Vmama prvotno napisa
ja bi napravila isto što i ti. i ne mislim da je nepravedno da je tvoje dijete upisano u vrtić, osim što način na koji je dospjelo tamo nije u redu. ali da mislim da je trebalo imati jednaku prednost kao i dijete zaposlenog roditelja, da, mislim.
i ne drži mi vodu ono da se iz džepa zaposlenih plaćaju ti vrtići, pa da oni zato imaju prednost. jer i ja ću uskoro biti zaposlena, i godinama plaćati tuđoj djeci vrtić, a moje dijete možda neće nikada biti primljeno.
nije fer, a mi studenti smo preinertni da nešto oko toga promijenimo.
i još ću otići malo u off, studentice majke djece s pp nemaju pravo na nikakvu naknadu za produljeni porodiljni, ili status majke njegovateljice. imam dijete s pp, i nemam nikakva primanja. da nisam studirala, nego radila, sad bi imala barem onu naknadu od 2100kn, što jako dobro dođe obzirom na djetetove potrebe. ni o tome nitko ništa ne govori, a trebalo bi.
i da, ona prednost upisa djece s poteškoćama u razvoju stoji samo na papiru, barem što se osječkih vrtića tiče, a kako čujem, ni drugdje (osim u nekim vrtićima u Zg) nije drugačije.
jako sam razočarana cijelim sustavom, na sve strane smo zakinuti. mislim da su s te strane potrebne neke promjene.