Evo da se i ja malo ubaci na recepte. Prekjučer zapečeni grah iliti gravče na tavče. Jučer paradajz juha s rezancima i zapečene tikvice sa sirom i pužićima....
Printable View
Evo da se i ja malo ubaci na recepte. Prekjučer zapečeni grah iliti gravče na tavče. Jučer paradajz juha s rezancima i zapečene tikvice sa sirom i pužićima....
Ja danas nista! Bili cijeli dan vani i otisli na ribu.
Jucer bili na izletu i, buduci da smo odavno odustali od dosadne putne hrane u obliku obicnih sendvica, imali smo jako fini rucak u prirodi.
Na grill tavi sam ispekla patlidjan, crvenu papriku, tikvicu - sve narezano na kolutice. Kad je bilo gotovo, posolila sam i ostavila povrce u poklopljenoj vatrostalnoj posudi da se malo odmori i pusti sok, a kasnije sam te kolutice razrezala na cetiri dijela. Pileci file sam narezala na jako tanke i male komadice, posolila i ispekla na grill tavi. Luk sam nasjeckala na vrlo sitne komadice, dodala mu rukolu i umak od dva dl jogurta, u koji sam uijesala jednu zlicicu majoneze i po pola zlicice mljevenog kimla i mljevenog korijandera (sjeme, ne list). U to sam dodala grillano povrce i piletinu i punila 'pita-pecivo' (ne znam jel' toga kod nas ima - to su male lepinjice u koje se stavlja giros ili shoarma).
Bilo je mljaci!
Granatir!
Ali nije bilo deserta! :namig:
dille, čitam i mislim si - spava li ta žena uopće?! :shock:
Kako ne! Doploazim do kreveta svu vecer oko 21h - za mene je to duuuuboka noc. A Ivan mi se jos uvijek budi cca 3 put zbog papanja.
A ovaj gore recept je gotov za 15 minuta. Lepinjice su kupljene, nisam ih sama pekla.
Citiraj:
dille prvotno napisa
Jos jedno pitanje: a gdje si to sve radila? Nosila tavu sa sobom na izlet ili ...
Ja danas neke šniclice, leću na salatu i juhu od graška....radim ju prvi put pa me zanima koliko graška stavite - imam ono pakiranje smrznutog od pola kile....savjet please, što brže!!
a kako se rade flekice s kupusom? to mi zvuci jako privlacno.
Citiraj:
dille prvotno napisa
danas sam posjetila recepte (jer ne kuham :mrgreen: )isključivo da čujem uspješniji dio izleta..čini mi se da je bio mljac..
Nani, staviš pola od te tvoje vrećice od pola kile.
Lu, naribaš kupus na malo krupnije i dinstas na ulju na slaboj vatri toliko dugo dok ne primi smeđu boju(ali ne izgorenu) i e omekša. Posoliš, skuhaš tijesto-male krpice ili makarone i tras- sav kupus pomiješaš s tijestom. Možeš pobiberit , ili na slatko sa šećerom.
Moj ručak već gotov....išlo malo više od pola vrećice....ispalo superička, nisam ni sumnjala...
Ja za flekice prvo inzdinstam malo crvenog luka i na to stavim i dinstam kupus.
Ivancice, sa šećerom :shock:
O da, krpice sa zeljem prema izvornom receptu rade se sa šećerom, al ne osjeti se jako, samo ublaži gorčinu zelja.
Iako, ja ne stavljam šećer otkako sam jednom pretjerala i ručak je ispao nejestiva jeza.
Janoccka, to ti je izvorno njemački recept, a znaš da oni sve vole na slatko. Kako sam ja godinama u djetinjstvu živjela s jednom bakom njemicom, mojom imenjakinjom Johannom, naučila sam sve čari njemačke kuhinje.
I mm se grozi tih "Krauscvekli" s šećerom. Općenito svega što ja šećerim od jela: juhu od rajčice, tijesto sa sirom, tijesto s mlijekom i šećerom... :lol:
Joj... još mi je muka od tog vašeg kupusa sa šećerom....
Poham puretinu, i još smišljam šta ću za prilog :/ Htjedoh špinat, ali nemam bijeli luk pa otpalo.... sada se bacam dalje u razmišljanje... rižu ne bih, krumpir sam jučer.... možda kus-kus ali njega sam htjela sutra uz nešto drugo...
Za salatu ću rajčice sa mozzarelom i začinskim biljem iz mog vrta...
jučer nisam kuhala već smo jeli čevape,pa sam se danas bacila na posao.
juneći saft,špageti i riža,kremšnite (nisu loše,al mogle su bit i bolje)a za večeru "rolice" sa šunkom i sirom.
sutra:krmenadle na ciganski i restani krumpir
Toliko sam kuhala ovih dana da nisam stigla ni napisati sve... ;)
Da izdvojim: jucer cvjetaca, brokula i krompir na leso (to je ono kad se sve samo skuha, ostavi s malo vode i doda zacina i ulja) i piletina u vlastitom saftu s malo vrhnja (to je bio tzv. svecani rucak za muzica kojemu je bio rodjedan) + kolaci koje sam napekla za vikend (jedan od maka, jedan od mrkve, jedan od visanja i medena pita).
Za danas tjestenina sa safticem od patlidjana i tune - nisam jos nikad kombinirala a bio je jedan patlidjan kojeg je trebalo unistiti. Pa cemo vidjeti kako je...
MM je jučer skuhao grah (kuha najbolji grah,poslije moje mame ;) ) i to ćemo jesti danas,a možda i sutra.
Ja sam ovih dana nekako lijena i ništa mi se neda,osobito mi se neda kuhati
Jučer, špagete s umakom od rajčice i tunjevine.
Danas povrtnu juhicu, paše mi uz ovu kišu, pohane filete oslića, kuhani krumpir sa začinima i tartar umak.
A koliko tikvica ide na tu mjeru jaja? Ne moraš napisati točno na gram, ali bi bilo dobro bar na dekagram.Citiraj:
dille prvotno napisa
Joj, stvarno ne znam... Obicno naribam jednu, normalne velicine... a sad koliko je teska, pojma nemam... Cca 200g ili 250g? Vagnut cu sljedeci put, obecajem (ovdje se povrce te vrste kupuje na komade, sve lijepo plastificirano). Prije sam stavljala samo jedno jaje, pa bi mi ispali malo pretvrdi... puno je bolje s 2-3 jaja. Vazno je da smjesa ne bude pretvrda, ali niti da se razlijeva - mora biti nesto izmedju, tako da popecak mozes samo vilicom rasiriti po tavici.
jučer mi je ručak bio odličan,a recept ide ovako:
odreske začiniti i prepeči na tavi.maknuti,pa na tu masnoću dodati sitno sjeckanu slaninu.prepržiti te dodati par nasjeckanih kis.krastavaca i 3 žlice ajvara.promiješati i zaliti sa pola čaše vode,začiniti i pustiti da proključa.
meso staviti u vatrostalnu,preliti umakom,poklopiti i peči u roli 45 min.
danas sam kuhala varivo u koje sam ubacila karfiol,brokulu,grašak,krumpir i njokiće od brašna.
rižu sa kukuruzom i kockicama bijelog mesa te salatu od tunjevine.
za večeru kiflice sa šunkom i sirom koje u zadnje vrijeme pečem bar dva-tri put tjedno jer su svi pomahnitali za njima.
Ustala se u 6 i skuhala blitvu+krumpir pa jos spohala oslice :D .
Ajme, pa ja u 6 nisam za niš sposobna, ni jesti ni kuhati....Citiraj:
anchi pp prvotno napisa
Nego.... ja blitvu i krumpir jedem samo tek kuhano....
Nece im nista biti /zepter drzi toplinu/ a moram maloj nesto skuhati da pojede poslije skole ili ce biti sendvichi i tkoznastajosnesamodajesuhoslatkoislasno.Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
Vjerojatno je to samo stvar navike....
joj, sjećam se prošlog ljeta kada sam ustajala u 5 i kuhala za Orku i tetu čuvalicu (jednom sam joj bila ostavila da dovrši, pa je unuštila i pećnicu i ručak).
Danas... nešto "ribasto" - možda baš rižoto s morskim plodovima.
Ili tortelini sa sirom i blitvom (dukatovi).
dajte mi ideje za pržene pšenične klice! mislila sam napraviti saft: luk, crvenu papriku, gljive predinstati, zaliti paradajzom iz tetrapaka, dodati klice, začiniti travicama... pa sve preko sojinih špageta.
ali ako imate kakav maštovitiji prijedlog, shoot! samo da je saftasto jer smo se zaželili tjestenine.
Ja kad sam bolesna ili kad mi se ne kuha pitam malca sta bi on volio jesti posto znam da ce on reci makarone sa spinatom a to mi je jedan od najlaksih recepata. :hehe:
Tako da danas make sa spinatom a ako uspijem drzati glavu mozda sprckam i neku juhicu. Ali ne pravu, nego iz kockica. :shteta:
hajvi, gdje je luk?
na DOHRANI
Na pari skuhana brokula i karfiol. Kuhani krumpir. U vatrostalnoj posudi, preliveni bešamelom (s parmezanom) i gore naribani gauda sir. Jedina varijanta povrca koju MM jede.
Kupus s tijestom iliti flekice s kupusom i roštilj kobasice...mmm...pravi zimski ručak.
kako se prave te flekice
White musk,
a možeš prije i izdinstati malo luka pa tek onda kupusCitiraj:
ivancica prvotno napisa
Vidim danas nitko ne kuha pa da pokrenem lavinu:
jucer smo (1. puta uopce) radili hobotnicu s krumpirima - u pecnici, a za danas sam skuhala gustu juhu od cvjetace, mrkve, sojinih klica, kukuruznog griza i popecke od blitve. Ako mi se bude dalo veceras ce pasti i strudla od jabuka.
Inspirirana vama - krpice sa zeljem. Slane, naravno. A i tekuca pijesak torta ce se jos par dana jesti.