ja sam prije histero radila briseve samo a ove gore imala od ranije.na njenom mjestu bih potrazila jos jedno misljelje neznam moze li 4D sta pokazati
Printable View
ja sam prije histero radila briseve samo a ove gore imala od ranije.na njenom mjestu bih potrazila jos jedno misljelje neznam moze li 4D sta pokazati
Briseve mi nije spominjala-hm,možda ih niti nema..
Tražit će drugo mišljenje,ali mene-a bogme i nju,zanima da li su ti spolni hormoni toliko bitni prije operacije-pogotovo AMH!??
Mislim da ti hormoni ne govore baš ništa o endometriozi. Prije operacije endometrioma obično ce traži CA-125 (valjda sam dobro napisala kraticu), i to je tumorski marker (ne mora biti povišen kod endometrioze, ali dobro je znati ako jest).
A hormoni koje si navela mogu eventualno biti neki pokazatelj za postupak IVF-a, odnosno stimulaciju, no u pravilu malo govore.
Ovaj tumorski marker je već napravila..
Ni meni nema neke velike logike za spol. hormonima..
Ionako će se morat oporavljat malo duže,pa ako se i odluči na mpo,ionako će trebat friške nalaze spol. hormona..
Thx!
Nalazi spolnih hormona dobro dođu, iako mislim da ne koriste za operaciju. I ja sam prije operacije vadila ca 125. Nadam se da će operacija proći uredno
Ja sam operirala endometriozu i nikad me dr nije tražio hormone, ne kužim kakve bi veze imalo to s operacijom. Radila sam Ca 125, sad ga moram ponoviti (strah me je malo toga). Također, nakon operacije menstruacije su postalo manje bolne i obilne (ne pijem više nist za bolove ni ne moram vise trošiti noćne uloške). Jedino sam imala problem s Provera tabletama jer sam od njih krvarila. Sad je sve ok, čekamo IVF. Cure sretno, vidim da ste neke već i trudne !!!!
I ja sam operirala endo na jajniku pred 8 god. nakon toga se proširila po mokraćnom mjehuru i crijevima uz užasne bolove uzimala sam po 2 voltaren injekcije dnevno. Savjet moje mpo dr bio je: ili trpiti bolove i pokušavati s ivf-om ili zaboraviti ivf zbog opsežnog zahvata. A hormoni su bili već onda nikakvi, fsh visok, i na svim stimulacijama najviše tri folikula i 2 js. Odlučila sam nastaviti svoju mpo priču i uz puno muke (20.ivf) došla do trudnoće i sada brojimo 33.tj
Možda taj liječnik traži sve te hormone jer joj možda prije same operacije savjetuje da napravi koji ivf. To je samo moja pretpostavka.
Mislim da hormoni ne igraju tu neku ulogu, markeri da. Ali obavezno nek ide na drugo mišljenje, bez obzira. Uvijek su dvije glave pametnije od jedne!
Ja sam ih prije laparo radila (hormone), ali samo s toga jer sam krenula u MPO vode i ta dijagnoza mi je bila prva (i jedina) prepreka do našeg prvog IVF postupka (a očito i ostalih).
Sretno!
Tini...svaka ti čast:naklon:, tvoje muke su se isplatile. Mene je prof. S. operirala i također je rekla da imam endo na crijevima, ma po svuda malo. Meni dobro pomaže ibuprofen 800.