definitivno su krenuli s rezanjem. Kod nas je trebalo biti 5 prvih razreda, a na kraju ih je 4 zbog odluke o razredima od 30 učenika. Tri su boravka s 30,30 i 29 učenika i jedan običan od 22 učenika.
definitivno su krenuli s rezanjem. Kod nas je trebalo biti 5 prvih razreda, a na kraju ih je 4 zbog odluke o razredima od 30 učenika. Tri su boravka s 30,30 i 29 učenika i jedan običan od 22 učenika.
Radim u manjoj školi s 6 područnih škola i čini mi se da kod nas nisu još krenuli s rezanjem, sve je po starom. Moj brat također radiu jednoj maloj školi u kojoj su dva peta razreda od po 15 učenika. Izgleda da kod nas nisu jednaki kriteriji za sve škole. Mi slavonci u svemu kaskamo za ostatkom zemlje pa možda i u ovome![]()
Žalosno je to što se u krizi režu troškovi školstva u svakoj normalnoj zemlji se tek onda ulaže u školstvo, jer to nam je ipak budućnost.
Nije ovo slučaj za više struke, nego čisto školski organizacijski problem. Nagađam da je preveliki broj učenika u razredu zbog nemogućnosti drugačije organizacije nastave jer samo 22 učenika ne ide u boravak.
Učenika u generaciji ima: 30+30+29+22=111, razreda ima 4. 111/4=27,75 i nema razloga da se otvara još jedno odjeljenje.
Posljednje uređivanje od blis : 11.09.2010. at 17:40 Razlog: pravopis