ufff...
baš sam našla kad ću ovo čitati.
Printable View
ufff...
baš sam našla kad ću ovo čitati.
meni je ovo prvo bilo na pametiCitiraj:
vještičica prvotno napisa
da se radi o mom djetetu, otišli bismo neuropedijatru jer bih sumnjala na neki blaži oblik autizma
za početak, riješite ovaj mali kviz:
http://pediatrics.about.com/od/autism/l/bl_autism.htm
Čitam tvoj post po sto i prvi put, pokušavam svaku riječ dobro pročitati u usporediti ovo što pišeš s dobi djeteta.Citiraj:
Čupko1 prvotno napisa
Daj pojasni malo što misliš pod pojmom "odsutna", jer ako se trzne na Doru onda nije odsutna, odsutna bi bila da ne trza na ništa, ovako se meni čini da te ne obadava. Usporedi to s njenim karakterom.
Ma ne vjerujem da je išta, mislim da je neka faza, ali iskreno ću ti reći da bi i ja potražila pomoć ili savjet, možda psihologa koji će iz nje izvlačiti ono potrebno i zaključiti da li je to prebujna mašta ili možda nešto drugo.
Mislim da neurološki nije ništa.
Sveisto, pokušaj potražiti pomoć.
Drage moje!
Imate posebnu djecu! To je normalno!
Djeca te dobi imaju aktiviranu pinealnu žlijezdu!(pinealna žlijezda atrofira oko 8 godine, a kod nekih u pubertetu) Što drugim riječima znači da vide energije iza naše 3. dimenzije. Što uključuje anđele, vile, patuljke......
Na internetu imate mnogo podataka do kojih možete doći o toj temi. Nažalost, mi odrasli ljudi toliko smo zatvorili um da ne želimo priznati nešto iza ove dimenzije, ali samo si postavite pitanje od kud svi mi dolazimo?
Sada trenutačno na Zemlji se rađaju čiste duše koje imaju punu veću svijest i percepciju nego mi, zovu ih kristalna djeca. Možda ste čuli i za indigo djecu, ona su bila val prije kristalne da otvore prolaz za više enrgije. Primjetili ste da od 80-tih godina se počela javljati alternativa, yoga......Te duše su pomogle i pomažu da se svijest ljudi mjenja. Zato dajte im ljubav i samo ljubav. Ne brinite se, nego ih podržavajte. I budite sretne i pričajte s njima o tome što vide i što čuju. Možda vas nešto i nauče i za vas otvore novi pogled na svijet.
Ja ti iz iskustva mogu reci da to nije izmisljotina i da djeca zaista vide puno vise nego mi! Pisem moje iskustvo.
Na drugom katu nase kuce zive moji roditelji,na srednjem zivi moj brat sa zenom i malime od 6 godina a prije njih tamo je zivjela moja pokojna baka. Muz i ja zivimo u apartmanu u prizemlju. Prije nekih godinu dana oni su otisli na nekakvo zimovanje, a u posjet je dosao moj drugi brat iz Pule sa sinovima. Moj najmladi necak onda je imao 2 godine. Spavali su kod mojih roditelja gore na katu, i jednom prilikom me moj najmladi necak zamolio da se spustimo u stan mog brata da uzmemo neku igracku od mog necaka. Cim smo usli u stan, maleni je sav ozaren potrcao prema fotelji u dnevnom boravku i sa ogromnim smjeskom poceo grliti zrak... Ja sva u cudu pitam sta radi a on meni skroz ozbiljno: Pa guim pababu!!!
Ja nis ne kontam nit kuzim sto mi je uopce rekao...
-Koga grlis?
- Pa pababu!!!!! Ta ju ti ne vidic?
- Ma koju prabaku grlis?
- Pa Kjaju!! (moja se baka zvala Klara)
E tu sam se vec pocela smrzavati jer mu nitko bas nije pricao o njoj a bome niti spominjao rijec "prabaka" a vjerovala sam da joj ni nezna ime!
ON: Ana, a ato ona nemoze pjicati??? Ona capce! (Ona šapće)
U tom trenu mi je doslo da dam petama vjetra i vise se ne vratim! Dakle, moja baka zbilja nije imala glasa jer je imala rak grla pa su joj u operaciji izvadene glasnice, a to maleni NIKAKO nije mogao znati!
JA: Noel ne pricaj gluposti!!
(on bleji u fotelju i pozorno slusa)
ON: Ona kaze da i toja cuja ima lice ko andede! (Ona kaže da i tvoja cura ima lice ko anđeo)
Kako k vragu da reagiram, nisam imala pojma, moja baka je bila jedina osoba koja me stalno mazila po licu i govorila mi bas to - da imam lice ko anđeo! Ali koja "moja cura"?? Bila sam trudna ali spol djeteta nisam znala...
JA: Ma koja cura?
ON: Pa Ana pa tato (kako) koja cuja?? Beba!! Eo pjababa ide papa, kaze da voji nas puno i da ce opet doci!
Ja u plač ko kisna godina, emocije me ubile u pojam skroz, i sto je najjace tada sam shvatila da mala djeca zaista vide puno vise nego mi, vide ljude s kojima se mi mozemo susretati jedino u snovima.
Moram priznati da mi je to bilo jedno od najljepsih iskustava u zivotu i sad znam kako cu postupiti ako i moja curka jednog dana bude imala takvih iskustava!
Smatram da je normalno i dobro da djeca imaju razvijemu maštu i meni se to sviđa i zadovoljna sam što moje dijete ima zamišljene prijatelje jer smatram da ju to čini bogatijom.
Reakcija na iskustvo Bebabebe - PREKRASNO!!!!!!!!
BebaBeba!! Trnci su me prošli i zasuzile su mi oći .Kako si prekrasan dar dobila!
A sad kidam naljevo pošto sam preveliki "seronja" !
Beba-beba, koje divno iskustvo!
Moja prijateljica je do 8.godine "pričala" sa žutom kuglom koju je samo ona vidjela, i to uglavnom prije spavanja...kako je odrastala, nestalo.
I dugo je vjerovala da je to tako kod svih. A ja sam dugo htjela vidjeti kao ona :D
sad ste me podsjetili na nešto što mi dugo nije palo na pamet; ja sam imala brata koji se zvao goran, a ja sam se zvala vjeva (skraćeno od vjeverica), i imali smo nekoliko prijatelja kojim sa ne sjećam imena. to je bila najveća tajna mog djetinjstva.