-
Mi smo vježbači pa su za nas pravila nešto stroža, ali naša neuropedijatrica kaže da neka djeca nikad ne propužu no da bi bilo dobro da dijete prođe i kroz tu fazu jer im je kasnije ravnoteža puno bolja. Stoga nam je preporučila da ne potpomažemo dijete u vertikali jer ih je puno teže privoljeti nazad na raniju fazu ako su već upoznali sljedeću.
-
nasa je isto 8. mj stara i dize se uz namjestaj. ja mislim da ni ona ne puzi ali zapravo ne kuzim sta puzanje znaci. jel ona se povlaci po podu ko specijalac a nekad se digne cetvernonoske. grom - jel se samo cetveronozno racuna kao puzanje ili i ovo kao specijalac?
-
Mislim da se to naziva gmizanjem. T ponekad takvo kretanje uspije izvesti (naglasak na ponekad :) ) no ne smatra se da puže, ali ona ne može samostalno izvesti uspravljanje u četveronožni položaj što mislim da je bitnije. (Rođena je 2 mjeseca ranije a vježbanje voli kao i mama :lol: ).
Tako mislim da to može proći pod puzanje.
-
Moja je tako gmizala dok nije propuzala,znala je pregmizati celi stan,doci u kuhinju,kupatilo,sve grabeci desnom podlakticom i gurajuci se otpozadi levim stopalom tako da je imala na levom noznom palcu oveci zulj :lol:
Moj srednji sin je bio vezbac i znam koliko je vazno da beba puzi neko vreme pre nego sto prohoda.
Svo troje su mi puzaci,sinovi su kasnije prohodali ali su bili u puzanju brzi ko metak :mrgreen: a mi smo ih jednostavno pustili.
mala ima za 2 dana godinu,i ne pada joj na pamet da hoda,ustaje uz namestaj i napravi tako par koracica bocno,ali hodanje nista,vec vise od 3 meseca puze.
-
Mi smo vježbači i nas su učili da je puzanje ono kad iz četveronožnog na ispružene rukice pužu. Puzanje je zahtjevnije utoliko što se traži stabilna zdjelica koja može držati oslon bokova odnosno njihanje s jedne noge na drugu, znači kad praktični pužu, ide jedna noga i ruka pa druga...
Nama nisu dali puzati vojničko, radi stopala i koljena.
Srećom, moja nije tako ni puzala, već je iz četveronožnog krenula u pravo puzanje, a nakon posjedanja.
-
A kakve vježbice predlažete?
-
ja čistim pod eko asepsolom. jedan čep u par litara vode. dezinficira a nije otrovan.
tak ću i kad počne puziti.
najbolje počistit navečer pa da do jutra "ispari"..makar..kao što rekoh.... nije otrovan niti štetan.
-
pepita s cime peres pod?ne valja reklamirat al dm ima super cijene svoje marke pa mozemo;)