Ovo pisem u prilog cinjenici da je svako dijete drugacije. Mi smo poceli s jabukama i rizolinom (na soku od jabuka, kao i sad) s pet mjeseci i to nam je bilo odlicno. Ja sam imala namjeru cekati do 6 mj., ali je Filip imao neke druge planove. Naime vec od 4 mjeseca ga nitko nije mogao zadrzati preko dana na dojci dulje od minute-dvije. Ja sam ga cesto stavljala, ali je njemu bilo sve zanimljivije od sisanja. Bukvalno se otimao. Nocu je normalno sisao. I naravno zaljubljeno gledao u nasu hranu. Mislim da to nesto ipak znaci jer do tada uopce nije obracao paznju na nasu hranu, a od 5-6 mj. nisam mogla pojesti mislije bez da mi zijeva i prati me. Naravo da mu ih nisam dala, ali i rizolino je prihvatio s odusevljenjem. Poceli smo jer je u mjesec i pol dobio 200 gr., a do tad nije bilo nikakvih problema sa sisanjemili kilazom. Ono sto se obicno nalazi kao savjet-poceti s zlicom, pa dvije, nije nam funkcioniralo. Mi odustali za dva dana i jeli po pola kasice i vise, jer je F. urlao na svaki pokusaj prestajanja. Do 6 mj. je jeo samo jabuke, mrkvicu i rizolino-zbog alergija, a i sad pazimo da uvodimo hranu prema tablicama i nema jaja, mlijeka, jagoda i sl. u prehrani. Sad (8,5 mj.) jede dvije do tri kasice na dan i sisa bar 5-6 puta u 24 sata. Od toga 4 puta nocu ili ujutro, a ova dva dnevna obroka cicanja su vise simbolicna jer traju par minuta, do 5 ako je pospan. Njega se svuda moze namamiti s mrvicom kruha-obozava jesti mrvice, a dam mu da vjezba zvakanje. Na cicu ne bi dosaao ako nesto radi-nema sanse. Interesantna mu je samo kada mu se spava, pa to tako i koristimo. Takodjer, bocice uopce ne koristi, pije na casu. Tu i tamo ga prisilimo (kad smo u gradu) da popije iz bocice (cicao je prije, ali sad isto previse podrazaja da bi pristao na cicu). Sad sam (na forumu) otkrila da imaju case s kljunom koje same cure-pa cemo to probati-jer ne zna vuci onu magicnu.Citiraj:
blondie prvotno napisa