-
Denny, sve si apsolutno u pravu i mislim da su možda postojali i dublji problemi u braku koji su je naveli na tako ponašanje. Mene konkretno je najviše zaboljela ta lažna podrška s njegove strane jer se za kratko vrijeme uspjeo izgubiti iz njenog života. E sad opet mislim da mi žene sve to drugačije gledamo, nekada budemo žrtve i kad ne treba. I to velike žrtve. Znam mnogo mnogo parova ( nažalost ) koji su završili na sličan način, i svi su imali taj prokleti razlog potomstva koji su željeli ostvariti po svaku cijenu. Ma i da ne razmišljam o njima više, bude mi prava muka.
Ja lično mislim da ću opstati i istrajati u svom cilju, prevashodno što se dajem i više nego što treba, imam muža koji je kraj mene od prvog dana problema. Nismo se ni vjenčali kad sam imala prvu vanmateričnu i ako je trebao razmišljati kao kukavica i egoista onda je već tada trebao pobjeći od mene kao bez glave. Ali nije, ostao je, preživjeli smo i drugu vanmateričnu, i krenuli opet dalje, došli i do Maribora pa i čekamo dalje. Pa šta nam Bog da.
-
Meni padaju na pamet brakovi koji su se raspali nakon što su djeca odrasla i otišla iz kuće, jer je u kući i srcima nastupila tišina. Moje mišljenje je da djeca ne bi trebala biti razlog da se ostane u lošem braku, kao što nemogućnost imanja djece ne bi trebao biti razlog da se brak ili veza raspadne. Ali to je sve tako individualno i nema generaliziranja. Dosad sam uspjela shvatiti da muškarci (ugavnom) zaista žele djecu i da sigurno ima mozgova koji žive u prošlim stoljećima u kojima su se neplodne žene mogle "vratiti". Na takvom tragu prošlih stoljeća sastavljen je i novi MPO zakon. MM i ja se još uvijek nadamo da ćemo imati djecu, ali polako prihvaćamo i drugu opciju, u kojoj ispunjavamo život drugim sadržajima koji nas usrećuju. I da, i ja sam mu rekla da smije otići i naći si mlađu koja može imati djecu, i odgovor je isti koji svi daju-da to ne želi. Pošto ne vjerujem da veza ili brak dobije garantni list na kojem piše: rok trajanja-trajno ili 5 ili 20 godina, živimo sad i volimo se sad. Možda još da dodam-ne želim muškarca koji se da lako otjerati, koji bježi od problema, koji mi ne bi htio obrisati suze kad plačem zbog još jednog neuspjelog ciklusa, imam pravo na utjehu i podršku, a isto tako je naravno i pružam. Kao što su i ostale rekle, ne znamo šta nas gdje čeka, ali da smo hrabre i da nam je teško-je.