mlukacin prvotno napisa
ja sam odustala od takvih diskusija... žene su od svog rođenja potlačene... ne samo prezimenom... kasnije i školovanjem, plaćom, izborom posla... koliko ima žena u visooj politici, priznatih znanstvenica, spisateljica, slikarica... možete ih zbrojiti jako brzo... kolika je razlika u plaći danas u razvijenom svijetu...? koliko više moramo raditi od kada imamo "pravo glasa"?
minimalno 8 sati radno vrijeme (koje ti nije pošteno plaćeno), bar sat vremena vožnje do posla i s posla, obavljanje šopinga, briga o djeci, briga o kući (čišćenje, peglanje, pranje, prašina, pranje, podovi, peglanje, čišćenje, kuhanje i opet kuhanje, gableci za školu, vouikanje u školu, iz škole, na aktivnosti, s aktivnosti, kupanje djece.... i milijon stvari....) koju nažalost velika većina radi žena... dok muškarac radi nešto drugo... danas nema više cjepanja drva, popravke po kući rade majstori... koja je uloga muškarca?
Ja sam jedna od stretnica da da mi niije tako... ali, kolikim ženama je? Dakle, hebe-- prezime i lozu... mene više brine u čije će ruke moje dvije cure jednog dana pasti??? I koliko će njihovi život biti teži??