Kak? Nama su poslali obavijest o ovrsi za nekih 238kn duga iz 2007 (kada još uopće nismo uselili u stan).Citiraj:
Pcelica Mara prvotno napisa
Printable View
Kak? Nama su poslali obavijest o ovrsi za nekih 238kn duga iz 2007 (kada još uopće nismo uselili u stan).Citiraj:
Pcelica Mara prvotno napisa
u drzavi gdje ministar zdravstva konstantno laze sa sabornice, gdje cijeli drzavni vrh krade sakom i kapom, jedna iskrena misao se strogo sankcionira...
nemam sta dodati osim... da mi se GADI gdje zivim.
Meni glupoj i dalje nije jasno. Posebno kad uzmem u obzir da im je već godinama (negdje od rata) teško uložit ijednu kunu da nam stave pošteni repetitor pa da bar možemo cijelu godinu imati signal HRT-a. Ovako ljeti samo Talijani na našem radio i tv prijamniku - možda da njima plaćamo pristojbu :roll:Citiraj:
RTV pristojba nije naknada za gledanje programa, nego - kako propisuje Zakon o HRT-u - naknada vlasnika radijskoga i/ili televizijskog prijamnika. Ako imate radijski ili televizijski prijamnik, Zakon vas obvezuje da solidarno sa svim drugim vlasnicima prijamnika sudjelujete u financiranju hrvatskoga javnog RTV servisa, to jest Hrvatske radiotelevizije, kao opće društvene potrebe.
Ali, i za to postoji rješenje...
Jeftinije... kome?Citiraj:
Očekuje se da će gotovo potpuna pokrivenost besprijekornim digitalnim signalom u Hrvatskoj biti dosegnuta u idućih nekoliko godina (80% do 1. siječnja 2008.) A HRT svoje televizijske i radijske programe distribuira i preko satelita: budući da redovito plaćate RTV pristojbu, karticu za dekodiranje programa možete nabaviti za samo 165 kuna. Treba, dakako, uložiti i u digitalni satelitski prijamnik, ali i to je daleko jeftinije od rješavanja problema za koji ste pitali.
Da dalje ne oftopičarim, nisam našla ništa o vlasništvu...
Mi nikad nismo ni plaćali, skućili se prije 6 godina.Citiraj:
icyoh prvotno napisa
A moji doma su prestali plaćati u ratu i nisu više nastavljali...
Sad sve čekam te kontrolore da mi dođu čučat pred vrata (naša staklena ulazna vrata :mrgreen: )
Repetitore odrzavaju vlasnici repetitora a ne HRT. Mislim da se firma zove OIV.
Tarik je ovdje potpuno nepravedno optuzen :evil:
U demokratskom drustvu svaki pojedinac ima pravo izreci svoje misljenje o nekoj temi, a na urednicima je da li ce to pustiti u eter ili ne.
Pa ne mogu oni Tariku odredjivati sto ce reci ili ne :roll:
mene zanima je li to što je on rekao istina? to mi je najbitnije u čitavoj priči. odnekud je morao izvući taj podatak.
On je navodno iznio svoj osobni dojam, ali da, to jest ono najbitnije.
Uz ono što sam navela u početnom postu, sloboda govora.
Mada smo mi došli i do vlasničke strukture HRT-a, što mi se čini krajnje nebitnim u cijeloj priči, hoću reći, TREBALO bi biti nevažno.
Citiraj:
Joe prvotno napisa
pa ja mislim da je....uvijek neke pare procure negdje
Mislim da je T. to rekao onako bez veze, paušalno, promatrajući oronulu zgradu Klaićeve. Vidim da se bolnica stalno obnavlja, odjel po odjel, a obzirom da medicinski aparati koštaju toliko koliko koštaju (jaaaako puno) nije ni čudo da su bolnici nužne donacije. Još uvijek mi je draže da ulože u CT ili sl. nego u fasadu. Sramota je Grada Zagreba da im nije problem u stadione bez dna i svjetska prvenstva bez budućnosti ulupati stotine milijuna eura, ali s bolnicama - racionalno :roll: .
Drugo, mislim da nije isto kad Šprajc ciljano složi neki komentar za Dnevnik znajući da ide uživo i da ga nitko neće isključiti, i primjer Tarika koji small talk-om popunjava emisiju i od kojeg se očekuju upadice i pokoji komentar. Po meni odgovorni su njegovi nadređeni koji su u montaži trebali uočiti njegovu svakako neprimjerenu rečenicu i izbrisati je.
ovako se i meni nekako čini... mada ne gledam milijunaša, žao mi je da je reakcija tako oštra, zapravo me i iznenađuje.Citiraj:
čokolada prvotno napisa
Trebao bi i on ako tako smatraju, ali novčano kao što su kažnjeni svi drugi dosad... a ne otkazom...Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
hrt je javna televizija, osnivač je RH, a osnivačka prava ostvaruje Vlada RH. postoji zakon http://www.hrt.hr/uploads/media/Zakon_o_HRT-u_01.pdf koji bi svatko tko želi znati više o hrt-u i raspravljati o toj temi treba pročitati.
ne, ne radim na hrt-u, ne želim docirati, samo informiram.
što se tiče priče o tariku, nemam posebnog komentara ni mišljenja o tome. mislim da je sve izbilo u javnosti zbog unutarnjih sukoba u toj kući, i borbe za prevlast raznoraznih, nije isključeno i političkih, struja na hrt-u. no, to što je tarik izjavio "pomoglo" je da se u javnosti otkrije kako je dnevni normativ za hranu u javnim institucijama poput doma u Nazorovoj malo više od 17 kuna :(
kako za 17 kuna pripraviti 5 kvalitetnih obroka za dijete, s mliječnim obrocima, 5 porcija voća i povrća, kvalitetnim ugljikohidratima...
to stoji u tekstu u današnjem jutarnjem http://jutarnji.hr/vijesti/clanak/ar...,28,,177791.jl koji donosi sasvim jedan drugi pogled na cijelu priču, a to je da se donacije koriste na stvari koje bi zapravo trebala financirati država :/
Imala sam prilike surađivati s nekim "slavnim" tv licima. I moram priznati da me iznenadilo kako nekolicina, gle čuda, baš s HRT-a, u kontaktu uživo pokazuje sasvim ugodnu i zanimljivu osobnost. Prije nego što sam ih upoznala, imala sam samo predodžbu onoga što od tih ljudi ostane nakon modeliranja, a vidljivo je na malom ekranu. Što je najgore od svega, nisam bila svjesna u kojoj je mjeri ta predodžba iskrivljena. :/Citiraj:
Angie75 prvotno napisa
Toliko o slobodi mišljenja i izražavanja.
Sory, znam, malo smo se zanijeli...Citiraj:
Svimbalo prvotno napisa
O njegovoj izjavi nemam mišljenje jer ne znam koliko je u tome istine (iako, s obzirom na to gdje živimo :/ ). Dugo nisam ni izvanka vidjela Klaićevu pa ne znam kako izgleda, unutra (na sreću) nikad nisam bila, a akcije s telefonskim brojevima ne pratim :( i to nakon mućki s novcem skupljenjim u "Dajmo da čuju".
Ako imam što donirati učinim to osobno ili na puno manjoj razini - tipa da skupimo mi na poslu novce i damo ih nekome komu su potrebni.
I meni je to tužno. Ne vjerujem više nikome.
A ovo što anmar piše, o 17 kn... to ne želim vjerovati, pretužno... :(
Išla sam pozornije čitati komentar i definitivno mi spada pod impulzivno izražavanje svog mišljenja (uostalom istu istacatu stvar ja pomislim svaku put kada odvedem L u Klaićevu).
Ok, mogu se složiti da prigoda možda i nije bila idealna, no tu su trebali reagirati montažeri, urednici i štajaznam kakva je hijerarhija na HRT-u.
Tarika se plaća da vodi kviz i laprda svašta, no poanta snimanja unaprijed jest da možeš kontrolirati snimku koju puštaš javnosti.
Nego kod nas nitko ne radi svoj posao, ovako nešto iscuri, prenapuše se - a vjerojatno i ima istine čim se svim glavonjama digao tlak i onda naprave najgluplji mogući potez...od Tarika naprave žrtvu.
Gledam kod sebe na poslu - poanta "šefovanja" je da snosiš odgovornost ne samo za svoje postupke nego i kontroliraš postupke svojih podređenih. Ja osobno odgovaram za sve što ja napravim i za sve što moji ljudi naprave, a meni promakne. Zato i imam veću plaću od njih - a ne valjda zato jer izgledam najbolje u štiklama (ne izgledam ;) )
Mene isto najviše od svega zanima kakve osnove Tarik ima za reći ovako nešto, osim što mu se nije dopalo uređenje Klaićeve bolnice, a čini mu se da je na nekom humanitarnom događanju na kojem je sudjelovao zarađeno jako puno novaca. Ne mislim da radi ovako nečega treba biti maknut sa mjesta voditelja kviza, ali mislim da ga ustanove koje je spomenuo itekako imaju osnove pozvati da objasni to što je rekao.
Još malo o donacijama
Ako je tako, onda nema razloga za brigu :)
Još najbolje da nema muljaža :roll: . Osobno znam za slučaj kad je jedan zahvalni otac (bogati obrtnik) sam nagradio bolnicu napravivši novo (neću sad napisati što) za ca. 60.000 kn, pa su na kraju bili bijesni na njega jer su taj posao imali ugovoren u vrijednosti od 180.000 kn - a razliku bi si netko spremio u džep. Eto gdje curi novac.
Sloboda govora nije kad se optužuje napamet, bez ijednog dokaza. (a on veli da on dokaza nema).
To se zove kleveta, i utuživo je.
Što bi sada DO trebalo pokretati istragu na temelju usputnog komentara jednog tv voditelja, koji ni sam ne zna zašto je to rekao?
Po meni, od Tarika je to bahato, a kaj će HRT s njim...e pa, ne brinem se baš za njegovu egzistenciju.. :mrgreen:
Koliko sam shvatila, komentar je bio pitanje... zapravo bio je komentar, ne optužba... nigdje nisam pročitala da je izjavio 'odgovorni ljudi klaićeve su pospremili novac od donacija u džep'... možda se varam...Citiraj:
Dijana prvotno napisa
[quote="Scandalous
Koliko sam shvatila, komentar je bio pitanje... zapravo bio je komentar, ne optužba... nigdje nisam pročitala da je izjavio 'odgovorni ljudi klaićeve su pospremili novac od donacija u džep'... možda se varam...[/quote]
Ovo je rekao:
A što je rekao? Nabacio, aludirao, onak usput insinuirao..pa to nije u redu. A onda se ogradio, da on zapravo ne zna ništa..on vidi samo fasade..Citiraj:
Ta bolnica u Klaićevoj trebala bi biti cijela u zlatu koliko su dobili humanitarne pomoći...ne znam gdje je završio sav taj novac.’
Ako ima nekih saznanja, zna se kamo se ide s tim.
Ipak javna tv nije forum da se samo tako može bubati (a mislim da se buba ako se nema nikakve dokaze) i prozivati..Kako god, ja stvarno ne razumijem kako to netko može vidjeti kao ugrožavanje slobode govora :/ , ali svakom njegovo..
točno ovako i ja razmišljam.Citiraj:
Dijana prvotno napisa
uopće ne ulazim u to je li istina ili nije, ali ipak postoji vrijeme i mjesto gdje se ovako nešto može izreći, a to sigurno nije gledana htv-ova emisija.
Meni je Tarik simpatičan i, iskreno, ne mogu zamisliti da bi itko taj posao radio kao on, da ne kažem bolje. Kviz odavno ne gledam, dosadna mi je ta jedna te ista spika. A na lažno licemjerje u ovoj državi sam odavno oguglala... ma, nisam, i mene nervira, ali šta možeš... uostalom, osjetila sam ga i na ovom forumu. :D Daleko smo mi od slobode mišljenja i govora kako to "zapovijedaju" zapadni standardi... :roll: Desetljeća socijalizma i totalitarizma teško da će se iskorijeniti u ovih par godinica tranzicijske demokracije...
Nego, tko bi taj kviz mogao voditi umjesto njega? Ne usudim se ni pomisliti. 8)
Emisija nije išla u živo, prema tome postoji odgovornost nekoga da pregleda snimke i izreže ih (ili kako već to funkcionira).Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
To je samo pokazatelj kako državna tv obavlja svoj posao.
OK, Tarik je nepotrebno prokomentirao - no vjerujem da HRT ima (i više no) dovoljno ljudi u produkciji koji se bave montažom.
Ovako si je HRT sam kriv za tu pogrešku - i u većini privatnih firmi bi se krenulo u istragu kako se to moglo dopustiti - znači ne kako je Tarik to mogao izgovoriti već kako je to netko mogao pustiti dalje.
Tarikov posao je da "laprda" - no zato i postoji masa ljudi koje se plaća da paze da to što će izaći van studija.
Uostalom ako RTL (ili Nova) može "kontrolirati" Gotovčeve i izrezivati dijelove koji su neprimjereni za javnost, nejasno mi je da jedan HRT ne može prečekirati tarika.
Evo odgovoraCitiraj:
karmazonka prvotno napisa
Potpis icyoh, bila je brža, al upravo bih to i ja napisala... Dal nama itko brani da na kavi rapsravljamo s kolegicom o tome kam je otišao novac doniran Klaićevoj? Da li bi zbog toga dobili otkaz? Radi se samo o tome da ovdje nije bilo namjere... i da su njegovi nadređeni mogli reagirati...
ma, to je namjerno pušteno u eter, da imaju razlog otpustiti neposlušne
index.hr je 6 dana profesionalno hakerski napadan, MUP je rekao da nema vremena sad o tome raspravljat
GONG-ove stranice su također srušene u predizborno vrijeme
istraga nije pokrenuta
....
Ovo je bilo i u medijima, odnosi se baš na Klaićevu. Čovjek i njegova firma su nabavili materijal i besplatno odradili posao u zahvalu bolnici, tako da se za te novce na natječaj ne bi nitko javio, ali da, muljanja sigurno ima, no paušalno optuživanje bez dokaza ne pomaže ama baš ničemu. No, kod tih nabava USKOK-u bi trebao biti dovoljan zdrav razum i uvid u prevelike račune koji se plaćaju po raznim državnim firmama i institucijama da bude jasno da nešto smrdi.Citiraj:
Angie75 prvotno napisa
Da nisam OT, nisam luda za Tarikom i nimalo se ne brinem za njegovu egzistenciju, i smatram da je preplaćen ako je dobivao 50 000kn honorara kako se pisalo, ALI čovjek korektno radi svoj posao i nipošto ne treba za ovo dobiti otkaz.
Zna li se?Citiraj:
Dijana prvotno napisa
I dobije li se poslije otkaz, bez obzira što su se saznanja izrekla na "pravom" mjestu?
I tko će kazniti saborske zastupnike koji puno veće i gadnije klevete i besramne laži svakodnevno prosipaju, također po državnoj nam tv? Kako to da takvi nikad ne dobiju otkaz, a mogu s...i do mile volje? A tarik leti zbog jedne rečenice koju je netko namjerno ili slučajno zaboravio izrezati...
Ma da, a onda je svizac zamotao čokoladu...
Nisi, nisi OT, ovako sam ja zamislila raspravu, Tarik kao personifikacija onoga što ne valja-zato sam naglasila da otvaram temu jer je tjeskobna zaključana.Citiraj:
Zubic vila prvotno napisa
Dijana i Tash, nisam ja ni očekivala da DO pokrene istragu zbog Tarikovog komentara, ali, složili smo se uglavnom ovdje da je taj njegov komentar različit od naših samo po tome što ga je on imao prilike izreći javno, odnosno nije da se samo on zapitao štima li sve u tim donacijama ili ne...
Ja sam već skrenula :mrgreen:Citiraj:
Svimbalo prvotno napisa
Stvarno je istina, već smo ranije zaključili - svak se češe gdje ga svrbi.
Da, točno to je i poanta.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Ponavljam, Tarik mi nije osobito simpatičan, no činjenica je da ovo nije njegova greška.
OK, on je neumjesno prokomentirao i za to je trebao dobiti smanjenu plaću ili štajaznam kako oni to već reguliraju. No poanta je da ovo ne bi izašlo van da je netko korektno odrađivao svoj posao.
Ako moja tajnica faksa krivu kalkulaciju - nije kriva ona što je faksala nego ja koja sam visila na Netu ili gurala prst u uho pa nisam registrirala da je kalkulacija kriva.
Svatko se plaća za svoj posao - no očito je da u (nekim) firmama kod nas nitko ne zna što je čiji posao. A iz mog iskustva - takvo što se neće desiti u privatnoj firmi.
Postoji razlika je li netko nešto rekao na trač partiji na kavi, ili je zaposlenik javne tv to isto rekao na toj istoj tv.
Tu već postoji odgovornost za izrečeno. Ako se izrečeno nema ničim za potkrijepiti osim sa "ja u to sumnjam, meni tu nešto smrdi", o čemu pričamo onda?
pčelice, tebi nije dosta te populističke spike tipa "sve su to lopovi"? :/ Imaju ljudi ime i prezime, i nije lako danas više ništa zataškati. (hvala Bogu :) )
Upravo tako, a te neke firme su te više ili manje državne koje kad posluju s gubicima onda se razlika namiruje iz proračuna, povećava se cijena benzina bez razloga, tv pretplata, država i svi ostali čekaju ih s plaćanjem računa, a tamo zaposlene babe i stričevi, glavno da su podobni, ne moraju bit ni pismeni. A onda još kad čuješ kakve menadžerske ugovore imaju oni koji vode te brodove koji tonu, ajme meni, nema nam pomoći. Privatna firma bi tako propala za mjesec dana.Citiraj:
icyoh prvotno napisa
on je reka svoje mišljenje
i to ne u direktnom prijenosu , negu u snimanju emisije koja se kasnije reže, izbacuju dosadni djelovi, ubacuju reklame ...
mogli su ga cenzurirati da su htjeli
i kakva odgovornost?
postavio je pravo novinarsko pitanje: U šta su potrošeni novci iz humanitarnih donacija?
i ja se pitam u šta?
smije li se koga pitati ?
očito ne, a ako je opasno postaviti to pitanje, onda je 100% dio novaca oša u privatne đepove
:lol:Citiraj:
Dijana prvotno napisa
(sori, morala sam)
Znate onaj vic - Mujo ukrade žvaku i završi u zatvoru. Haso ukrade milijune i završi u nadzornom odboru :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
Dijana prvotno napisa
index.hr, portal sa najkritičnijim stavom prema Vladi je rušen 6 dana od profesionalnih hakera
MUP neće poduzezi ništa za taj kriminal
i onda ti kažeš da se ništa u RH ne može zataškati?
sve se može, samo triba imati dovoljno para i veza
ubojica Ivane Hodak je neki beskućnik? ...
MGrubi, a pravi ubojica Kennedyija, je...
Pa šta ti ženo sve uspiješ smućkati u jednoj temi je stvarno više za nepovjerovat. :/
Citiraj:
Dijana prvotno napisa
Da nije, u našoj državi sve izađe na vidjelo i nikom ništa. Mislite da ekipa iz HEP-a hoda okolo u strahu ili pognute glave? Da će netko završiti u zatvoru? Ja nisam pobornik one "svi su lopovi", ali je tužna istina da bi nam trebalo još nekoliko zatvora da pospremimo one koji jesu.