Lukina mamma prvotno napisa
Lijepo je to što imaš nekog kog možeš pitati za savjet ili naći nekog u sličnoj situaciji da te utješi...
Tu smo svi uglavnom anonimci i zato se nadam da su ljudi u svojim razmišljanjima i ispovjedima iskreni.
Ali, opet, ima druga strana medalje. U zadnje vrijeme se motam po temama za trudnice i one koje to planiraju/žele postati i ne sviđa mi se uvijek što pročitam. Čini mi se da se ponekad vrlo jasno može vidjeti nenamjerno i nesvjesno širenje sumnje i straha. Žene su prestrašene za svoje zdravlje, vadile bi svaki dan betu pet puta, više ne znaju jel im curi plodna voda ili se samo vlaže...Na jednu priču često tužnu i ispričanu da se malo pojadamo i upozorimo ostale nadovezuju se unedogled postovi žena koje su u panici jel se to može i njima dogoditi. I onda se sve samo plašimo, panično mjerimo, vadimo krv i tko zna što sve ne...
Nemojte me krivo shvatiti, znam da je bolje spriječiti nego liječiti, ali mislim da je ponekad "ignorance bliss"... :/ Jer i briga i stres mogu naštetiti i nama ali i bebicama... :heart: