Kadauna prvotno napisa
Jutro cure,
vidim da su opet uzburkane strasti i mislim da je to dobro, bar će nas potaknuti na daljnje akcije ukoliko budu potrebne. Nije uopće bitno koliko i da li sam se ja uključila, ali mi je nedopustivo da netko nakon jučerašnjeg članka u novinama (17.08.) kaže nešto u stilu "ajme, nisam ni znala/znao što će ovaj zakon značiti, pa ja ne mogu ići u postupke". Prije gotovo mjesec dana se cijela drama razvijala, novine, časopisi, TV, svudgje se pisalo o tome. Ako mi koji jesmo dio MPO ne čitamo, sebe ne informiramo, onda ne znam tko će umjesto nas.
Svi se mi borimo i zalažemo na svoj način i jedna je Pino koja stvarno neumorno kao lavica koordinira stvari i to iz SAD- i to unatoč tome što neće na IVF u Hrvatskoj, onda se mi možemo bar partly uključiti, from time to time.
Ono što ja cijelo vrijeme želim reći je da mi nažalost kao Hrvati nemamo u sebi duha Francuza koji bi na masu promjena, na uvođenje raznih reformi već bili na ulicama, prosvjedovali bi.... no mi očito nemamo vjere u to da se prosvjedima, protivljenjem nešto može promijeniti.
Ja nisam ljuta, uopće nisam ljuta, nego sam beskrajno tužna......