ja se s guštom primila kuhače jer se na moru nisam ni približavala kuhinji.za danas sam skuhala grah kojeg su se svi zaželili (vidi čuda) i idem smučkati neki kolač.
Printable View
ja se s guštom primila kuhače jer se na moru nisam ni približavala kuhinji.za danas sam skuhala grah kojeg su se svi zaželili (vidi čuda) i idem smučkati neki kolač.
mi cemo danas neku improvizaciju, k'o da gledam... otkako smo se vratili s godisnjeg MM radi 0-24.
zato se radujem vikendu, mozda smislim nesto pametno, kao lazanje.
a planirala sam probati i onaj kolac koji je Apricot spomenula...
Ja ovih dana skoro nikako ne kuham, ali evo danas kuham makarone sa mesom i sosom od paradajiza.
nestos e razmisljam, stos se vi kuhacice ne prijavite u Kuharski dvoboj?
Mi smo se jučer uvalili Ivancici na ručak! Juhica (mljac!), ličke šnicle (mljac!), pire krumpir (mljac!), zelena salata (mljac!), i kolač po receptu Jamie Olivera (preeeeeeemljac!) - danas se pitam zašto sam pojela samo jedan komad :/ .
Danas sam pravila škarpinu u pećnici sa krumpirom i povrćem. Uz to naravno salata od krastavaca... a šta ću kada mi je prefina, a koristim priliku dok imam domaćih iz mamina vrta.
Vidim ja da ovaj topic pomalo nestaje....jesmo mi to zaposlile neke kuharice ili je ljeto krivo....ja sam i dalje redovita za šparhetom...danas ponovo nemam ideja. Zadnja dva dana smo jeli prefinu salsu od pomidora pa paprikama i mrkvom...mljac mljac. Danas bi radila nešto bez mesa, a nemam ideje.....
SLOŽENAC OD TIKVICA S PROSOM - jako fino!
Sastojci za 4 osobe
600 g tikvica
4 žlice ulja
1 limenka pelata (400 g)
1 žličica šećera
1 žličica bosiljka
200 ml mlijeka
2 jaja
1 luk
200 g prosa
300 g krumpira
500 ml vode
1. Tikvice i krumpir narežite na ploške i malo posolite.
2. Na ulju popecite nasjeckani luk, dodajte pelate, bosiljak, šećer i žličicu Vegete. Pirjajte 10-ak minuta, umiješajte proso, pa nastavite pirjati podlijevajući vodom još 15-ak minuta.
3. Vatrostalnu posudu ili pleh namažite uljem, pa složite red tikvica, red umaka od rajčica s prosom, a zatim red krumpira.
4. Vodu u koju ste dodali žličicu Vegete zakipite, pa njome prelijte složeno povrće s prosom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 20 minuta.
5. Prelijte jajima razmućenima s mlijekom i nastavite peći još 10-15 minuta.
nisam ni znala koliko nam je Nani duhovita :beelj:Citiraj:
Nani prvotno napisa
cuj zaposlile kuharice!
ja sam prosli vikend napravila grah, varivo od buranije i filovane paprike, sve u vecoj kolicini tako da to vrtimo ovih dana... moram priznati da mi je vec dosadilo. u nedjelju smo imali lasagne.
razmisljam o kakvoj piletini, bas sam je pozelila.
a bez mesa - mozes kakvu musaku, samo bez mesa, recimo sa slojem paradajza i tikvica ;)
Meni na štednjaku krčka grašak bez mesa. Sa puno kopra. Na žlicu.
Kako radiš grašak a da ti ne fali meso??? ;)
Kako mi se nikako ne da kuhati odlučila sam se za riblje štapiće, pire i pomidor salatu....a sutra ćemo nešto zdravo!!!!!
ma pravis kao grasak s mesom, samo bez mesa :ceer:
ozbiljno, i ja vecinu tih variva pravim bez mesa, nista im ne fali. mozes samo poceti przenjem luka na vise putera, i to je to!
nisam ja neki mesožder: ako ga ima - dobro, ako ga nema - opet dobro...
A grašak napravim sa puno povrća, stavim jedan kartončić pasiranog paradajza, začinim i to je to. Ako u kući imam jaja, napravim noklice, ako nemam, ne napravim...
Moja kuhinja je jednostavna - otvorim hladnjak pa smišljam recepte. Ako u hladnjaku nemam ničega, skuham tijesto i prelijem Podravkinim.. nekim umakom od rajčice.
Juha od povrća sa noklicama, pečena janjetina, kruh sa češnjakom i salata od krastavaca.... Upravo žvačem ostatke.... janjetinu nisam ni probala....
Danas isprobal Wok (rođendanski poklon).
Crvena paprika, kapula, mrkva, brokula i karfiol. Pileća prsa marinirana u bjelanjku i soji. + Riža
MM bio zadovoljan. Meni nije baš izgledalo estetski no bilo fino :smajlić kojemu cure sline:
paradajz juha, sočna riža, piletina u začinima
juhica,pijani snicli i pire krompir
Spinat, pire i jaja na oko. Krajnje nemastovito. Ali brzo gotovo!
Juce, sama sebi, brzinska tjestenina s Barilla sosom od bosiljka i paradajza i parmezanom.
danas nesto na temu fileta od pilecih zabataka, mozda kao paprikas, a mozda peceno s krompirima...
slanutak na bijelo
krmići na naglo,skuhani krumpir bacila na tavu gdje se meso peklo...povegetila i nasjeckala bosiljka:njam:
zdinstala luk,ubacila tikvicu na kockice,papriku,pršut i šampinjone.malo sos paradajza i pomiješala sa špagetima.
navečer pekla kiflice punjene pršutom i mozarelom:mljac:
sinoć sam pekla kroasane sa čokoladom:mljac:
Dolega?! Moje skromno kućanstvo bi s ovim menijom proguralo tjedan-dva. Mi smo u fazi odvikavanja od Vegete, potaknuti time što želim početi svima četveroma kuhati u istom loncu, a Vid je još mali pa se malo svi prilagođavamo. Danas kupus na čušpajz s par kockica teletine. Već vidim da ću morat večeru malo pojačati (smajlić pristojno kusa kupus maštajući o pomfritu)
mi jako volimo jesti, mada se to vidi samo na meni,pa mi nije teško ništa skuhati.uživam u tome.MM mi je reko da previše maštam o hrani jer se meni talno nešto jede i ne mogu navečer zaspati ako nisam smislila što je idući dan na jelovniku:smajli prolupao:
a što se tiče vegete...rađe nju upotrebljavam nego sol i ne stavljam puno,a ni G.neće jesti nezačinjeno jer mu je bljutavo.
Tortilje i kolač sa bananama i čokoladnim mrvicama...
juha,meso i paprike na roštilju i mlinci.
nezaobilazan desert:julka
juha od paradajza i knedle sa šljivama
a jučer smo na špancirfestu krkali kobase i zdrave kolače (znate ono - nema jaja, nema šećera, nema bijelog brašna... čista medicina)!
šta ću sutra?
mogla bih mladi kupus na žlicu - da se malo oporavimo...
I mi tortilje i kolač s bananama i čokoladnim mrvicama. Koja slučajnost :mrgreen:
povrtna juha, portugalska riža i pijesak-torta
opet se putuje u Vinkovce, a?Citiraj:
mamaja prvotno napisa
ja danas ipak sataraš (krčka se dok ja krkam knedle, vješam veš i pričam Orki priče o požarima i potresima) i šnicle na naglo.
apri kakao pravis knedle.Znam da ima jedan topic na tu temu, ali kao prvo ne mogu otvoriti pretraznik, a kao drugo i onako najcesce pravim ono sto ti preporucis :love:
Ne pratis, majko pravog muskarca...
Lijepo se pohvalila da je od svekice narucila knedle!
Pih! Lako tako!
A mi danas kinesku piletinu i rizu.
Danas piletina i tikvice, zapečene u rerni s vrhnjem i ribanim sirom. Brzinski, a fino. Baš volim takva jela.
ja ću danas vjerojatno mahune.
ili mi dajte neku ideju (recept bez puno lupanja - Orka spava dok ja kuham).
Marelice, zapeceni tortellini. :mrgreen:
Mi danas bolognese i hrpu salate.
juce - nista, pojela sendvic na poslu (MM na putu).
danas - mamina sogandolma.
Opet pocinjem kuhati nakon vise tjedana zatisja... Razocarana sam jer mi nitko nije odgovorio kako kuha varivo od krastavaca... Sad imam drugo pitanje: jel netko poha cvjetove buce??? Imam doma jednu stabljiku sa puno cvjetova i jednom bucom (bit ce okrugla i zuta bas za noc vjestica). Zanimaju me cvjetovi - kako se pohaju??? Ajmo iskustva
anchi, ja krastavce radim sasvim jednostavno - na putru malo popržim krupno naribane krastavce, zalijem vodom, stavim komadić neke povrtne kocke, posolim, pred kraj ukuham malo brašna i dodam kopar. u tanjuru dodam vrhnje.
u biti isto kao i sos od krastavaca, samo njega napravim gušće.
e da, jaaako je fino ako se dio krastavaca zamijeni tikvicama!
Varivo od krastavaca - zdinstas luk i sjemenke kimla, stavis naribane krastavce (mozes ih prije posoliti i staviti da se ocijede, ali nije nuzno), malo prodinstas, dodas krumpir na sitne kockice, dolijes maaalo vode, tek toliko da se krumpir moze skuhati, stavis malo crvene paprike, zalijes vrhnjem i to je to. I ne zaboravi VEGETU!
A za cvjetove napravi smjesu kao za palacinke, samo malo guscu i slaniju, umoci ih i przi.
za cvjetove tikve imam iskustvo iz prve ruke - ratno, doduse.
pohuju se isto kao i tikvice, karfiol - oprano umocis u smjesu jaja, brasna i vode, posoljenu ili s Vegetom i przis.
budu jaaaaako ukusni!
Cmok, cmok svima... Javim kako je uspjelo... Mislim da cu sve to u jedan rucak - varivo od krastavaca i pohane cvjetove. Bit ce zanimljivo (kao i reakcija MM-a kad to vidi :shock: )
Ja to danas i kao prilog kus-kus. Baš si mislim kako bih morala probati nešto slično ali sa dinstanim mahunama, mrkvom i lukom i piletinom na rezance - da ne bude sve kockasto....Citiraj:
mamaja prvotno napisa
Kuham još i juhicu od povrća sa trgancima.