Re: Tvdoglava ili premala?
Citiraj:
Ora prvotno napisa
Citiraj:
corny prvotno napisa
Možda je greška što popustimo pa uvijek, prije ili kasnije, dobije ono što želi.
Evo ti odgovora.
Nije premala već zna kako može do nečega doći.
Djeca su jako lukava i ona je skužila da ćete popustiti i to iskorištava.
ne riješiš li ovo sad teško ćeš kasnije.
vjeruj mi, muka je to pregolema.
mi smo falili i sad nam je ovako kako je tebi. s tim da moja ima skoro 5 godina i točno zna da plakanjem može (sad bi sebi opalila veliku trisku zbog toga) sve dobit.
šta ćeš, prvo dite, mi popustljivi roditelji i u međuvremenu se "pogubil" u odgoju.
ne ponavljaj moju grešku.
uči na tuđoj koži - lakše je nego na vlastitoj. i sačuvat ćeš jako puno živaca i suza.i
Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
Citiraj:
Ora prvotno napisa
Citiraj:
corny prvotno napisa
Možda je greška što popustimo pa uvijek, prije ili kasnije, dobije ono što želi.
Evo ti odgovora.
mi smo falili i sad nam je ovako kako je tebi. s tim da moja ima skoro 5 godina i točno zna da plakanjem može (sad bi sebi opalila veliku trisku zbog toga) sve dobit.
šta ćeš, prvo dite, mi popustljivi roditelji i u međuvremenu se "pogubil" u odgoju.
uči na tuđoj koži - lakše je nego na vlastitoj. i sačuvat ćeš jako puno živaca i suza.i
Odlična tema...odlični savjeti...iste velike/male probleme imamo...ali, to čuvanje živaca o čemu Lory sada priča je uvjetno...jer što će mi ostati od tzv. živaca ako sada budem isključiva u mojim namjerama, dakle, ako kažem Nili: e pa nećeš me ti mala šmrkljavice, zah*******!!!!! Inače, slažem se...treba biti dosljedan....ali, ne isključiv baš u svim situacijama...e, pa nađi sada ti u svemu tome neku "normalnu" mjeru.... :/ jako teško!!! :(
Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
Citiraj:
Ora prvotno napisa
Citiraj:
corny prvotno napisa
Evo ti odgovora.
Lory, a ja mislim da vi još možete to ispraviti. Samo imati plan i način na koji to ispraviti...
Mislim da ćete biti svi sretniji i zadovoljnjiji... :love:
Citiraj:
abonjeko prvotno napisa
Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
Citiraj:
Ora prvotno napisa
Citiraj:
corny prvotno napisa
Evo ti odgovora.
Odlična tema...odlični savjeti...iste velike/male probleme imamo...ali, to čuvanje živaca o čemu Lory sada priča je uvjetno...jer što će mi ostati od tzv. živaca ako sada budem isključiva u mojim namjerama, dakle, ako kažem Nili: e pa nećeš me ti mala šmrkljavice, zah*******!!!!! Inače, slažem se...treba biti dosljedan....ali, ne isključiv baš u svim situacijama...e, pa nađi sada ti u svemu tome neku "normalnu" mjeru.... :/ jako teško!!! :(
Kod nas u nekim situacijama pali dogovor. Znači ne moja tupa dosljednost već dogovor. S time da ja ispoštujem svoj dio i očekujem od njega da ispoštuje svoj i pali svaki put bez dreke i vike.
On već zna da kod mene ne pali vika i plakanje niti išta drugo već je sve manja vjerojatnost da će nešto dobiti istime.
Imam poprilično strpljenja i nije mi problem objašnjavati i pola sata ako treba jer sve gledam na dugoročno.
Ako mu popustim kratkoročno ću imati "mir", ali na dugoročno se događa da dijete počne iskorištavati svoj položaj na koji je naučen i onda dolazi do sukoba i zatim dijete često ispašta za ono što mu je roditelj prvobitno dopustio.
Mene je škola i razred mnogočemu naučio jer kada bi u razredu popustila imala bih kaos u roku 10 sekundi. Zato smatram da je dosljednost bitna, ali isto tako i držanje do svoje riječi. Ako nešto obećamo da to i održimo jer s vremenom naše riječi počnu gubiti na vrijednosti ako ih ne ispunjavamo.
Klinci su izuzetno pametni i sposobni i mogu itekako procijeniti kada mogu što izvuči u svoju korist te kako kod koga do nečega doći.
Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
prvo dite, mi popustljivi roditelji i u međuvremenu se "pogubil" u odgoju.
Ma Lory ne znam ako je to baš tako. Mislim da su to takva djeca, da se takva rode, neka teže odgojiva, svojeglavija. Ja sam isto bila s prvim djetetom skroz neiskusna i popustljiva, a ona je bila divna od samog početka, "nikada" plakala, "nikada" dosađivala, "uvijek" smo se sve mogla ona i ja dogovoriti bez nekakvog stresa. A za sina (kojemu je sada 21 mj.) mogu samo reći da mi posiše svu energiju i prije nego se dignemo iz kreveta :mrgreen: , mislim da spada u malo svojeglavije 8)