Evo lijeka,da...kad bi se svi ko Ifi mogli malo disciplinirati i svako jutro odvježbati barem koju minutu, bilo bi nam ziher lakše ;)Citiraj:
Ifigenija prvotno napisa
Printable View
Evo lijeka,da...kad bi se svi ko Ifi mogli malo disciplinirati i svako jutro odvježbati barem koju minutu, bilo bi nam ziher lakše ;)Citiraj:
Ifigenija prvotno napisa
Prijavljujem šljivu na usni, zubi su nekim čudom ostali čitavi.
Headbanger nije ni trepnuo!
Kupit ću si kacigu za hokej, ovo mu nije bilo prvi put.
Ja sam isto tvrdila prije poroda da će moj sin s godinu dana spavati sam u svojoj sobi. Naravno da sam odustala kada sam shvatila da nam svima zajedničko spavanje čini veliko zadovoljstvo. To maženje po noći i jutarnje buđenje s velikim smješkom mi je najvažnije. Ponekad ni ne znam koliko puta po noći doji jer sve obavimo u polusnu. Sada si ne mogu zamisliti da će on jednom spavati sam u svojoj sobi.
Dječju sobu smo odlučili urediti kada bude dovoljno velik da i sam sudjelije u njenom opremanju. Uostalom planiramo i drugu bebu pa ćemo odjednom urediti za njih oboje. Nema smisla da je za godinu, dvije preuređujemo.
E Mihovil ja sve kak i ti osim kaj baš još ne planiram bebača.
Yeah, right! :roll:Citiraj:
hildegard prvotno napisa
jedno pitanje od buduće mame koja broji još sitno... kako bebice podnose muževo hrkanje??? moj mm je svjetski prvak u hrkanju, pa ja već godinama spavam s onim čepićima protiv buke (nemam pojma kako ću bez njih dok nam dođe bebica). želimo bebicu s nama u krevetu pa me ovaj "bučni moment" baš brine :?
He, he. Evo mojoj mrvi ne smeta hrkanje. Ona blaženo spava a ja budim dragog si i namještam mu glavu da ne hrče. A kad ponekad iznenada izleti koji glasni hrk, ona se samo trzne u snu i ne budi se uopće. Ali ja bi ga poslala da spava u kadi :mrgreen:Citiraj:
india prvotno napisa
He, he. Evo mojoj mrvi ne smeta hrkanje. Ona blaženo spava a ja budim dragog si i namještam mu glavu da ne hrče. A kad ponekad iznenada izleti koji glasni hrk, ona se samo trzne u snu i ne budi se uopće. Ali ja bi ga poslala da spava u kadi :mrgreen:[/quote]
Dobro si to opisala, i kod nas je takav slučaj.
Mi počnemo spavati ovako:
La-JA-Le-MM (to smo mi nabrojani u kraticama)
do cca 01
Le se obraća MM: Tata hrčeš probudit ćeš Lauru. Tata hrče kao smak svijeta pa prošeće u svoju drugu royal class rezidenciju. Zvučno izoliranu.
Raspored:
La-JA-Le
zatim premetaljka lukavo, oprezno i tiho, tiho ko ko..šarlota:
JA-La-Le jer je na rubu najbolje spavati i nema one rupe između madraca
Oko 3.00 pobuna:
Le: zašto je Laura kod mene, a ne ti , mama...i ima li u cici mlijeka?...ne kćeri...dobro mama, bit će ujutro....premetaljka
La-Le-JA i opet dobro na rubu
Oko 4.00 pobuna:
La: Mmmama! Tzcitza!....buaaaaaaa...da izbjegnemo zvučnu uzbunu hitro ko zec...opet....premetaljka
La-JA-Le opet u rupi u sredini. Ukočeno rame i prsti bez krvi. Le voli držati prst u mom pupku i vrtiti mi kancerogenu bradavicu. Laura mora držati glavu uz ruku. Nema spasa. Umjesto vježbanja pilatesa, figuru tonificiram iznošenjem smeća na ulicu i izbjegavanjem susjeda.
I tako to.
Za 2 djece u krevetu najtoplije preporučam:
- krevet od 180 cm
- jedan, a NE dva madraca, kao što ja imam
- bar 15 kg manje
- muža koji ne hrče
- totalni izostanak enterovirusa kod djece koji ovaj sklad još zaokruže.
Dakle, naš bračni krevet je neki dan propao :oops: (a uopće ga ne upotrebljavamo za neke stvari, morali smo se snaći drugdje).By the way, naša spavaća soba nema 5 cm2 slobodnog mjesta, sve je puno kreveta, ali opet smo svi naslagani kao sardine u bračnom.Čak je i kindić priljubljen uz bračni ali ipak to nije to.Živjeli bračni kreveti! :D
nevjerojatno taman kad mi treba savjeta o nekoj temi naletim na istu na forumu :* i sad mi je lakše
uglavnom, i ja se budim pokočena, mi spavamo na kauču(jednosobni stan), budim se s bolovima u kičmi ali ga nemremo izbaciti skroz, spava do prvog cickanja u kindaču a mi sanjamo o novom većem stanu i velikom krevetu (i još jednom anđelu u njemu)
Meni muče isti problemi kao i vas, ali najviše od svega me muči to što mi se par puta dogodilo da se probudim i skužim da ima poplun preko glave. Umirem od straha da se ne uguši. Nije mi jasno kako se uspije spustiti tako nisko, a ima samo 2 mj. :?
mm i ja spavamo svatko sa svojim poplunom, ja imam debeli jorgan, jer mi uvijek hladno a on tanki, i tako nam je bilo jednostavnije....a i rukovanje s posteljinom je lakse, kad nije dupla....
a mislav spava bu svojoj vreci, znaci, svatko se pokrije svojim populunom, mm i ja imamo svatko svoj jastuk, a mislav izmedju nas nije pokriven i spava bez jastuka...i tako nije bilo opasnosti da mu sta dodje preko glave....
jedino kad idemo na vikend kod mojih, onda oni imaju dupli poplun i uvijek se zavuce dolje, i skroz mi je nezgodno tako pokriven spavati
stvar naivke, vjerojatno, ali meni ovako najlakse
Drage mamice, evo da se i ja malo uključim...prije nego što sam rodila bila sam uvjerena da će moje dijete spavati kako ja hoću. Međutim, našla sam se u sličnoj situaciji kao i vi. Do 3, 4 je kindač a poslije naš krevet...Mene isto sve boli i od tih par sati zajedničkog spavanja pa smo MM i ja ustanovili da nam zapravo treba bolji krevet tj. madrac. Vidjeti ćemo jesmo li bili u pravu!! :lol: Čudno mi je to što si je malac takvu strategiju napravio tek prije dva tri tjedna. Inače je zaspao oko pola deset u kindaču a prvi puta se probudio oko šest, pola sedam. Sada se prevrće po kindaču ko lud već oko dva tri, malo zakmeči, prebacimo ga k nama, malo pocici, zaspi, za sat vremena već mljacka i gura se k meni, opet malo pocici u snu i tako skoro do jutra...oko pola osam osam me izbaci iz kreveta i ostane spavati do devet.Super,ha?Prava mudrica!!!Pusa svim uljezićima... :love:
Iako nisam još mama, jako volim čitati ovaj pdf i sve o AP. Preslatko mi je ovo vaše zajedničko spavanje, i mislim o tome sve najbolje! Na kraju krajeva, i ja sam spavala sa mamom i to mi je bilo najsađe... Mislim da bi djete trebalo od rođenja spavati u zadedničkom krevetu, sa roditeljma, u blizini, toplini tjela i vibrama ljubavi. Ali jako me zanima jedno pitanje koje mi nikako ne sjeda u ovaj koncept spavanja, a to je (već pretpostavljate) seks :mrgreen: . Naime, ukoliko malac spava s vama u krevetu, kada i gdje onda budete intimne sa VM? Svi smo mi prezaposleni tjekom dana, pa za intimu imamo vremena jedino kasno navečer (nakon svih dnevnih obveza i nakon što svi zaspu). Nije mi jasno, jer ako se preselite u drugu sobu/prostoriju, beba je sama, a opet nemoguće je sa njom u istom krevetu!? Ne znam, razmišljam i ne pada mi niti jedna solucija na pamet, pa me zanima kako vi rješavate zajedničko spavanje sa bračnom intimom koju svi još uvijek tako volimo...
Hvala unaprijed i isprike radi direktnosti. :love:
Sorry, pobjeglo mi 2put :oops: . Baš sam zmotana... Molim odgovorne da obrišu prvi. TNX
sređeno.
o tome se već nadugačko i naširoko raspravljalo, kao što možeš i pretpostaviti... 8)
ovo je zadnji topic na tu temu: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...er=asc&start=0
ključna riječ je: mašta! ;)