XCitiraj:
vissnja prvotno napisa
a što se zajedničkog tuširanja tiče, mislim da djeca onog trena kad sve to mogu obaviti sami (oprati se, obrisati, odjenuti..), tada su definitvno prerasli da to rade s roditeljima, ako ne i prije!
Printable View
XCitiraj:
vissnja prvotno napisa
a što se zajedničkog tuširanja tiče, mislim da djeca onog trena kad sve to mogu obaviti sami (oprati se, obrisati, odjenuti..), tada su definitvno prerasli da to rade s roditeljima, ako ne i prije!
zubic vila :D :love: vrlo lijepo kratko i jasno receno
a sto se tice golotinje
kad pitaju ko sta ima curice decki mama tata vrlo rado objasnim primjereno njihovom shvacanju a nemora gledat maminu "prijateljicu" i tatinog "visuljka" uzibvo pred nosom da bi znala ko sta ima i cemu sta sluzi
meni jos uvijek to nije sjelo da se kupamo goli svi skupa ili .......neznam .....mozda jesam konz. ali jednostavno /......
ok mi je kad se djeca skupa kupaju moje cure i njihovi bratici koji su 6 mj razlike .to su djeca i to mi je normalno i da se gledaju i naravno uz nasu prisutnost ali .....ostalo mi je :?
za sve postoji mjesto i vrijeme
djeca su djeca ........
Ja sam se o ovome svemu već odavno konzultirala s najboljim frendicama, još dok su djeca bila bebe, malo smo to razmotrile i zaključile da sve zapravo postupamo isto.
Imam sve tri cure, nikad se nismo s njima ni kupali ni tuširali, djeca se kupaju odvojeno, mi odvojeno.
No, kad se ja tuširam ili presvlačim u kupaoni, ulaz je slobodan, one mene ni ne primjećuju niti sam im zanimljiva, ko da sam zid.
I one su još male i nisu sramežljive (5 i 7 god.).
Kako budu rasle puštat ćemo im da postupaju onako kako one osjećaju, vjerojatno će početi malo zazirati, njima na volju :)
Ja nemam srama pred njima, no MM-u je bilo u početku malo neugodno da mu ulijeću piškit dok se on tušira, ali je odlučio da zbog "zdravog" odgoja suspregne svoju nelagodu kako djeci ne bi bilo neugodno.
I to sasvim dobro šljaka. Manje ulaze nego meni, ali nema beda.
Sve vrlo opušteno. Niti smo nudisti, niti sramežljivci već kako nam dođe.
moje dijete ima 3 godine. ne skrivam se pred njim, uvijek ostavim otkljucana vrata da ude u kupaonu ako zeli. mm se uvijek zakljucava, nije mu problem da ga mali vidi, nego mu je ugodnije tako, da ga niko ne smeta
ne kupamo se skupa u kadi, jedino nekad stavim njegovu kadicu u veliku kadu kad se ja tusiram, a on bi se kupao, ili ne zna sto bi sa sobom, pa ga barem imam na oku, bolje to nego da rastura po stanu
kad malo naraste ako mi bude smetalo, ili njemu, pocet cu se zakljucavat. obucena se kupat, meni je to presmijesno. ako je doba nevinosti proslo, onda je proslo, bio badic ili ne.
ja sam se baš jutros tuširala i mali (5,5) je htio samnom. oboje smo sjedili , ušo, izašo, nikakva fama
meni je normalno bilo vidjeti mamu kako se presvlaći. tata je pazio ali u nekim nepredviđenim okolnostima (more, kamp i sl) sam i tatu ponekad vidjela golog.(ali nitko nije dizao paniku pa ni meni nije to bilo čudno) . sa roditeljima njima se nisam tuširala ni kupala( uvijek sam se kupala s sekom blizankom 8) ).
Već sam se gore izjasnila kako mi, ali ovo mi se sviđa i također odgovara našim razmišljanjima pa ću potpisati! :)Citiraj:
Nena-Jabuka prvotno napisa
Leona se oduvijek kupala i sa mnom i s tatom - svi smo goli, naravno :)
Nama je najnormalnije da Leona zna tko što ima među nogama, a njoj je to toliko normalno da fakat ne obraća nikakvu pažnju na moje i tatino međunožje.
Ona zna da ovakvu vrstu zabavne prisnosti možemo dijeliti u obitelji i da je nitko drugi ne smije tražiti da joj vidi pišicu. Odavno smo odradili razgovore da su genitalije intimni dijelovi koje joj ne smije dodirivati nitko osim mame/tate/bake dok se kupa i recimo doktora.
Zna i da ćemo se kupati u takvim aranžmanima dokle god svi budemo uživali, a kad je počne hvatat neizbježna sramežljivost, vidjet ćemo po njoj da je došao kraj djetinjstva i da će se tata nadalje morati sam igrati s patkicama u kadi :lol:
:) čekala sam da netko napiše upravo ovakav post (znala sam da će se pojaviti!), pa da ga elegantno potpišem...
kloklo - potpis na sve!
upravo tako je i kod nas...
Meni je nekako najnormalnije da se kupamo zajedno i puno puta se desilo da mi se neda ići u kadu sa njim u tom trenutku a on inzistira da dođem :mrgreen: .
Ne vidim u tome ništa loše i uvijek idem u kadu samo kad me on zove.
ne, mm se ne osjeca ugodno tj. ne pokazuje se gol pred djecom. Ne radi mu nikakvu razliku jeli to bio Ahmed ili Mejra. Neki dan su se brcakali sve troje u kadi i oni naravno goli on u gacama...
Meni nije neugodno biti gola pred djecom. Mozda nebi trebala jer moja mama se uvijek pokazivala gola pred nama (5 cura) i to mi je islo na zivce, neizmjerno...
Ahmedu se sve ravno, slabo prica, tako da nis ne pita. Ponekad kada uleti u kupatilo kada se tusiram trazi da ustine cicu. :lol: Mejra me jedanput upitala zasto imam dlakice dole...i to je to...
meyra s mummy identicno kao i kod nas al vidim da smo u veeeeelikoj manjini vidim da je ljudima oko nas normalno da budu goli pred svojom djecom kao od malena se nauci ko sta ima
ja mislim da se netreba bit gol pred djecom da bi ona naucila ko sta ima ....neznam al jednostavno mi to ne sjeda
kad smo poceli tusirati Lovru u tus kabini (nemamo kadu), MM se tusirao s njim (gol). to mu je sve bilo novo i mislim da ga je malo i bilo strah biti sam u veeelikoj tus kabini (do tada se kupao u svojoj kadici). sada, kad se vec naviknuo na taj pojam tus kabine, vec sam ulazi unutra i sam se tusira (MM stoji pored i pere ga, Lovro je sam u kabini).
sto se tice golotinje, po vrucinama i ja i MM hodamo polugoli (bokserice, grudnjak, gace - vi procijenite tko sto nosi :mrgreen: ), ali da znam izaci iz kupaonice gola jer sam zaboravila grudnjak, znam. nemam problema s golotinjom, mozda jer je Lovro jos mali (18mj), vidjet cu kako ce se stvari razvijati kako ce on odrastati.
Mi se znamo zajedno kupati i to mi je jako lijepo.
Dobro, sa kćerkom više ne, ali ona ima skoro 9 godina pa mislim da nema smisla. ne znači da se skrivamo jedni pred drugima, golotinja je normalna stvar.
Sa sinom se znam ponekad kupati u kadi, ili mm, inače se mi najčešće tuširamo.
Ne vidim ništa loše u tome, kod nas nije često, ali možda 1-2 puta mjesečno.
Mi se ne šetamo goli po stanu,ali se i ne zamotavamo u ručnik ako treba otići do sobe po gaćice ili sl. U kupaoni se ne zaključavamo,tako da L ( 4 god.) tu i tamo uđe, malo prokomentira kako mi ''sise vise'' ili upita kakve su mi to dole dlačice i to je to...Ponekad uleti dok MM piški ,usporedi svoj i njegov i izađe...
Zajedno se ne kupamo,nekako mi je to previše. MM ima gljivice na nogama i najbolje da se sad njih dvojica skupa ''kisele''...Mali T. još nema pojma,tek mu je 6 mj. :heart:
Kao što sam i napisala, niti ja ne vidim ništa loše u tome da se roditelji kupaju s djecom, ali ja se ne želim kupati s djetetom. Kao što sam i rekla, da nešto ne pokupi od mene. Nisam ja neko "leglo bakterija, virusa i gljiva", ali opet gljivice npr. me redovno muče.
Ja to gledam tako, ako se je dosta ljudi uvjerila da ima neku bakteriju, a da niti ne zna za nju, da li postoji šansa da ju dijete pobere prilikom kupanja?
Ok, ja sam i nedavno bila na brisevima, nemam šugu :lol: , ali kao što sam i rekla gljivice me često muče. Pretpostavljam da djeca sa solidnim imunitetom nisu prijemčljiva za gljive, ali opet, nikad se ne zna. :/
Uglavnom, hipohondar razmišljanje, ali ne mogu si pomoči. :roll:
Anemona, skroz te razumijem. Nemam ništa protiv toga da se drugi roditelji kupaju s klincima dok god im je to zabavno.
Ali, ja sam isto jedna od onih koja se ne bih kupala s djetetom. Ima više razloga. Prvo, jedan praktičan, jer nam je kada mala pa bi vjerojatno napravili poplavu u kupaonici (a možda i šire)... :lol: Drugo, kao i ti, ne smatram se bolesnom osobom (šuga i slično :lol: ), higijena nam je svima na nivou, ali volim svoj mir i volim kad on uživa u svom kupanju. L. me čak nije nikad niti pitao da se kupamo skupa tako da o tom doma nismo niti raspravljali.
Zato se u moru brčkamo svi zajedno. Dapače, L. se jako bojao vode i tek je ovo ljeto ušao u vodu dublje od koljena. U vodi se i grlimo i špricamo i nadoknadimo zajedničko nekupanje u kadi.
S druge strane, sjećam se zajedničkog kupanja sa sekom koje je trajalo negdje do škole i to su bili lijepi trenuci. POslije bi se još otuširale i mama nam je pomogla da izađemo i osušila nas. :love:
eto vidis imam i deckica i curu pa vide jedno od drugog sta imaju. :lol:Citiraj:
lrs prvotno napisa
ko sto rekoh, moja mama je se cesto prosetala potpuno gola od kupatila do sobe :evil: . Meni je to bilo neugodno i zivciralo me je.
A fakat meni je muski spolni organ, onako kolektivno, grozna pojava. fuj bas gadno....za gledati...stime jos i djecu prepadati lol :oops:
ne tusiramo se skupa i nismo nikad
ne zato sto se skrivamo nego zato sto mi to nema smisla...iz vise razloga
mozda da imam jakuzzi onda bih se brckala sa djecom kao u bazenu ali da se ja lomim u ono malo jada od kade s njim(a) vala nisam toliki mazohista :mrgreen:
a vec neko vrijeme pokusavamo da postupcima damo na znanje da se polako odvikava od ulijetanja u kupatilo....
[quote="Mejra's mommy"]I sad pogledaj čime se oni (kolektivno) ponose!:lol: :lol: :lol:Citiraj:
lrs prvotno napisa
[quote="Nena-Jabuka"]Mi se tu kao smijemo muškima, a priznajte, da bez tih "groznih pojava" ne možemo. 8) I da ih itekako volimo....Citiraj:
Mejra's mommy prvotno napisa
potpis na ovo..Citiraj:
Ana :-) prvotno napisa
istina, ja se kupam skoro pa nikad, više sam čovjek od tuširanja, ali bilo je slučajeva kad sam sinu za ljubav uskočila u kadu...
tuširamo se često puta skupa. on je sad već veliki (5,5) i znao bi se i sam otuširati, ali mi se zafrkavamo pod tušem, polijevamo, špricamo...
mm se i danas često kupa s njim... ajde, više zimi nego sad ljeti... o poplavama nakon njihovog kupanja ne moram govoriti jel' ?
vidio nas je gole i mislim da već dugo vremena uopće ne obraća pozornost na to. to mu je sasvim normalno za sad, a kad mu ne bude, naravno, stvari ćemo posložiti drugačije.
[quote="Nena-Jabuka"]:lol: :lol:Citiraj:
Mejra's mommy prvotno napisa
[quote="Bipsić"]:lol: :lol:Citiraj:
Nena-Jabuka prvotno napisa
No dobro, ali šalu na stranu.
Roditelji od MM žive u stanu donašeg pa ne zaključavamo.
Ponekad kad hoćemo svoju intimu onda zaključamo.
Kad se ja tuširam obično kleknem ili sjednem u kadu i tuširam se tada Lara dođe i gurne vrata /otvori i gleda što ja radim pa se vrati nazad u dnevni boravak. Vidjela me golu i ne zna još što imam dolje za cice zna jer ju dojim i njima se divi i jvai se ovako: AAAAAAAAA silaznim tonom pravo čuđenje kad ih ugleda gole.
MM se srami skinuti pred njom, jednom kad je došao sa posla i odmah pod tuš nas dvije smo mu uletile u kupaonu a on se sagne i kaže: Daj, makni ju van da me ne gleda.
E, sad mi recite kada bi se trebali početi pokazivati goli pred njom da vidi spolne organe i drugo pitanje; do koje dobi i što reći kad vidi tatin :oops: što je to :shock:
Ipak smo prvi puta roditelji pa nebi htjeli pogriješiti :P a ona je žensko dijete.
:love: hvala mame :*
cuj, ja mislim da ne treba raditi veliku famu. to je tatin pimpac, najnormalniji dio tijela. ima i svoju funkciju. eno jucer k. hvatala f. za pimpaca, ovaj je umirao od smijeha, i ja skup s njima. mislim da md ne bi dao da ga hvata, ali se normalno skida, a i okupao se par puta s njima.
malo mi je cudno da se tm srami pred 1-godisnjom kcerkom, ali 100 ljudi 100 cudi.
ja osobno ne bi htjela da moja djeca imaju neki sram prema tim dijelovima, onako kao sto sam ja imala, pa sad imam n problema zbog toga. sve je to normalno i dio zivota.
a vi napravite kako se vama svidja, skuzit ce mala, samo budite iskreni prema njoj.
mikka
Bome je i mene sram na ovo kaj si napisala da je tatu hvatala za pimp... ajme dobro neka vam dobro kažeš pričat ću sa MM pa ćemo vidjeti al bolje da zna i sazna.
nija hvatala tatu nego brata :lol:
f. je brat, ima 3 godine.
nije tatu, nego brata :mrgreen:
i meni je golotinja normalna. naravno da nitko ne hoda gol po kući, ali moja mala jednostavno mora provjeriti da li se ja tuširam ili piškim i kaj da radim? da brže bolje stavljam ručnik na sebe?
tuširale smo se mi par puta, nije bilo vremena da otuširam sebe i nju, pa eto...
i meni je golotinja normalna. naravno da nitko ne hoda gol po kući, ali moja mala jednostavno mora provjeriti da li se ja tuširam ili piškim i kaj da radim? da brže bolje stavljam ručnik na sebe?
tuširale smo se mi par puta, nije bilo vremena da otuširam sebe i nju, pa eto...
Mi još nismo u fazi da se kupamo svi zajedno, ali već jedva čekamo da se svi zajedno počnemo kupati u kadi.
Mislim da je dobro da se djeca od malena uče da se tijelo muškarca i žene razlikuje i da im golotinja bude normalna. Kad dođe u fazu da se počne sramiti (kad krene u školu), vjerojatno će se kupati samo sa mnom.
Inače ljeti se i tako kupamo goli na moru na otoku gdje ljetujemo i gdje je to normalno, pa bi bilo blesavo da i doma ne bude isto tako :)
mikka
Joj :oops: oprosti molim te Lara me nešto omela kad sam pisala jučer pa nisam dobro skužila da je f. brat.
Oprosti još jednom 8)
sve ok, ne brini :*
XCitiraj:
Bipsić prvotno napisa
Nije ni da forsiram golotinju al bome je se ni ne sramim (A i P su dečki)
Najčešće se kupam sama ali zato da bi imala bar pet minuta mira i recimo nokte odrezala bez da mislim dali ću nekog ubost škarama.
nas dvije smo si ful intimne :P
nekad se moja kćer baš poželi tuširati s mamom, pa mi pere kosu, špricamo se, ukratko - zalijemo cijelu kupaonu, a tata niš ne kuži
golotinja kao takva je posve sporedna, osim što je Sof još uvijek fascinirana maminim cicama pa ih onak zaljubljeno šlata
štoviše, ona osjeća potrebu uvijek bit sa mnom, pa recimo nekad kakamo zajedno, ja na školjki, ona na svojoj tuti, dodaje mi i otvara uloške (btw. jedva čeka da i ona dobije menstruaciju) etc.etc.
između nas dvije nema tajni, očito
tata je drugačija priča, njemu osobno je neugodno, koliko vidim, pa se tata pokriva, tj. pokriva luleka
svejedno, piše se ne diraju (tuđe, mislim), i ne pokazuju drugima, to nam je granica