisam htjela slušati. A da sam je poslušala ne bi me morala recnuti.Šav je bio mali, manje od 2 cm, ali moglo je i bez toga :( Samo da sam prodisala par trudova, samo što je meni u tom trenu bilo svega dosta. ;)
Ne bih rekla da si ti kriva, vjerovatno si bila u polulezecem ili lezecem polozaju ... da si bila u uspravnom/cucecem vjerovatno ne bi ni pukla.Citiraj:
spunky125 prvotno napisa
Vjerovatno nisi htjela slusati jer si slusala signale svog tijela ... tesko je nagadati, ali mozda ne bi ni pukla ni da te nije rezala.
svaka čast vama koje pamtite! ja sam bila u transu, nemam pojma šta se sve zbivalo. MM kaže da je dr kad me babica zarezala rekao kako je to premalo al žena zna posao, stala je na tome... premalo?!? srest ću ja njega.....
Meni je smetalo i to jako kad me je svako malo pogladila po nozi. Imala sam osjećaj kao da me dodiruje četka za ribanje. Bilo mi je neugodno reći da mi smeta njena ljubazna gesta, a znala sam da me to ometa i usporava porod.
Isto tako mi je bilo jako bolno ono stalno guranje prstiju da se napipa glavica.
Pred sam izgon došla je u smjenu druga primalja, ušla u boks, pozdravila me i rekla: " Hajde dušo, sada ćemo vi i ja surađivati!" Prije toga su mi se dva puta nalegli na trbuh da sam mislila da će me prečka od kreveta prepoloviti na pola, ali ona ih je sve odmaknula od mene zajedno sa doktorom i rekla im :
" Ostavite ju, ona to može sama."
Sjela je na svoje mjesto, stavljala mi tople obloge (kao da me netko polijeva toplom vodom) i to mi je bilo
j a a a a a a a a k o ugodno.
Nakon par tiskanja moja cura je bila vani.
Inače mislim da su porodi popračeni sa previše prčkanja, ometanja, sprešetavanja ljudi.... Meni je to samo produžavalo muke.
Kad nisam imala pametnijeg posla, išla sam izbrojati koliko me je različitih ljudi pregledalo u samo jednoj trudnoći. Ni manje ni više nego 16 !!!:-o
Svi su ti pregledi služili za (tako se smatra) moju i djetetovu dobrobit , ali se nakon toga ipak osjećam kao da sam dio svog dostojanstva i intime ostavila u toj bolnici i na tim brojnim sttolovima:-(
Ne sjećam se niti jednog pregleda za vrijeme poroda, nikakvih ruku, reza....a ma baš ničega!!! Ko što reče litala, možda ja i nisam bila tamo?
:lol:
Prvi put me šokiralo to masiranje međice (NITKO mi o tome nije pričao!!!), a drugi put me masirala samo za vrijeme trudova, i to je bilo puno ugodnije iskustvo!
Ne sjećam se baš poroda u detalje jer sam bila na nekim jakim drogama (kasnije sam vidjela da su mi bedra izbušena od injekcija), uglavnom probušili su mi vodenjak i spojili me na drip i otišli..naravno da su me pregledavali ali k sebi sam došla tek kad sam osjetila kao da će beba izletit van, viknula sam ' sestrooo' i u 4 truda mala je bila vani. nisam osjetila nikakvu masažu ali sam osjetila prste u sebi i zbunila se pa mi je primalja rekla da doktorica pravi bebi mjesta, ipak, recnuli su me, imam 4 šava (koji ludo svrbe na promjenu vremena),ni rezanje ni šivanje nije nimalo boljelo. ali sam se ukočila na onom stolu ležeći samo na leđima, 6 sati...koma.
Meni je smetala njena masaža. Istina, bila je super žena i nemam ni jednog šava, ali da je bilo neugodno bilo je.
ja sam prvi put pukla i zaradila nekoliko šavova bez obzira na masažu primalje, a drugi put mi je masaža bila jako neugodna ali i efikasna jer sam ovaj put zaradila samo dva površinska šavića i mogla odmah sjediti. Jupi!
Ma, drugi put je sve lakše!!!!!!!
hmmmmmmmm, a to se radi? Kod nas toga nema, škare su obavezan pribor, možda da mi je masirala međicu, a ne čitala novine.... možda bih danas mogla normalno na WC.... tko zna. Smetalo Vam to ili ne, vjerujte mi takvim babicama treba ljubit stopala....
ja sam se na 2. porodu šokirala jer mi na 1. to nitko nije radio
prošla sma bez ijednog šava i nije mi smetalo, samo nisam znala što se događA
Meni nije smetalo, ja zapravo nisam niti osjetila, ali rekao mi je muž da mi je masirala....ali kratko je sve trajalo i bila sam nekako usredotočena na trudove i tiskanje pa nisam niti skužila!!