definitivno su krenuli s rezanjem. Kod nas je trebalo biti 5 prvih razreda, a na kraju ih je 4 zbog odluke o razredima od 30 učenika. Tri su boravka s 30,30 i 29 učenika i jedan običan od 22 učenika.
Printable View
definitivno su krenuli s rezanjem. Kod nas je trebalo biti 5 prvih razreda, a na kraju ih je 4 zbog odluke o razredima od 30 učenika. Tri su boravka s 30,30 i 29 učenika i jedan običan od 22 učenika.
larmama.....30 učenika? :o To je direktno kršenje Pedagoškog standarda i ovo je definitivno slučaj za neke više strukture. Naime, one izmjene Pedagoškog standarda vrijede samo za prijeoformljene razrede. Svi novooformljeni razredi imaju maksimalno 28 učenika.
Naravno da ne.
Ne bi bilo fora imati pedagoški standard i držati ga se.
Nakon što sam danas vidjela našu školu predlažem da se odustane od javnog školstva kad nam ne ide. Nek svatko nauči djecu što zna doma ili nek snime neke dvd-e dai m doma puštamo, jer ovo je katastrofa.
Radim u manjoj školi s 6 područnih škola i čini mi se da kod nas nisu još krenuli s rezanjem, sve je po starom. Moj brat također radiu jednoj maloj školi u kojoj su dva peta razreda od po 15 učenika. Izgleda da kod nas nisu jednaki kriteriji za sve škole. Mi slavonci u svemu kaskamo za ostatkom zemlje pa možda i u ovome:unsure:
Žalosno je to što se u krizi režu troškovi školstva u svakoj normalnoj zemlji se tek onda ulaže u školstvo, jer to nam je ipak budućnost.
Kod nas je ukinut program Vikendom u škole, imamo jednu učiteljicu u boravku manje, a to za te razrede znači spajanje boravka u skupinu u kojoj ima više od 30-djece.
Štednja na djeci i sustavu obrazovanja i je potpuni promašaj i pokazuje dezorijentiranost vlasta. Tom sićom se proračun ne može spasiti (ima on druge crne rupe), a dugoročno predstavlja veliku štetu - manje djece, lošiji standardi njihovog odgoja i obrazovanja, nezadovoljstvo djelatnika u tom području i nesagledive posljedice svega toga.
Kod nas nije ukinut program Vikendom u škole, ali je isto jedna manje učiteljica u boravku u drugim razredima tako da se onda iz 1.a po petero-šestero djece rasporedilo po ova tri preostala razreda, njihova učiteljica iz boravka je sada u jednom prvom razredu. Upisana su 4 prva razreda, 3 boravka po 30 djece i jedan razred bez boravka u kojem ih je 22.
Isto kao i Zdenka mislim da je štednja na odgoju i obrazovanju užasno štetna za sadašnjost i budućnost naše djece. Jako sam žalosna zbog toga.
Nije ovo slučaj za više struke, nego čisto školski organizacijski problem. Nagađam da je preveliki broj učenika u razredu zbog nemogućnosti drugačije organizacije nastave jer samo 22 učenika ne ide u boravak.
Učenika u generaciji ima: 30+30+29+22=111, razreda ima 4. 111/4=27,75 i nema razloga da se otvara još jedno odjeljenje.
Onda ispada da bolje prođu učenici koji ne pohađaju boravak???
Boravak ? Vikendom u škole ? Školska kuhinja ?
Jel se to jede s kruhom ?
To mi nikad nismo ni imali , tako da...
ali moji idu u Bartula Kašića ....
Ovo pise na njihovom webu .Citiraj:
Ove školske godine prvi je put organiziran i produženi boravak za učenike prvih (19 učenika) i drugih (2 učenika) razreda. S njima će raditi učiteljica Katarina Zubčić.
našla sam , ali to je za oš Stanovi , ne za nas ....