Pinky prvotno napisa
oni su mladi ljudi, decki sa a la beckam frizom i zeljom za zvjezdanom slavom u nogometnim vodama, curke u minichima i cizmama do koljena, usta napucenih u pozu ko da su ljubile vrelu peku... klinci kojima je vise stalo do materijalnog i nekakvih "statusnih" simbola (ako se statusnim simbolima mogu smatrati drangulije koje skuplja modni macak npr.) nego sto je nama ikada bilo u njihovim godinama.
i da, zgrazam se i nad njihovom glazbom, nad njihovim zivotnim pogledima, nad njihovim desnicarenjem i ustastvom (a mnogi su rodjeni i nakon DOMOVINSKOG rata), nad nedostatkom ikakvih ambicija u akademskom napredovanju.... zgrazam se do kosti. i ne, ne smatram se boljima od njih (znam da ce to biti slijedeca primjedba na tapetu). cak stovise, smatram da ce vecina njih proci bolje od mene u zivotu, na opcoj ljestvici mjerila, ne samo po mojim osobnim mjerilima.
i sta bi ja sad trebala biti "politicki korektna" i ne izraziti svoje zgrazanje?
preko puta balkona moje spavace sobe je jedno od njihovih okupljalista. i da, radije bi i da mi stare hercegovacke narikace sa sprovoda jecaju i kukaju cijelu noc nego da ono slusam.
ja svekoliko pucanstvo ne tlacim sa mojim glazbenim ukusima ali oni bome tlace mene.
i sto bih trebala? staviti pojacalo na balkon i odvaliti do daske nesto svoje? ignorirati? mogu tu i tamo isipati svoj bjes kao sto i sada radim.
vi ako cete razumjeti, razumite, ako ne, briga me
i ne, disciplina, nisam otvorila tvoj link, zato sam i napisala ako stvarno slusas...