Dva IVF/ICSI u prirodnom ciklusu: u prvom jedna nezrela j.stanica, u
drugom jajna stanica "pobjegla". Nisam stigla ni do embriotransfera... :cry:
Printable View
Dva IVF/ICSI u prirodnom ciklusu: u prvom jedna nezrela j.stanica, u
drugom jajna stanica "pobjegla". Nisam stigla ni do embriotransfera... :cry:
3 stim.IVF, i prir.IVF - 26js punktirano - 18 oplođenih js - 4 ET-a
Nakon negativne bete najradije bi se zavukla u mišju rupu da nitko ne vidi moju preveliku tugu a pokušavam pred ostalima ostati smirena i nasmijana s onom poznatom parolom "idemo dalje, biti će drugi put"
2xaih
1xivf (uz klomifen, planiran aih ali burno reagirala, 7 js, 6 punktirano, 5 oplođeno)
1xfet
Kada bih došla kod doktora, on u ruci držao taj prokleti papir s negativnom betom, draže bi mi bilo da nisam ni ušla i čula to Žao mi je gospođo.
E da, imam dvije mišice, ali rezultat su domaće proizvodnje. :zaljubljen:
2 stimulirana Ivf/ICSI, ukupno 13 js oplođeno 6 js za sada nema bebe a čekam betu za ovaj 2 stimulirani!
1 stimulirani ICSI
10 js
7 zrelih i oplođenih js
3. dan ostale samo 3 oplođene i te 3 vraćene
beta 0
kopiram iz svojih odgovora iz psihološke ankete
sumirano: 4 postupka, 15 stanica, 10 oplođeno, 4 vraćena u 2 ET-a, 1 beba, zamrznuto 0 jer u Rijeci nije bilo kriaCitiraj:
03/07 IVF (decapeptyl+menopur) 7 stanica, 5 oplođenih, 5 dan vraćene dvije „lijepe“ blastice
04/07 IVF prirodni, nema stanice (ovulacija bila 24 sata nakon štoperice)
05/07 IUI a trebao biti prirodni IVF, ovulacija se opet desila 24 sata nakon štoperice
10/07 IVF (kontracepcija, decapeptyl+menopur) 8 stanica, 5 oplođenih, 3 dan vraćen jedan 6-o stanični i jedan 8-o stanični bez fragmentacije, ß=490 14dpt
negativna ß kao i svaki 1 dc donosio je puno boli, suza, razočaranja, osjećaja bespomoći
2 stimulirana IVF/ICSI-a
1. 12 js – 7 oplođenih
2. 13 js. – 7 oplođenih
UKUPNO: 23 js – 14 oplođenih – beba
nakon rođenja djeteta:
2 stimulirana IVF-a/ICSI-a
1. 18 js – 10 oplođenih
2. 15 js. – 5 oplođenih
UKUPNO: 33 js – 15 oplođenih – nema trudnoće
Ako zbrojimo sve zajedno to je SVEUKUPNO:
56 js – 29 oplođenih js/predembrija - 8 ET-a - jedno dijete
Negativna beta
kao ogromna praznina u dubini duše, utrobe...
kao nemoć jer ne vladaš svojim životom...
kao utjelovljeni očaj što ti se svi snovi sruše i... misliš da više nema nade i da će ti život zauvijek ostati prazan...
kao isti taj utjelovljeni očaj u prvom trenutku jutarnjeg buđenja kad te stvarnost prene iz sna u kojem sanjaš sretan i ispunjen život– kao kad izgubiš nekog dragog
kao kad se rasplačeš pred izlogom s dječjom opremom
kao kad ti je drago zbog prijateljice koja je trudna, ali ti suze naviru na lice
kao kad tražiš sam sebi razloge i smisao da kreneš dalje, kad lažeš sam sebi i kad to u svojoj nutrini znaš, ali moraš nešto jer osjećaš da ćeš poludjeti ako i dalje budeš mislila o tome da ti svoje dijete nikada nećeš držati
kao kad ti je teško nazvati mamu/nesuđenu baku jer znaš da će i ona plakati
kao kad ne želiš da te itko zove i pita za rezultat jer ne možeš to podnijeti, reći po sto puta – opet ništa – i ostati hrabra – ne raspasti se u sto komadića
da, kao kad se želiš zavući u najdublju rupu gdje te nitko ne vidi i lizati svoje rane...
evo i nas
a) koliko postupaka MPO?
- 3
b) koliko je bilo punktiranih jajnih stanica?
- 17
c) Koliko se jajnih stanica oplodilo?
- 11
1 + beta, 1 čudesna beba (sad već čudesna cura :heart: )
a negativna beta... :cry: , za mene je to bila velika tuga i bol, i tupi osjecaj praznine u cijelom tijelu...sve kako je BHany napisala...ali kao i sve (većina) zena u MPO prici, pokupila sam razbijene snove, slozila ih u novu pricu i krenula dalje
2 postupka klomifenima, 2 stimulirana, dakle ukupno 25 jajnih stanica proizvedeno, oplođeno 19 js, bebe danas ima 10 mj, a ja trudna spontano 11 tjedana. :D :D
edit:
23 js = 25 js
56 js = 58 js
:oops:
1 AIH, neuspio
2 ICSI, ukupno 15 punktiranih jajnih stanica, 12 oplodjenih, 4 predembrija transferirana u 2 transfera, bez trudnoce
s novim zakonom ovo bi se "postiglo" u najmanje 5 stimulacija, buduci da je dijagnoza teska OAT, pa je ICSI jedina sansa...
posljedice ove dvije stimulacije su cista na dojci i polip na endometriju koji je morao biti uklonjen hirurski, uz totalnu anesteziju. ne smijem ni pomisliti sta bi tek 5 stimulacija donijelo...
a negativna beta - nesto kao macak Tom u crticu kada udari o povrsinu mora i raspadne se na milion komadica. broj komadica je proporcionalan nadi koju se usudite uzgojiti.
5 x AIH - neuspješno
1 x IVF u prirodnom ciklusu - 1 jajna stanica - trudnoća - dijete
Sad kad čitam ovaj topic, imam dojam da sam imala nevjerojatnu sreću.
Martina - 1 stimulirana Inseminacija, 3 stimulirana IVF-a, trenutno - trudna (Maribor). Vazno je napomenuti da ja imam samo jedan jajnik.
1 Inseminacija: 6 oplodenih jajnih stanica
2. 1 stimulirani IVF - 12 jajnih stanica, 10 oplodenih
3. 2 stimulirani IVF - 10 jajnih stanica, 3 oplodene i hiperstimulacija
4. 3 stimulirani IVF - 10 jajnih stanica, 6 oplodenih, 2 vracena, rezultat- trudna.
Moje reakcije sa negativnim betama: 14 dana iscekujem odgovor, svaki sat je i nova nada i veliki uteg koji vuce prema dnu mora mojih strahova u kojem cu se ugusiti. Dan kada se odlazi u laboratorij, vadim krv.
Tko ce ovaj puta ici po betu, ma ne zamoliti cu ih da me nazovu: mah, sigurni je negativna, sto s euopce nadam.... Nervozna sam, bojim se... Nisam spavala nocas.. Gledam ujutro svog muza, Boze sta ako i ovaj puta bude negativno....
Pokusavam raditi bilo sto samo da ne sjedim i cekam, dok mi u glavi tutnjaju sekunde koje se cuju na satu.
Nekoliko puta sam si dozvolila da idem sama po rezultat, i onda kada je negativan izgubim se totalno, razmisljam da li cu uopce stici do kuce, bjezim od ljudi, od svih...
Zvat ce me, tu sam doma, na sigurnom, sama, gdje nitko ne vidi moje suze...
Telefon zvoni: Na zalost rezultat je...... NEGATIVAN!
I opet, O moj Boze i OPET!
Telefon ponovno zvoni, vidim zove me suprug ne mogu se javiti, ne mogu...
I opet zvoni telefon, mama je.... Mama znas, i ovaj puta neces postati baka....
Ne mogu se javiti...
Srusio mi se cijeli svijet...
Nemam snage za nista....
Placem i onda suze nestaju, a ja i dalje placem...
I koji dan kasnije, mrvica u dusi, ponovni zov na jos jedan postupak...
Hocemo li barem iduci puta uspjeti, i postati mama i tata?.....
uh ,martina123, uh uh :cry:
1.postupak IVF/ICSI-37 god. - 17 js, 15 oplodjeno,5 blastocista, 2 vracene-trudna (1 beba), po ostale idemo to se zna.
... poslala i na Facebook-u: http://www.facebook.com/group.php?gid=97238945334
1-IVF-kratki protokol,dobijene 3 stanice od cega se 1 oplodila-nista
2-ICSI-dugi protokol,20 i neka stanica,od cega se oplodilo 9,a od njih se dobro razvila samo 1 i ona mi je naravno vracena-trudna
potpuno se slažem s tobom !!!Citiraj:
odra prvotno napisa
joj drage moje nisam ni znala koliko je teško vama dok sam čitala vaše odgovore suze su mi niz obraze išle nemogu vjerovati koju bol i tugu prolazite...ufff.............
ja nakon 6 mjeseci pokušavanja desilo se jedno prekrasno čudo i želim vam od srca svu sreču da uspijete ..... i mislim da ovaj zakon trebamo promjeniti....
U ukupno 4 transfera, 21 js, 17 oplođenih, 9 vračenih, 2 smrznute još nas čekaju jer neznamo rezultat zadnjeg IVF-a.
Negativna beta, doživjela sam je samo jedanput jer sam svaki put prokrvarila puno prije vađenja. Neznam što je gore, meni je i jedno i drugo bilo jako traumatično.
1. 1 Stimulirani ICSI 33 jajne stanice od toga se oplodilo i nastavilo razvijati 9 , 2 vraćena ostalo zamrznuto , Beta negativna
2. 1 Prirodni ciklus napravljen embriotransfer prethodno krioprezervirana embrija od njih 7 , 2 embrija preživjela odmrzavanje , Beta negativna
3. 2 Prirodni ciklus - 10 jajnih stanica, 3 oplodene , Beta negativna
4. 2 Stimulirani ICSI 3 jajnie stanice , ni jedna oplođena postupak propao
5. 3 Prirodni ciklus - 7 jajnih stanica , 2 oplođene , Beta negativna
Osjećaj nakon transfera :nevjerica, isčekivanje, osluškivanje , izluđivala sam samu sebe .Ufuravala sam se kako će to izgledati ako budem trudna , a s druge strane pripremala sam se na najgore samo zato da se opet ne slomim ,a onda sam opet pomišljala pa možda ovaj put ....
A onda se cijeli svijet sruši kao kad izubite nekoga vrlo važnog iz vašeg života , raspadam se u milijun komadića zajedno sa svojim snovima koje sanjam već 8 godina ....neopisiva bol i nedosanjani san ...
7 postupaka, 80 punktiranih jajnih stanica, 18 oplođenih, 1 trudnoća.
Imamo djevojčicu koja ima 3 godine, kovrčavu plavu kosicu, obožava se penjati, plesati i listati slikovnice. Promijenila nam je život, učinila naše duše bogatima, a svijet ljepšim.
S ograničenjem na 3 jajne stanice po postupku ne bismo imali nikakvu šansu da postanemo roditelji.
U tom slučaju nama bi za 18 embrija trebalo 26 postupaka, a to je ipak više nego tijelo jedne žene može podnjeti.
Evo još:
- 4 stimulirana IVF-a i 1 prirodni IVF, 19 jajnih stanica, 16 oplođeno i transferirano, dvije bebice (jedna blizanačka trudnoća iz postupka).
u 8 stimuliranih icsi-a imaili smo:
79 punktiranih stanica
56 oplodjenih (samo 7 blastica, ostatak propao odmah 2. dan)
14 vracenih
iz toga svega jedna blizanacka trudnoca i sad dva prekrasna banditosa
:heart: .
ali kad pogledate , meni je trebalo 79js da bih ja dosla do svog cilja, a ja mislim da ja spadam u neku sredinu :/
Ja se za tu računicu nekako ugledam u Slovence, zapamtila sam da računaju da 60% parova uspije unutar četiri stimulirana IVF-a, koja bi se trebala odraditi unutar 2 godine.
2 postupka, ukupno 9 js- gonali
U 1.postupku 1 js i oplođena triploidno -odustalo se od postupka
U 2.postupku 8 js - oplođene 3 - vračena 2 osmostanična E - rezultat= curica od 3 mjeseca starosti.
Da se po novom zakonu odabiralo od ovih jadnih 8 js samo 3 u drugom postupku, kako bi odabrali moju mrvicu!? Za zamrznuti jedna čista nula jer loše reagiram na stimulacije. Dakle kad budemo htjeli seku ili bracu moram ponovno na stimulaciju , a obzirom na godine i dosadašnji rezultat (mislim na broj js) već mi se vidi da bi moglo biti dugotrajno!!!
Mi spadamo u one sretnije : 6 AIH, 1 stim. IVF, 19 punktiranih js, 11 dobrih od kojih 6 oplođenih, a 3 vraćene ET, i trudnoća, evo je sjedi moje malo smetalo pored mene i zato ne zamjerite na zbrkanosti i pogreškama.
Želimo svu sreću parovima koje je pogodila ova el. nepogoda zvana Vlada RH!!!
A o razočaranju negativnih testova, wewa je to vrlo slikovito i točno rekla..
SRETNO svim budućim mamama i tatama!
2 stimulirana ICSI, 14 jajnih stanica, 9 oplođenih, 2 transfera, 2. trudnoće ( jedan missed ab u 7. tj; trudnoća - 25. tjedan)
1.ivf-icsi.7js,5 oplođenih,2 vraćene ostale propale.
2.ivf-icsi.2js,2 oplođene al nepravilnog oblika.
Trudnoća 0. U išćekivanju 3 punkcije.
Osjećaji, mislima se prelama snažna bol oko sebe stvaram zatvoreni krug.
nakon 3 AIH sam radila samo kućni test i uvijek je bio negativan :x
Nakon mog prvog IVF-a čekala do 13 dana i otišla vadit betu privatno, med.sestru sam zamolila da mi pošalje mail s nalazom isti dan.
Bila sam pozitivna i imala veliku nadu (prvi IVF) to je to!
Bila sam u autu, vozila kad sam primila mail na mobitel.
Ali na mobitel vidim samo da sam dobila mail i od koga sam ga dobila, ali ne mogu otvoriti prilog.
Joj kako sam vozila do kuće, jurila zam kao luda, trubila...
Kad sam došla kući, upalila komp.. da vam ne pričam kako mi je bilo dok se dizao sistem kompjutera.
Trajalo je vječno!
A zatim, skidam mail. ..
Nakon svega nisam ga mogla otvorit, bojala sam se. ..
Bila sam sama kući MM na poslu
Zvala sam ga, on kaže da čekam da će on sad krenit kući. ..
Ali njemu treba pola sata do kuće...
Ipak ne mogu izdržat, otvaram,.. MM na drugoj liniji...
Čitam...Beta 0,1
Moja prva prava beta 0,1, ništa ne razumijem, tražim veće brojke.
NEMA IH! Samo 0,1
Plačem
MM ulazi u auto, dolazi kući..
:cry:
joj
Iz 4 postupka IVF, kod 3 je došlo do tansfera sveukupno 6 jajnih stanica, još nije došlo do trudnoće
A kako se osjećam nakon svake negativne bete? Svaki put sve teže, više mi se neda ni vaditi betu i opet prolaziti kroz to razočaranje ... i taj dan bih najradije isključila telefon da me nitko ne pita ono pitanje "i kako je prošlo" ...i najradije ne bih izlazila iz kuće jedno 10 dana i... znate već i sami
3 inseminacije= beta 0
1 IVF postupak stimuliran gonalima.....beta pozitivna, pa nakon 2 tjedna negativna...
Osjećaja se više ne sjećam, znam da je nastupila praznina, tišina i povlačenje u sebe....Zašto? Pitanje koje sam si postavila jednu malu masu puta....zašto nije odmah bilo negativno, pa da se ne moram radovati....Iskreno, pozitivna je beta meni bila toliko iznenađenje, do mozga mi nije dopirala ta radosna vijest, a onda sam shvatila i zašto....Jedan dan sreća, veselje, a onda drugi praznina, bol, suze........ I koliko takvih dana?! Koliko ih još slijedi?! A ovi u saboru nam sigurno ne daju podršku niti ulijevaju nade. Kako biti optimističan kad te oni svojim zakonima sputavaju i guraju još dublje...A vjerujte dovoljno smo duboko i nisko pali!!! Trebali bi se sramiti jer ne znaju što čine!!!!
MOLIM VAS NE KOPIRATI VANI
a) koliko postupaka MPO?
- 3 - ICSI
b) koliko je bilo punktiranih jajnih stanica?
prvi put 21
drugi put 19
treci put 33
sva tri puta hiperstimulacija
c) Koliko se jajnih stanica oplodilo?
- prvi put 9
- drugi put 6
- treći put 11
svaki MPO postupak završava hiperstimulacijom i jednostavno nema teoreske šanse da se radi transfer odmah ... minimalno jedan ciklus pauza i tek onda transplatacija
- negativna beta ... ne da se opisati ... očaj ...
imam dečka - šest godina :heart:
sorry moram
Šimuniću sramite se !!!!!!!!!!!!
1 AIH - neuspješan
1 IVF - 6 js, samo jedna oplođena, nema trudnoće.
Kako se osjećam nakon negativne bete? Cure su već sve rekle. A ja bih rekla kako se osjećam sada. Zašto? Zato što upravo ulazim u prvi postupak po novom zakonu. Sutra mi je 3dc, idem doktoru s klomifenima, Gonali već doma čekaju da i oni dođu na red za par dana. A ja, umjesto da budem sva ushićena i sretna jer akcija je opet tu, ja sam tužna, plačljiva, prestrašena...Pitam se, ako mi se prošli put u punoj stimulaciji oplodila samo jedna jajna stanica, kolike su mi sada šanse u ovoj nekoj polustimulaciji? Čak i ako dobijem dosta js, da li će odabrati baš onu koja će se oploditi? Pokušavam biti pozitivna, ali eto, večeras mi to nekako ne ide. A sve zbog jednog jedinog razloga: zbog straha od nove negativne bete!
2 icsi postupka, 13 js, 3 oplođene, 1 missed ab :(
o osjećajima mi je teško govoriti, bilo je tu svega, ali naša bebica nas čeka i mi hrabro idemo po nju, makar na kraj svijeta! :heart:
23 js, još nema rezultata.
9 js, nema rezultata.
Negativna beta... praznina, nemoćnost, tjeskoba, razočarenje, nevoljnost, koma... Zašto baš ja???
6 IVF postupaka, 3 stimulirana, 2 klomifenska, 1 prirodni bez ET
15JS, oplođeno 9, od toga 5 transfera ukupno 7 embrija (od toga 5 ocijenjenih kao dobri) bez trudnoće tj. 2 biokemijske
Negativna beta,.... mislim da je sve već rečeno, ja osobno idem od očaja, ljutnje, tuge pa do prihvaćanja i onda uz puno ljubavi opet u borbu.
3 stimulirana IVF, preko 100 doza Gonala, 18js, od toga 3 embrija, nema trudnoće, nema zamrzavanja
3 prirodna (klomifen) IVF, 9js, od toga 6 embrija, nema trudnoce
36 godina, 5 godina u postupcima, dijagnoza: sve OK
7 postupaka od toga 2 stimulirana.
17 JS od toga 9 oplodjenih, 5 transfera i jednog predivnog andjela!
mislim da je suvisno pisati sto je za mene znacila negativna beta....toliko ste sve prije mene o tome napisale, da bi ja samo sve to skupa potpisala!
3 AIH-a svaki put - ko kuća
1 ICSI - 21 jajna stanica, 16 oplođenih, 2 vraćene, jedan upravo zaspao u svom krevetiću :heart:
2 stimulirana ivf/icsi, 8 js, 6 oplodjenih, prva beta negativna a drugu cekamo ovih dana