Ma radimo mi to sve. Fizioterapeut mi je savjetovala "sve šeme" i taktike.
Sad imamo opet kontrolni pregled pa ću se savjetovat sa dok.
Printable View
Ma radimo mi to sve. Fizioterapeut mi je savjetovala "sve šeme" i taktike.
Sad imamo opet kontrolni pregled pa ću se savjetovat sa dok.
I moja D. je bila hipotonično dijete, nedonošče.
Vježbali smo i sa 11 mjeseci razvojno dostigli vršnjake.
Sada ima dvije godine i ne vidim nikakva odstupanja u njenom razvoju.
Normalno trči, skače, penje se...
i moj sin je bio hipotoničan i vježbali smo od njegovog 6-og mjeseca do 12-og; prohodao je s 12 mjeseci i 8 dana; uz stepenice se počeo penjati s 18 mjeseci, s 20 mjeseci se počeo samostalno spuštati niz stepenice...
nama je neuropedijatar objasnio da je Distoni sindrom stanje, dakle nešto što je danas, a ne mora više biti i za mjesec-dva i da je do toga došlo zbog krvarenja u mozgu (I i II stupnja), po rođenju je sve bilo ok i Apgar je bio ok; odstupanje u motoričkom razvoju sam primjetila ja kad je imao 4,5-5 mjeseci
neuropedijatar, fizijatar i fizioterapeutkinja su mi rekli da ukoliko se ne vježba, dijete najčešće može (osim ako su veća oštećenja u mozgu) samo svladati te osnovne motoričke prijelaze i prohodati (naravno s nekim zakašnjenjem u odnosu na prosjek, standard), ali da takva djeca tada budu nespretna, odnosno "smotana" (primjerice često padaju na glavu jer nemaju razvijene obrane)....
i da, ako je dijete nekad imalo dijagnozu "hipoton" ne znači da ne može postati vrhunski sportaš
mislim da naslijeđe, geni nemaju nikakve veze s hipotonijom....
:-Dda se pridružim temi. naime prije par dana mi je pedijatrica na redovitom pregledu rekla da mi je dijete( 3 mj) "mlohavo". otišli smo na pregled i rečeno je da je malo hipotoni??????????? malo sam surfala po netu da se informiram. e sad, malac nije rođen prerano, dapače na termin, uredan porod koji je od početka trudova do rođenja trajao 2 i pol sata, apgar 10/10, normalna porođajna težina, uredna trudnoća... sve školski. malo mi je to neobično s obzirom da on na trbuhu diže i okreće glavu, prima predmete, maše rukama i nogama, jedina stvar je kad ga dižemo zabaci glavu i kad ga se stavi malo na noge ide prema nazad............ vaše mišljenje