u prvoj trudnoći po trbuhu ih uopće nisam dobila, ali po cickama jesam i to nakon poroda kad je mlijeko navalilo.
Printable View
u prvoj trudnoći po trbuhu ih uopće nisam dobila, ali po cickama jesam i to nakon poroda kad je mlijeko navalilo.
Ja sam ih u pubertetu dobila na guzi, a u trudnoći (došla sam na +13kg) niti jednu tako da ne mora biti jedno pokazatelj drugoga. Mazala se jesam, ali mislim da je ipak važnija genetika + ne dobiti previše kg.
curke, od strija ni S, ali svrab je nepodnošljiv......mackam se kremicama stalno samo da ublaži taj svrab.... trudna sam 29 tjedana....
Evo da javim da sam rodila i nisam dobila ni jednu striju :-D.
Ali, rodila sam u 37. tjednu (kao i prvi put), tako da ne znam sto bi bilo da sam docekala termin. Bi li moj "trbuscic" izdrzao jos malo sirenja?
Jos cemo vidjeti kakvo ce stanje biti s grudima kada se malo ustali proizvodnja mlijeka.
mimi 25 baš super za tebe, a da si dočekala termin možda nebi dobila kao ni do 37 tt.
Ja sam u 33 tt i nema jih još a nadam se najboljemu da se ni neće pojavit. :yes:
Suzach, i meni se događa da se javi takav svrab da je jednostavno nepodnošljiv a mažem se svakodnevno. a ponekad kad legnem il se malo nagnem prema naprijed ( valjda kad malo pritisnem trbuh) osjetim samo na pojedinim mjestima da me koža žari, kao neko peckanje al se to popravi i prođe.
Ja ih nisam dobila u prvoj T. nadam se da ne ni u ovoj. Mazala se Weledinim uljem.
meni su se strije pojavile u 26 TT. mazala sam maslinovim, bademovim i dječjim uljem ali i mustelinom kremom. sva sreća pa su nisko na trbuhu tik iznad ruba gačica.
eto meni u trećoj trudnoći u 31. tjednu ....
meni su se pojavile u 32. tjednu.. prvo 3-4 crtice iznad pupka...
onda do 34 tjedna ništa novo pa sam u 34tt popucala u roku 2 dana..
iznad i ispod pupka strašno ... ko zebra sam. a mazala sam se uljem i kremom iz dm-a i to više puta dnevno.
ko da su se preko noći pojavile i to u velikom broju..
bio je :-o ujutro..
onda sam u 36t popucala po bedrima (a mazala ih).
imam ooogroman trbuh, pa se ne čudim više. još me uvijek jako svrbi, a to kad svrbi znači da puca.. evo za nekih desetak dana je termin (a i trenutno me nekaj šrajfi) pa će i to proć..
inače bi valjda do vrata popucala 8-)
a i puna sam vode ..
al svaka će se strija isplatiti kad zagrlim svoje zlato ... :heart:
meni su dojke popucale užas.mažem se,ali užas.i ne prestaju rasti.85D mi je malo.u 30.tjednu trudnoce sam.a drob i bokovi su super. nema ništa.a dobila sam dosta kila.15 kg :( :)
Draga Eva Maria, kada dolazi zlato na svijet? jeli sve u redu?
ja imam od puberta par strija koje su sada bijele, i dosad me ništa u trudnoći što se strija nije zatrefilo... osim što sada trbuh iznad pupka pecka svaki puta kada se nakašljem, kihnem, ili obavljam veliku nuždu ili kada se smijem... pa je možda to znak strija... :(
Sa Svenom sam imala ogroman, al bas ogroman trbuh ali sam strije dobila samo po vanjskoj strani bedara, ima ih dosta al su sitne i bijele, dobila sam i 2-3 po sisama kad je doslo mlijeko pa sam izgledala ko Pamela Anderson, doslovno sam se sama sebe prepala kad sam se vidjela u ogledalu :lol:
Imam velik oziljak od slijepog crijeva, rez se bio otvorio nakon vadenja konaca i nikako to nije dobro zaraslo pa mi se taj rez malo prosrio, onako se jedna crta jos napravila tamo gdje je bio konac.
Mislim da je bademovo ulje, obicno iz ljekarne, doprinjelo tome sto nema strija jer inace imam suhu i ne bas elasticnu kozu. Nakon poroda mi je jos godinu dana koza gdje sam mazala bila preeedivno mekana.
Sad je jos prerano za strije, tek sam 17 t. al vec sam se pocela mazati.
ja se mažem sa kremom ELANCYL. prva trudnoća. u 30.tjednu sam sad,i na drobu nemam ništa, ni po bedrama.ali cice su katastrofa.svaki dan izađu nove strije. jedne se izbjele, drugi dan me docekaju nove ljubičaste. rekla mi frendica da tribam stalno mackati,al meni se neda to.
I najbolje je mazati dok je koza jos napola mokra, tako se ulje najbolje upije.
Ja i dalje preporucam bademovo ulje, em je najeftinije em je stvarno odlicno!
a i mislim da za drob ima vremena. samo ce me docekat jedan dan sve popucalo. sve me strah ovog ljeta :)
Za bebinu kozu je super! Par kapi u vodu kad se kupa je idealno! Moze i maslinovo.
da,da moja prijateljica moje malo kumce od 9mj od pocetka maze sa bademovim,ima savrsenu kozu,ni ekcema ni crvenila....
i cak je zakljucila da je Holyplantovo najbolje! Ups,sad reklamiram,ali eto koristila ih je vise i to joj je nekako najbolje...
mislim da strije imaju više veze sa genetikom nego sa lickanjem...ja se nisam mazala niti u jednoj trudnoći od tri trudnoće i niti jednu striju nisam dobila...cimerica u bolnici se stalno mazala,a bila je puna strija
ne znam ni sama, iskreno ja jesam malo punija, u trudnoći sam prvo izgubila 8 kg, i dobila ih natrag naravno.. i sad sam na početnoj kilaži i ne mrda već dva zadnja pregleda i dalje piše 86 kg a bebica raste... strije imam od srednje kad sam prestala trenirati rukomet i naglo se udebljala (i nikad se nisam vratila na 50 kg koje sam tada imala na svoju visinu od 165..)..
moja majka u trudnoći nije dobila niti jednu striju, a bome se 85te godine nije niti mazala s ničeme, dok sestrična rodila 3 dečkića, i strije imala sam na cicama...
ne znam, ja bi ipak, možda ne zbog strija, već zbog pucanja kože i vlastite higijene preporučila da se mažu nakon tuširanja, jer ja godina ne mogu zaspat a da ne mirišem na niveu :))
moja stalna kilaža je 55kg ili 52kg.na 164cm.i ostala sam trudna sa 55kg, i dobila 15kg.strah me vage :) a strije samo na cicama imam.a moja mama nakon troje djece imala 55kg, i NEMA STRIJE.
i ne mora te biti strah... izgubit ces oko 8 kg odmah nakon rođenja djeteta, a ako budeš dojila, kile će odlaziti same po sebi...
super onda.ja se baš nadam da cu uspit riješit kile.a strah me. neki mi kažu da sam dobila previše kila.da cu imati težak porod.a mene nije briga za kile ako me žale kako cu ih skinut, mislit cu o tome posli, al ako je problem porod ili beba,e onda me panika vec vata. a koža od droba?jel se povuce?steznik nosit radi maternice da se vrati..tako nešto.
a dojenje- neznam što da mislim, znam curu koja se osušila, nešto nevjerojatno.predivno mršava.a druga cura se udebljala užas,više nego prije trudnoce.pa to sve valjda ovisi od osobe do osobe.
e to kako se koža povlači ili ne, tu ti nisam pametna, ali mislim da nošenjem steznika i također pravilom njegom nakon poroda, bez problema sve nestane..
gledaj ovako, moja još jedna sestrična je dobila 35 kg u trudnoći i iste je sve izgubila dok je malac navršio godinu dana..
sve rodilje koje znam da su dojile, su strašno smršavile, niti jedna se nije udebljala, i to u rekordnom roku, tako da ako budeš dojila (nadam se da budeš, i da ces dugo imati mlijeka za malog frajera) vjerujem da neces imati nikakvih problema..
al to što kažeš, sve zavisi od osobe do osobe... kada budeš imala vremena pročitaj si preporučenu prehranu nakon poroda, pogotovo ako budeš dojila.. jer postoji puno stvari koje prelaze u mlijeko i štetne su za bebicu... ali za to još imaš vremena..
u iduća 2 mjeseca lijepo papaj puno povrća što više svježeg ako možeš naći i puno zdrave hrane i neces imati problema, ispuni si i želju za kebabom, tortiljama, čokoladom ali nemoj pretjerivati :)
ti se uopće nisi udebljala puno, koliko znam prosjek je 10-15 kg što je normalno... sada malo pod kraj pripazi na kilažu i to je to... za to se trudnoća i zove drugo stanje :)
jedan mjesec sam pretjerala,al baš pretjerala.samo sam tamanila sve pred sobom.i to u kasnu uru. i dobila 5kg,i zato sam pripazila prošli misec.i samo 2kg. al pitalas am doktora, i rekao je da nije problem, da je sve uredu sa bebom.
eto nemaš se o čemu brinuti... bitno da je bebica zdrava...
Ja sam Svena rodila sa pune 92 kile! I rodila sam ga lako i brzo iako je bio tezak preko 4 kg. Tako da visak kila uopce nije uvjet za tezi porod. Ne brini, uostalom, rekla ti je i andynoa, nisi uopce puno kila dobila, to je taman!
a vidit cemo :) sad sam u 30.tjednu. mali ce vjerojatno biti onda veliki.i jel moguce da rodim ranije,ako je veci?
raniji porod ne vjerujem da ovisi o težini o djeteta, nego o tvom fizičkom i psihičkom stanju...
nemoj sada još razbijati glavu s time, o tome počni razmišljat tamo negdje krajem ožujka...
sada uživaj i nemoj pretjerivati, kreći se, šeći, polako hodaj uz stepenice, nemoj trčati okolo, uspori malo tempo i sve će biti u redu... i obavezno kada si umorna legni i odmaraj...
koliko je bebica uopće teška, šta su ti rekli na zadnjem UZVu?
prije 4tjedna znam da je bio dug 27cm od tjemena do guze.a težinu neznam.mislim da je reka oko kilo da ima tada.a doktor je rekao da je prezadovoljan. bš cu ga pitat u cetvrtak sve detalje.
sad bi trebao onda imati po svim nekim pravilima oko 1600 grama, i to je normalno... s time da će ti sada više bebica dobivati na težini..
i dalje kažem, uživaj i nemoj se brinuti do kraja ožujka, tada počni razmišljati o stvarima za bolnicu, o porodu i tim stvarima.. o samopomoći (npr.mazaša grudi da ne bi dobila mastitis...) prije poroda, o disanju itd... (ja sam sad u toj fazi pa eto zato ti to govorim...
a dojenje je opet problem. ja želim dojit.i nadam se da cu moci.al svi mljecni kanali su mi zacepljeni, i imam ciste.baka po majci je umrla od raka dojke. pa moram na te redovne pretrage,na ultrazvuk.tako da,.. valjda ce sve biti ok.
ma bit će sve u redu...ako su sada nalazi korektni, kažem ti nemoj razmišljati o tome do kraja ožujka, onda se polako počni pripremati...
meni je prvi "colostrum" počeo curiti negdje oko 30tjedna... smeđe žuta gusta tekućina, i to sam primjetila na pidžamici... a sada već svaku noć imam flekice, tako da mislim da mi već počinje i mlijeko polako nazirati, zato masiram grudi svaku veće da se ne bi upalile ni bradavice, a da iste te grudi ne bi popucale i bile nabreknute..
žao mi je što se dogodilo s tvojom bakom, ali to ne mora značiti da će se dogoditi i tebi... zato ti ponavljam, slušaj doktora, pazi nalaze i uživaj :)
:)
evo i mene, nikako da odgovorim.. evo sad sam u 40-tom tj.. išekujemo polako..
mene stalno svrbi i peče trbuh, al evo zadnjih dana jakog svrbeža se nije pojavila ni jedna nova strija..
mislim da je sve to individualno, zbilja ne mora značiti da ćeš popucat. samo se maži i probaj se ne češkati:-)
ja izgledam koma .. a imat ću dosta viška kože nakon poroda jer sam trenutno ogromna pa me i to sad brine.. valjda će se povuć kroz neko vrijeme ... jooj, baš puno (ne pretjerujem) viška će ostat.. :roll:
češkanje hm, šta je to? ja sam grizač noktiju tako da se češkam s jagodicama prstiju, i dosad ništa nisam ugroozila :)
ajme 40tjedan jaaaaa biiiii toooo... ali dobro još malkoc pa ću i ja.. više me brine što sam dobila dalacin na zadnjem pregledu nego trbuh...
koliko sam čitala svagdje da se koža povlači isto masažom i pravilnom njegom... ali neka porod prvo dobro prođe i da bude sve u redu, a onda ćemo i ja ti razmišljati poslije o povlačenju kože i takvim stvarima...
kolegica mi je poslala link na smiješne priče s poroda.. pa evo i tebi da se malo opustiš...
http://forum.roda.hr/threads/50570-S...acije-s-poroda