Pcelica Mara, ne vidim zašto malo dijete ne bi moglo u Gardaland. Ja preporučujem da se ide. Doživljaj je fantastičan i za velike i za male. Gardaland je pun beba, kolica, hodača-padača i svih većih.
Printable View
Pcelica Mara, ne vidim zašto malo dijete ne bi moglo u Gardaland. Ja preporučujem da se ide. Doživljaj je fantastičan i za velike i za male. Gardaland je pun beba, kolica, hodača-padača i svih većih.
Pa ne znam, vidim da su neke forumašice tako pisale, a ja nikad nisam bila.
Mi smo čekali da malac prohoda i planirali ići ovo proljeće, ali smo morali sve malo odgoditi. Sad se nadam da bi mogli najesen (ovisno o sezoni :-)) pa su me malo pokolebali ovi postovi da nije dobro ići sa skroz malom djecom.
Svakako, hvala tebi i Pipli na odgovorima, to sam htjela čuti :-)
Pa ako je vama odraslima stalo do atraktivnih vratolomija, vlakova smrti i sličnih stvari onda samo nećete moći istovremeno, a za sve ostalo bit će vam super. Ima lijepih stvari, samo je sa malima manje akcije i adrenalina. Samo se o tome radi.
Mene je prošlo pri posjeti zadnji put sve to. Malo sam narasla i uozbiljila se i bila me frka i malo sam se sasr... od straha pa baš vidim mene i moju 3-godišnju mišicu kako uživamo u toliko svega. Šetnjice, klopica, razne bajkice, mini safari, vodene radosti itd.
Pogledajte i ovo http://www.mirabilandia.it/
mi ovdje idemo bar jednom godišnje. Bliže je od Gardalanda, a meni je 10 puta bolje kad idete sa malom djecom. U dnu prve stranice vam je prebacivanje na engleski i imate slike svega. Imaju posebno osmišljenu plažu za kupanje pa drugi dan recimo možete sa klincima na kupanje, a jezero puno svakakvih igrica. Ima jako puno tih sporih vlakića i ljuljački i svega.
Radi se o tome da je od talijanskih graničnih prelaza Mirabiandija bliže od Gardalanda. Kraće je kilometražom. Tako mi kaže navigator. A vremenski možda je sat razlike odnosno manje do Mirabilandije i razlika je da do Gardalanda je cijeli autoput, a Mirabelandija je autoput do Venezie a onda običnom cestom prema Raveni. Lako se nađe. Ako se putuje iz hrvatske. Nevažno, meni je ljepše i manje natrpano. Puno ljudi kojima sam spomenula Mirabilandiju nikad nisu čuli pa sam samo htjela podsjetiti ili dati prijedlog ako netko ne zna, a možda mu se svidi.
Još ovo pa ću prestati, jedan stari utisak svega na jednom drugom forumu. Od pred 2 godine.
Evo, mi se vratili iz Mirabilandije:D
Inače, tamo smo bili prvi put, dosad smo bili u Gardalandu i to svaki put do ponoći.
Mirabilandija i Gardaland su tu negdje po atrakcijama, sve je to manje više slično, varijacije na temu. Ono što je velika razlika, a možemo uspoređivati jer smo prije točno godinu dana bili u Gardalandu, je da se u Mirabilandiji puno manje čeka red za atrakcije. Park je pun ljudi, mi smo se osjećali kao jedini stranci (osim nekolicine Japanaca), ali nigdje nismo čekali duže od 10-15 minuta.
Tamo se nalazi i vodeni svijet M.beach koji se posebno plaća (bazeni i aquagani), pa je i u samom parku jako puno ljudi u kupaćim kostimima (puno više nego u Gardalandu). Imaju dvije odlične atrakcije Raratonga (gdje se međusobno gađate vodenim topovima) i Niagara (tipa Atlantida u G. ali ovdje se spušta s puno veće visine pa nastane stvarno veliko prskanje vode) nakon kojih si totalno mokar pa na njih i puštaju u kupaćima. Uglavnom, upozore te prije da se moraš obući ako se ne smije samo u kupaćima.
Njihova verzija slobodnog pada (Columbia) je duplo bolja (doslovno) jer se pada ne s jednog, već s dva stupa koja su puno višlja nego u G. i kad te dignu gore u G. si u kupoli a ovdje imaš pogled na cijeli park i okolicu.
Katun (u G. je to Blue tornado) je puno duži i impersivniji, vidi ga se već pri dolasku i zauzima dosta mjesta u parku, tračnice su šire jer sjedi četvero ljudi u jednom redu.
U M. smo skužili da su neke fora atrakcije blizu dječjima, pa vrijedi tamo proći.
Odlična je i vožnja na Pakalu. Ne izgleda uopće strašno ali ustvari se isprepadaš jer stalno imaš osjećaj da ćeš ispasti iz tračnica.
Kino 4D je super, ali meni je ipak bolje ono u G. kad se miču i sjedala.
Ono što je definitivno bolje je show. Mi smo bili samo na dva i odlični su. L'isola del tesoro je s Petrom Panom i ima puno skakanja u vodu s velikih visina.
Scuola di Polizia je odličan show sa kaskaderima, specijalinim efektima (eksplozije) i smijehom. Što ti ljudi izvode s motorima, autima, traktorima i ostalim vozilima zaista vrijedi vidjeti.
Uglavno mi smo se odlično zabavili ova dva dana. Mirabilandija je ustvari odlična za one koji žive u Dalmaciji jer je blizu Ancone pa se može do tamo brodom iz Zadra ili Splita.
Mi ćemo svakako i tako probati ali onda do 23h (u srpnju i kolovozu park radi do tad).
I još jedna bitna stvar. Imaju akciju jedan dan platiš,drugi gratis. Nakon što ti očitaju na ulazu kartu, na punktu u parku, pokažeš opet kartu i stave ti narukvicu koja vrijedi i za dugi dan i na ulaznici ti odrežu jedna dio. Ali što nama vodič nije rekao , pored narukvice, za ulaz 2.dan gratis moraš pokazati i onu poništenu kartu. Mi ju nismo imali (samo narukvicu) ali su nas pustili bez problema jer su vidjeli da smo stranci.
Evo sad me MM šofer špota da širim laži dezinformacije:oops: te da smo mi kratko putovali jer je pazio kad ćemo krenuti i za tamo i za nazad, a i zaobilazio još nekim sporednim cesticama gužve pa smo mi sa stajanjima putovali 5 sati koliko bi nam trebalo i do Gardalanda. Dakle ako vam je važna dužina puta on preporučuje Gardaland, ali ako vodite mlađu djecu od 7 god. a specijalno malenu oboje preporučujemo Mirabilandiju. Nas je oborila s nogu nakon Gardalanda. Naravno mi nismo mjerilo, ali mislim da je dobro znati da postoji izbor.
Mi smo bili 2008, išli autobusom, u organizaciji Integrala (subota rano ujutro-nedjelja-vratili se oko 1 iza ponoći)
Išli smo u listopadu što se pokazalo dobrim, jer kažu da je ljeti najveća gužva i da se čeka po sat vremena da dođeš na red na "sprave".
Spavali smo u jednom hotelu nadomak Verone, vrlo pristojan ( ne znam kako se zove), imali smo polupansion, sobe su bile čiste i tople, a hrana dosta raznovrsna.
Iz Zagreba smo putovali oko 7 sati, s tim da smo na granici sa Sloveniji duže čekali, jer smo svi morali iz autobusa, proći carinu pa nam je to uzelo jedno sat vremena.
Mi smo imali vremena od 10 do 17 sati i nije nam bilo dovoljno vremena da sve ležerno pogledamo i isprobamo.
Ono što smo još imali u programu, a što se pokazalo pun pogodak za djecu je safari park.
Kroz njega smo išli autobusom, jer divlje životinje slobodno šeću; lavovi, tigrovi, majmuni, žirafe...Zaista poseban osjećaj.
Kasnije smo bili u njihovom zoološkom vrtu, ali naš zagrebački je ipak bolji.
Stvarno doživljaj za pamćenje i jedva čekam ponovni odlazak.
Mi idemo 28.4. Zanima me kakvo bi tada trebalo tamo biti vrijeme i da li su tada gužve?
Mi smo bili 20.5., u tjednu i bilo je prekrasno. Nije bila guzva, za sve atrakcije max 5 min cekanja, jedino je bilo pakleno vruce, ja sam pocrvenila a malac je cijelo vrijeme bio na duge rukave jer nisam imala kremicu za suncanje! Ako ikako mozete iskombinirati, ne idite preko vikenda.
Na njihovim stranicama su bile "prognoze" po danima(datumima) koliku posjecenost ocekuju. Ne znam imaju li to jos uvijek.
Ima li netko preporuku za dobar kamp u blizini Gardalanda?
Mi planiramo kamperom kada zatopli, ali smo čuli da za bolje kampove u blizini Gardalanda treba unaprijed rezervirati mjesto...
Ibili, ako ne ideš preko agencije tada puno ranije rezerviraj smještaj, već sada je možda prekasno za nešto povoljnije...
Jedva čekamo! Kupit ćemo express ulaznicu za atrakcije pa se nadam da ćemo stići sve probati. Javim se kada se vratimo:)))
Mi smo bili ovdje: http://www.gardavillage.it/main_ing.cfm i bili smo jako zadovoljni.
Eto, mi se vratili puni dojmova! Bilo je fantastično! Put je malo naporan, ali N. je bila odlična. Nazad je cijelim putem spavala. Bilo je dosta ljudi, pa smo kupili express ulaznicu za pojedine atrakcije (15E), pa na najvažnije stvari nismo morali uopće čekati. Zaista smo sve isprobali, a najbolji joj je bio Magic Mountain (vlak smrti):))) Ali, za temeljit obilazak parka i bez žurbe bi bilo 2 dana dovoljno. Ali, svakako ponesite svoju hranu i piće, jer je tamo sve grozno skupo.
evo dobre ponude za Gardaland preko Kolektive
http://www.kolektiva.hr/split/obitel...ero-garda.html
Evo i ponude za 1 dan, termini su 7. i 8. 6., što je super, jer su to radni dani u Italiji:
http://www.ponudadana.hr/Gardaland__...o_195kn-2868_1