Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: Uštede u školstvu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

definitivno su krenuli s rezanjem. Kod nas je trebalo biti 5 prvih razreda, a na kraju ih je 4 zbog odluke o razredima od 30 učenika. Tri su boravka s 30,30 i 29 učenika i jedan običan od 22 učenika.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    definitivno su krenuli s rezanjem. Kod nas je trebalo biti 5 prvih razreda, a na kraju ih je 4 zbog odluke o razredima od 30 učenika. Tri su boravka s 30,30 i 29 učenika i jedan običan od 22 učenika.
    Možda smo ista škola .
    Kao mama prvašića, skoro sam pala u nesvjest kada sam prošli tjedan na školi pročitala da će ih biti 30!!!! u razredu. Prvotno je trebalo biti 22.
    I što bi mi kao roditelji trebali, sjest i plakat?

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Radim u manjoj školi s 6 područnih škola i čini mi se da kod nas nisu još krenuli s rezanjem, sve je po starom. Moj brat također radiu jednoj maloj školi u kojoj su dva peta razreda od po 15 učenika. Izgleda da kod nas nisu jednaki kriteriji za sve škole. Mi slavonci u svemu kaskamo za ostatkom zemlje pa možda i u ovome

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Žalosno je to što se u krizi režu troškovi školstva u svakoj normalnoj zemlji se tek onda ulaže u školstvo, jer to nam je ipak budućnost.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj YosephK prvotno napisa Vidi poruku
    larmama.....30 učenika? To je direktno kršenje Pedagoškog standarda i ovo je definitivno slučaj za neke više strukture. Naime, one izmjene Pedagoškog standarda vrijede samo za prijeoformljene razrede. Svi novooformljeni razredi imaju maksimalno 28 učenika.
    Nije ovo slučaj za više struke, nego čisto školski organizacijski problem. Nagađam da je preveliki broj učenika u razredu zbog nemogućnosti drugačije organizacije nastave jer samo 22 učenika ne ide u boravak.
    Učenika u generaciji ima: 30+30+29+22=111, razreda ima 4. 111/4=27,75 i nema razloga da se otvara još jedno odjeljenje.
    Posljednje uređivanje od blis : 11.09.2010. at 17:40 Razlog: pravopis

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •