Koristi se obavezno kak piše u uputama, to je najvažnije. Na mojoj običnoj Tefalki piše da ide obavezno voda iz pipe, a na parnoj stanici piše da može iz pipe, a ako je jako tvrda može se miješati s destiliranom pola pola.
Printable View
Hm, pa ja u svoju stavljam iz pipe jer tako piše, ali je zaštopana koma živa. A selfclean je ono, za ubit popodne...
Ja u svoju peglu stavljam destiliranu obavezno, nisam čitala uputstva ali mislim da je to neko univerzalno pravilo što se tiče pegli.
Ne da mi se uopće tlačiti sa kamencom u rupicama a destilirana voda nije uopće skupa a traje mi dugo.
stapic na tefalki ,ne znam cemu tocno unutra sluzi,stoji na tom jednom dijelu/cepu koji se izvuce kad odlucis cistiti peglu.znaci mja vulgaris tefalka kad pokrenem taj proces zacas se zagrije,drzim ju iznad lavaboa,pusti zvuk kao da se cijevi odcepljuju i ispljune tu vodu van i ako ima kamenca usput ga rastopi i istjera i pegla cista,ako treba pobrisem podnicu od ostatka kamenca i mozes dalje peglat.:mrgreen:
ja koristim vodu iz susilice.
ne znam jesi li vidjela moj prvi post,al ako imas koju kreditnu karticu iskoristi nagradne bodove za novu peglu,mozda imas bodova i za koju skuplju
aha, a ja sam to radila bez izvlacenja stapica. moram prouciti gdje bi se to nalazilo na mojoj :oops:
voda za peglu je bolja sto je mekanija. ZGB voda je koma tvrda i nakuplja se kamenac vrlo brzo. ja koristi iskljucivo destiliranu (da budem preciznija deioniziranu) vodu, kako za peglu tako i za auto. bezobzira sta pise na samim uputama za peglu. jer te upute bez obzira sto su napisane na vise jezika nisu prilagodjene uvijetima na terenu. a i u puno uputa pise ukoliko je voda jako tvrda tada je pomjesajte s destiliranom.
sto se tice pegle bilo je vec par topica i uvijek svako svog konaj hvali. meni su moje braunice super. izmjenjala ih par, i svakoj je doslo glave padanje s daske za peglanje. dok nisam imala djecu drzala sam dasku za peglanje u dnevnom boravku :roll:, da mi bude uvijek na usluzi.
parne stanice kako god mi romanticno zvucale imaju jednu za mene veliku manu, a to je velicina. dakle za to bi morala naci mjesto u svom stanu.
a sto se tice susilice, ana sigurna sam da bi mogla naci mjesta. moja stoji na lodji (jos kratko :-D). i da ja ti svoju ako zelis dofuram da isprobas, naravno na kosuljama od MM-a, ali dam ti da probas i tu svoju jednu koja je ljaki :-P
štapić služi da očistiš kamenac iz spremnika za vodu, izvadiš koji put, potoneš ga u včasu s mao octa, kamenca baj baj i nema tog tresenja nad sudoperom. ali vodu iz sušilice:-o to se ne smije jer ako tis e pokvari ili nekaj rikne nemaš pravo na garanciju, ako skuže da nisi pravu vodu korstila. stvar je u tome da te pegle u sebi imaju filter za omekšavanje vode i onda je za njih tvrda voda ok jer premekana voda u suradnji s filterom postaje još mekša a to onda rezultira neučinkivotom parom..sjedim 5! sve znam-::)):-D
Ja svoju peglu imam vec 10 godina i , uz do sada samo jedan servis, radi ko nova. Jest da je glomazna i ruzna, ipak je to kao neka profi pegla, ali pegla ko zmaj. Vecinu stvari, osim hlaca i traperica, nije uopce potrebno peglati sa obadvije strane. Meni treba 20 minuta da opeglam cijelu masinu vesa. Uglavnom stavljam vodu iz pipe, samo ponekad destiliranu ili vodu iz susilice.
sad znam i postupak za stapic i za vodu iz susilice stigla, nova pegla i frisko sam procitala upute ;-).
iako bez te radnje sa stapicem i samo s tim ispustanjem kamenca nisam imala problema s kamencem na staroj tefalki.garancija na moju peglu je istekla davnih dana ,a moja voda iz pipe je ipak bar za pola-pola kombinaciju(grozan kamenac).
uglavnom-stigla nova pegla(onakva tefalka kakvu je ana.m stavila u zadnjem linku),veci rezervoar,izrazen vrh i super klizi(ili sam ja malo:joggler:).nadam se da sam mirna za duze vrijeme.
Ja ću reči za sebe - nemam blage veze kakve to ima veze i da li ima, ali na svakom novom kućanskom aparatu ili pomagalu, uvijek prije prve uporabe pročitam kompletna uputstva i toga se držim. Smatram da "proizvođač zna najbolje" i ne razmišljam više o tome zašto je on napisao npr. da se mora ili ne smije koristiti voda iz pipe.
Ako je proizvod kupljen u Hrvatskoj (u ovom slučaju pegla), na svakoj koju sam imala u uputstvima se uzima u obzir da voda u određenim krajevima Hrvatske "tvrđa".
ma sve je to OK sto ti pises, ja takodjer procitam upute, ali ove fakat ignoriram, jer mrzim kad peglam pa mi ispadne onaj mali kamenac, recimo na bijelu kosulju :evil:, a kako je lipalila napisala to da je para neucinkovita (sto je meni totalno cudan pojam), a volim znati i pozadinu toga sto je napisala zamolila sam je da mi to argumnetira.
inace stop se tice uputa radje ih citam na engl. negno na HR jer nekad ima takvih nebuloza u prevodu da je to strasno.
Moj glas također za parnu postaju. Moja je godinu dana stara i masno sam je platila - zbog veličine rezervoara i zbog toga što se ne mora hladiti prije no što se spremnik ponovno puni, a vjerojatno i zbog toga što je Tefal.
Puno sam zadovoljnija nego s običnom parnom peglom, peglam robu samo s jedne strane, a za ravnanje neke odjeće dostatno je samo s parom preći iznad njih (ima mogućnost okomitog peglanja).
Dugo sam odbijala kupiti je zbog malo prostora, a na kraju stoji u ormaru pored košare u koju stavljam veš za peglanje. Nije mi problem niti vađenje, niti spremanje, ali ja peglam svaka dva tjedna cca 2-3 sata (to je, otprilike 6 mašina veša) ili prema potrebi, ali nikad ne peglam komad po komad odjeće, nego čekam da se skupi više.
Punim je destiliranom vodom jer je bilo puno kamenca od vode iz pipe (to je MM čistio, ali ne s nekim dodatkom za tu namjenu, nego vulgaris - nije mu se dalo čitati upute za čišćenje).
potpisujem,sa tim da sam friški ponosni vlasnik takve pegle :)) odlična je,i ne da se usporediti s običnom parnom peglom. Imam doma Rowentu ne znam sad napamet,neku kao malo bolju,i ok pegla,al posteljina,stolnjaci i košulje ...sad su za čas gotove...nema "rifljanja" po robi...kratko traje....
jučer sam opeglala sav veš koji mi se nakupio..jedno 5 mašina ,ostala sam zapanjena što više nemam ništa za peglati... :lol:
jest da je masna cifra,al uzela sam je na rate,pa je nekako lakše...
Ana jesi kupila peglu?
Ima šanse da negdje strpaš sušilicu? Preporodila bi se...:)
jedna Tefalova mi pregorila nakon nekoliko godina, ostala sam joj vjerna i kupila identičnu, upravo ovu zelenu
http://www.konikom.hr/p1309/glacalo-...duct_info.html
ima i skupljih, novijih modela, ali nema neke razlike što se tiče funkcije.
čisti se lako. napuni se do kraja, uključi do maksimuma, isključi para, i izvadi onaj štapić. ja ju onda lagano treskam iznad sudopera i za čas je čista. štapić ostavim preko noći u octu. u uputama piše da se čisti i štapić, i sama pegla, a ne jedno ili drugo kako je netko napisao.
također, u uputama piše isključivo vodovodna voda, ako je jako tvrda, onda pomiješati s demineraliziranom. naglašeno je da se ne stavlja destilirana ili ona iz sušilice. ja stavljam vodovodnu, i sve 5.
pegla radi kao zmaj, neusporediva mi je s bilo kojoj drugom vulgaris (kao studentica radila sam kao peglerica, pa imam s čime usporediti). na običnoj dasci peglam samo jednu stranu odjeće. ništa se ne lijepi.
parnu postaju nikada nisam isprobala, cijena mi je malo prevelika, nekako se i meni to čini previše za jednu običnu obitelj.
tek sad vidim da tema baš i nije friška :oops:
možda pomogne nekome drugome u odabiru
Ja sam tek nedavno kupila peglu.
Rowentinu neku, stvarno je dobra.
Za sušilicu trenutno nemam ni love (ajde našlo bi se nešt na rate, ali nije baš sila...dobro možda i je. Hm), a mjesta nemam nikako.
Iki ti si bar bila kod mene i znaš da je nemam kam staviti. U kuhinji nema mjesta, po sobama ima mjesta, ali sušilica u sobu ne idu, hodnici su preuski, a u kupaonu fakat ne stane. Možda bi išla na mašinu, ali imam osjećaj da bi time ionako malu kupaonu pretvorila u špajzu!
Rowenta
Evo, to je moja pegla. Jako je dobra...Sad se bojim peglati... :mrgreen:
Đizus, ova pegla izgleda ko mali svemirski brod!!!
Meni su tefalove pegle koma, sa tri sam peglala i sve su bile preko 500kn, k o m a.
Ah sušilica, nikak u tvoju kupaonu, jer nema prozora, jedino u kuhinju ispod prozora.
Mužić birao...
Philipsova mu je po sebi imala previše plastike koju je ona nazvao "kinesko smeće koje će se brzo raspasti", a Tefalova me preveč podsjeća na tavu... :roll:
Uglavnom i teta je rekla da je pegla dobra.
Osim što para fakat ko luda ide, pegla je baš jaka, super mi je i to što se sama ugasi ako ju zaboraviš isključiti. 8 minuta ako stoji okomito a ne diraš ju i nakon 30 sekundi ako ju ostaviš vodoravno na nećem. Pali se čim je pomakneš. Ima i super vrh za peglanje, svuda se zavuče, mrak za košulje i slično.
:lol:ajme... moja pegla će za koji dan navršiti 23 godine... nikad očišćena, tu i tamo provjerim jel još radi.. i radi :lol::lol:
nemam baš vremena proučiti cijeli topic, pa molim pomoć. znači li ta ultragliss podloga da ne moram peglati robu izvrnuto- s naličja? htjela bih kupiti neku jaku peglu ali i s onom zaštitom, da mogu peglati s lica
miki8 - samo Rowenta proizvodi neki poklopčić koji staviš na dno pegle i koji štiti tamnu odjeću od promjene boje. Modeli su od 500 kuna na gore.
Kako se zove ta podloga - ne znam :(
Ja kupila Tefal, neku srednju klasu i jako sam, ali jako jako zadovoljna.
Nisam sigurna ali mislim da ultragliss podloga znači da pegla "klizi" po robi.
Ja većinu robe peglam s lica, samo one stvari što imaju nešto isprintano izokrenem
Sumskovoce - i mislila sam kupiti Tefalovu, mama ima i zadovoljna je, ali ništa ne pegla na lice, kaže ni slučajno. A jednom mi je neka krojačica rekla da postoje pegle sa zaštitom i da ona ništa ne izokrene niti stavlja neku gazu i sl. Peglaš li i ti s lica?
Xena - kakvu ti peglu imaš, koje jakosti? Jel ti roba ne izblijedi?
bilo koju peglu samo nikad ne TEFAL JER JE KATASTROFAAAAAA
Ja sam imala Tefalovu običnu i bila mi je sasvim ok, sad imam parnu postaju i ne bi je mjenjala za ništa.
jeli itko zna za nekakve akcije na pegle ovih dana? ja moram kupit novu ovaj ili sljedeci tjedan... merkur? konzum?
Cure, kao jedna postarija žena, nemam peglu na paru (treba tu neki smajli u šoku ili
onaj koji se crveni od srama?).
"Fajhtam" (lijepa hrvatska riječ, slažete se ;) ? ).
Pitanje: ako ovdje ima još tko rabi takav način peglanja, molim pomoć :) !
Osim pamučnih stvari svijetlih boja, sve peglam s naličja.
Kako vi :) ?
S peglama na paru bih, npr., crne samterice mogla peglati s lica a da se ne počnu
"glancati" ???
Moja pegla je stara i ako/kad bih se odlučila na novu, ovo bi mi bilo od presudnog značaja!
Kaj velite, drage sveznalice :) ?
Ja imam parnu postaju, ali nikad ništa ne peglam s lica (ionako sve perem okrenuto naopačke pa mi je ovo samo nastavak procesa) - moji si sami okrenu robu na pravu stranu.
Evo ja cu dodati svoje 'two cents'... kupila sam Philips peglu, ljubicasta je (lijepa boja me motivira da peglam :lol:), na paru, ima UltraGliss lice tako da sve 'klizi' kad peglas, ne treba posebnu vodu - ima samociscenje protiv kamenaca sto napravis svaki tjedan, dva).. ma SUPER je!!! jako sam zadovoljna. JEDINI negativ je da nema automatsko gasenje ili dugme za gasiti... trebala sam pripaziti na to jer to mi je jako vazno, ali dobro, sta je tu je. Kostala skoro 400 kn ali vrijedi svaku lipu!
Evo, ako nekom treba, jako povoljna parna postaja na akciji:
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...ndex_24429.htm