Da. Ljudi obično odahnu kad im se zaprijeti prijavom socijalnoj službi.
Printable View
Ni prijetnje vise nisu sto su nekad bile.
Ne razumijem čemu ironija...
Jasno je da joj je pao kamen sa srca jel je našla liječnika koji će se brinuti za primarnu zdravstvenu zaštitu dijeteta.
Pravo na zdravstvenu zaštitu ima svaki građanin ove države , to je jedno od osnovnih prava. Zar bi ona trebala biti uskraćena nekome zbog toga što ne želi neki postupak (pa makar on bio propisan i zakonom)?
I koji će ju prijaviti socijalnoj službi.
Ne razumijem zašto je to sretna vijest.
ni ja isto.
mislila sam da traži edijatra s razumijevanjem za ne-cijepljenje. a ovaj, čini se, to nije.
mogla je onda otići i kod bilo kojeg pedijatra i isto bi prošla, sigurno je ne mogu odbiti kad dođe s novorođenčetom, ili griješim?
Najmanje zlo u cijeloj priči je socijalna služba.
Puno gore od toga je imati pedijatra koji zbog odbijana cijepljenja je neugodan pri svakom pregledu ili ne imati adekvatnu medicinsku skrb uopće samo zato jel je ona uvjetovana cijepljenjem.
Ako pedijatar želi njezinu pismenu potvrdu da se ogradi od eventulnih problema to je u redu , oni drugi koji ne inzistiraju na tome izuzetno su rijetki i možda ih nema u Zadru.
dakle ovako, pedijatrica reče da mora javiti soc. službi jer je njen posao da provodi zakon. no iz iskustva drugih najčešće ne bude većih problema ako roditelj potpiše da preuzima odgovornost. osim toga, čak i da bude komplikacija spremna sam na to i sve skupa bih rađe prošla nego da cijepim dijete. a pao mi je kamen sa srca jer mi se činilo da neću uopće naći pedijatra koji će nas htjaeti upisati pošto je trenutno kod nas takva situacija da odbijaju bebe radi gužvi (nije mi jasno kako itko upiše dijete?). ne znam što je tu čudno ili nejasno.
Može li na pp o kome se radi, ja imam termin 15.5. pa da se na vrijeme pripremim. Inače sam još u fazi informiranja i nisam odlučila za ili ne cijepiti.
Mi još nismo cjepili dečka niti ćemo. Definitivno smo se odlučili za necjepljenje. Imam neke info o doktorim u ZG koji ne forsiraju cjepljenje, ali i dalje je svaka info dobrodošla! Za sad smo izbjegli cjepljenje jer smo trenutno u Dubrovniku, tu je obavio samo sistematski, a cjepljenje smo rekli da odgađamo.
I da, za mene je socijalna služba milijon puta bolja opcija nego cjepljenje. Ionako je sve to sa socijalnom službom jedna takva smješna farsa koja se radi bez ikakvog smisla nego čisto proforma.
ako zelite o socijalnoj sluzbi molim vas da otvorite o tome novu temu na nekom, drugom pdf-u
Interesira me ima li neko spoznaju o tome što se mora učiniti i zahtjevati da se novorođenče ne cijepi pri porodu,koja je procedura?Kod prvog poroda nitko me ništa nije niti pitao,samo su dijete bocnili i pri otpustu iz bolnice vidim da je primio dva cijepiva,BCG i ENGERIX protiv hepatitisa.Dakle,treba nam biti jasno da tek rođeni bebeč ne može jesti krutu hranu ,piti kravlje mlijeko,ne očekujemo da hoda niti govori,jer sve je to tek u fazi prilagodbe i razvoja,a kao roditelji pred institucijom i zakonom moramo staviti u glavu da je imunološki sustav,(koji je po meni najosjetljiviji i temelj za sutrašnje zdravlje,te baš njemu treba dati vremena i mogućnosti da se razvije)spreman da bude bombardiran s tako jakim cjepivom,primjerice hepatitisom....
Uspila sam izbjeći cjepljenje u rodilištu, međutim nakon prvog pregleda kod pedijatrice nam je bilo rečeno da ga ona neće upisati ako bebana ne cjepimo. Sama je rekla da postoje u Zadru pedijatri koji primaju necjepljenu djecu.... Dali netko možda zna koji su to?
mi smo isto izbjegli cjepljenje u bolnici u zg,morala sam odmah poslije poroda to dobro naglasiti,dosla je pedijatrica donjela papire koje smo potpisali mm i ja,naravno da je sugerirala da ga cijepimo,al nas nitko nije krivo gledo...
medutim ped nas je odbila,pa sad trazimo drugu(jednu smo nasli,rekla sestra da ce nas primiti al da su duzni kad potpisemo izjavu prijavit nas soc sluzbi )
steta sto se na rod koji se boje cjepiti,a zbog toga i odbijamo,se gleda kao na nemarne roditelje,pa mi se toliko brinemo da sami istrazujemo i kopamo po svemu nebi li doznali sto se nasoj djeci ubrizgava
Vi se toliko brinete a mi , grozni, zločesti, zatucani i neuki roditelji cijepimo svoju djecu. Sram nas bilo
Bebiana i hope love, ja nisam čula da ijedan pedijatar u zadarskoj županiji podržava necijepljenje. (možda se i varam).
Naš nije primio niti jedno cijepivo, uredno smo ga upisali kod pedijatrice, iako smo prijavljeni CSS nikad nam se nisu javili, a već smo prošli godinu dana. Predali smo papire za jaslice i tamo napisali da nije cijepljen, pa ćemo vidjeti, možda ga zbog toga i ne prime.