-
Moj je D. ostavio dudu s godinu dana i to kada je obolio od Rota virusa i završio na zaraznoj. Naime, toliko je povraćao da ga je duda samo provocirala na povraćanje. A baš ju je volio i uvijek bi zaspao s njom. Imali smo podosta problema s uspavljivanjem nakon toga dok nije ubrzo našao zamjenu - flašicu čaja.
E, flašicu smo natezali do 3 godine i 4 mjeseca. Što da vam kažem, on bi popio i po 2 litre čaja tako dnevno, i noću i danju. Ali nevjerojatno, zube i danas ima bijele i ravne.
Kako se ostavio flašice? Krenuo čovjek u vrtić i opet pokupio neku gadnu virozu od koje je imao prištiće po usnoj šupljini i ždrijelu pa jadničak od bolova nije mogao ni jesti ni piti niti dudati.
Eto, to je bila štorija o odbacivanju dude.
Ne znam, nikada se nisam opterećivala do kada će dudati, nositi pelene, spavati s nama u krevetu...... Mislim da dijete kad je spremno odnosno zrelo to učini samo. Poticanje razgovorom i objašnjavanjem, ali neke drastične mjere, ne bih.
-
ANIMINA FORA SA OCTOM MI JE LEGENDARNA :lol: ,možda bi i mi to pokušali ali nam nije palo na pamet! moja Laura je imala 3gd. i 4mj. kada sam zakljućila da je stvarno dosta dude, izgledala je zaista smješno pa ćak i ružno s njom s obzirom na godine. Mi smo imali pravilo da duda ne ide nigdje sa nama(kada je L napunila određene godine) tako da ju je dudala samo doma. Glavni razlog su bili zubići, istina je da su dude anatomski oblikovane ali ako se ne varam dude se rade samo do 24 mj. djeteta! Mi smo Lauru (a i nas) pripremali duže na to da je vrijeme da ostavi dudu, znala sam da će biti puno suza ali sam odlućila biti dosljedna. Laura je zaželjela romobil, rekli smo joj da jedna mala beba plaće i dali želi ostaviti svoju dudu dobroj vili da odnese toj bebi a zauzvrat njoj će dobra vila donjeti romobil. Laura je pristala,dobila romobil , prve tri većeri je bilo teško ali ito je prošlo :) [/quote]