Hvala cure na savjetima. Evo samo javljam da su u firmi pristali (nema šanse da bi oni to dali bez da sam ja inzistirala), na to da imam pravo na oba godišnja (2009 i 2010). Juhu!
Printable View
Hvala cure na savjetima. Evo samo javljam da su u firmi pristali (nema šanse da bi oni to dali bez da sam ja inzistirala), na to da imam pravo na oba godišnja (2009 i 2010). Juhu!
ovako:
općenito se vrlo lako krivo tumači taj radni odnos od 6 mjeseci. na pravo G.O ima radnik koji minimalno 6 mjesci radi u nekoj firmi. dakle, kad se 1. put zaposlis u toj firmi, mora proci 6 mjeseci i tek onda smijes na godisnnji! ako si u firmi godnu dana, 5 godina,10 godina, to se na tebe vise ne odnosi, bio ti na porodiljnom ili ne, jer dokle godi si na porodiljnom ili komplikacijama ti si i dalje u radnom odnosu. nisi dobio otkaz!!!! jel tako??
e, to je sad drugi par opanaka sto ce svi pravnici nama laicima ponudit jaja pod bubrege i uvjeravat nas da nismo radile 6 mjeseci! kako nismo radile ??? tko nam je dao otkaz dok smo bile na komplikacijama ili porodiljnom??
rekla bih ja da je to metoda APePE.
drugo, godišnji iz ove godine, npr 2010. imaš pravo iskoristiti do 30. 6. 2011.!!!! a ne do 30.6. 2010. netko ima npr. kolektivni u kolovozu 2010 i ne moze nikako godisnji iskoristti do 30.6. te godine ;)
sve ovo pisem jer sam bijesna i jer su meni na mom radnom mjestu uskratili pravo na godisni, tumaceci sve ovo isto kao sto su i vama pokusali rastumaciti, da bi nakon mene neke od kolegica imale pravi na godisnji, a bile su u istoj situaciji kao i ja, apsolutno istoj!
i kome da se ja sad zalim?? uskratili su mi moje pravo! a proslo je skoro 2 godine od tada... zakon i stari i novi nije se promijenio po tom pitanju! valjda je samo bitno jeli li nekome drag ili drazi ;)
Otišla sam na komplikacije u 2008, nastavila sa porodiljnim 2009,u kojoj i rodila. Koristiti ću godišnji iz 2009. Kako se računa tada plaća, da li dobivamo punu plaću kao da radimo?Nakon 1 mjeseca godišnjega uzela bi mjesec dana bolovanja na sebe ili djete. Kako se u oba slučaja računa prosjek za bolovanje?Imamo li pravo na regres za godišnji iz 2009 koji koristim u 2010.
Radim na fakultetu.
kad si na godišnjem ide ti puna plaća i dobiš reges ;-) ako si na bolovanju za dijete, također dobiješ 100 % plaćeno (a ako ideš na sebe dobiješ 75% mjesečne plaće). i ja radim u prosvjeti pa iz iskustva znam da to što si bila na bolovanju za dijete dobiješ plaćeno tek s plaćom za idući mjesec jer HZZO školi plati s cca mjesec dana zakašnjenja. oni na vrijeme pošalju doznake, ali ako si npr na bolovanju u 2. mjesecu, nećeš tu razliku od HZZo-a dobiti zajedno s plaćom u 3. mj.,kao da si normalno radila, već tek u 4. mj. ;)
Hvala na odgovoru. Zbunjuje me prijateljica koja radi kod privatnika. Ona je uzela bolovanje na dijete par dana nakon zavrsetka porodiljnog i njoj su za prosjek place uzeli zadnja 3 mjeseca porodiljnog a ne njenu punu plaću.
eto...ja sad kao nemam pravo uopce na godisnji jer sam zavrsila u bolnici i s tim danom mi mora pisati boovanje??!!