Re: bi li ruza isto mirisala...
Citiraj:
litala prvotno napisa
koliko vam je stvarno vazno i bitno da ime koje djetetu dajete ima znacenje? i kakvo znacenje? i zasto?
jeste li djetetu dali ime zbog znacenja ili svidjanja ili cega? sto ste ocekivali da ce takvo ime djetetu donijeti? isto - ako tek planirate djetetu dati ime ( :love: ) - po cemu birate ime i sto od njega ocekujete?
Prvo dijete - rano smo doznali spol i bili na sto muka jer meni je osobno teže bilo pronaći sviđajuće muško ime (nekako mi se činilo da ima hrpa diiiiiivnih ženskih imena). Kako smo došli do izbora baš ovog koje nosi Tin?
Pa još onih davnih dana kad nisam bila trudna znala sam nabrajati imena koja mi se sviđaju i ona koja mi nisu nikako prikladna. A kad sam ostala trudna izbrali smo nekoliko imena koja su se sviđala i meni i MM. Značenje nam je bilo najmanje bitno. Bilo je važno da je kraće i da paše uz prezime, da nije prečesto, ali i da me ljudi ne gledaju u čudu kad kažem kako se dijete zove. I onda je MM zabrijao na Tin. Kao, to je to. A ja sam žljela vidjeti bebu i uvjeriti se da je to ime baš za njega. I zove se tako. I prstaje mu. I ljudi su oduševljeni kad čuju to ime uz zvučno poznato prezime. No, ponekad mi zasmeta to što sve asocira na Ujevića.
Drugo dijete - e, tu sam na sto muka. Ime koje mi se sviđalo za Tina, mi više nije tako dobro. Hrpa imena koja su mi bila ok, sad su mi nekako :roll: , hm. Opet treba biti kraće ime i mora pasati uz ime starijeg djeteta. Uglavnom, nismo ni blizi suženog kruga imena. Niti ženskih niti muških. Možda kad saznamo spol bude nam lakše :/ .