Moje starije dijete do treće godine nije jelo slatkiše. Nisam uopće imala problema s tim, jer nije pokazivala nikakvu želju da ih jede.
S mlađom je druga priča, potpuno se razlikuje od svoje sestre u svakom smislu. Uz to ima stariju sestru koja povremeno i u manjim količinama jede slatkiše (obično su to domaći kolači koje sama radim, ponekad kockica čokolade ili keksić). Mlađa isto pojede, u manjim količinama, naravno, samo i isljučivo uz uvjet da su pojele doručak i ručak (težimo mješovitoj i uravnoteženoj prehrani).
Draga *mamice*, ti znaš što je najbolje za tvoje dijete. Ako odlučiš ne davati djetetu slatkiše, tako i postupaj, slatke okuse nadomjesti voćem i suhim voćem. Osobno, danas smatram da isključivost nije poželjna, mislim da ni previše dobroga nije - dobro. Želim svojoj obitelji osigurati kvalitetnu i uravnoteženu prehranu, slatkiši prolaze u manjim/umjerenim količinama. Mislim da dobro postupam, ali govorim za sebe i svoju situaciju.
I još da se nadovežem na nečiji post da su slatkiši puni aditiva i konzervansa - u trgovinama zdrave hrane moguće je kupiti slatkiše bez istih, čak i bez šećera, s prirodnim zaslađivačima.