Oooooooooo i ja volim žuta jaja :-))
To nema veze sa picekom unutar ljuske , nego jedino takvo jaje je domaće...
Printable View
Oooooooooo i ja volim žuta jaja :-))
To nema veze sa picekom unutar ljuske , nego jedino takvo jaje je domaće...
Ivancica, jaja i čvarci od domaće svinje :-) Pa ne mogu zamisliti bolje :-)Kalav GMO.
Ja se ježim od ovih koja moram kupiti, bijela vodenasta.
Čekaj, zar nisu kokoši biljojedi? Ili sam ja nešto pobrkala?
Kokoš pozoba sve što joj baciš
Možda, ali joj zato ne bacaš sve. :-)
Gdje su dani kad sam kao dijete kod bake na selu svako jutro i popodne išla kokama dati jesti, kukuruz mljeven u "čekičaru", a onda rukom tražila jaja u slami u korpama. :heart:
Pa ne bacaš joj sve, ali voli ona crviće. sama iskopa. mljac.
e ta koja kopa crve ta je sretna koka, fino hoda po dvorištu, i nada se da će je kokot vidjeti :-)
Stariji i pametniji su mi uvijek govorili da se svako jaje najprije razbije u neku zdjelicu.
Ali ja to nisam radila dok jednom na tavu nisam razbila totalno pokvareno, sasvim crno i najodvratnijeg smrada kojeg možete zamisliti jaje.
Onda sam (kada sam se oporavila od smrada) neko vrijeme razbijala u zdjelicu, ali sada to opet ne radim - do sljedeće neprilike.
hahahaha, smijesna tema :)
jedete li vi jaje na oko u trudnoci?? ja cu poludjeti koliko mi stvari nedostaje... duga je lista. znaci kad je zumance neispeceno i tekuce, da li se to smije??
Ja sam ga jela dosad jednom, da ti budem iskrena uopce nisam razmisljala da nebi smjela. Jaja su domaca, iz bakinog uzgoja, pa nikad ne sumnjam na ta jaja.
Bljuuuuuuuuv.
Eto jos jednog razloga koji ide u prilog mojoj neljubavi prema jajima.
A jaja koja se moraju pretvoriti u nesto drugo, tipa za palacinke, kolac, ovoono... Prvo ih tresem i tako to. Onda ih razbijem u neku prirucnu posudu pa njuskam. Pa vadim tu tockicu, ako je ima (pozitivna stvar odurne masovne proizvodnje u Americi - tockica rijetko kad ima, ako uopce ikad). Onda jos malo njuskam, za svaki slucaj.
Pa iskoristim jaje. Fino... skoro prozirno, jer ovdje jaja gotovo uopce nisu zuta. Idem sad traziti po netu sto sve moze biti ta tockica, za svaki slucaj. A ono filipinsko... necu pogledati. Iako sam znatizeljna kao sam vrag.
Ok, svi izvori koje sam nasla kazu da je to krvava mrljica zbog puknuca zile, do kojeg dolazi u vrijeme stvaranja jajeta. I navodno ovi tu Ameri imaju nekakav probir koji izbacuje jaja s tim problemom, ali neka se ipak potkradu i nadju u kutijama za prodaju. Kazu da ta zilica zapravo dokaz da je jaje svjeze jer kod starijih jaja neki vrag u njima razgradi te ostatke. Mam mi je lakse.
koja luda tema!
sjećam se, u osnovnoj školi trebali smo donijet jaje za likovni. jedna cura (majke mi nisam ja) nije shvatila da se to treba ispuhati prije pa je donijela, jelte, jaje.
koje se u međuvremenu u torbi razbilo.
ko za vraga bilo je mućak. trebam li napominjati koliko je to smrdjelo?
ne znam kako smo preživjeli ostatak dana. i danas kad ju vidim sjetim se tog peha.
znam da baš nije vezano za temu ali morala sam.
inače, meni to ništa ne smeta. mama me naučila da kad lupam više jaja stavljam prvo u šalicu, ali u pravilu se stvarno rijetko dogodi da koje ne valja, gotovo nikad. onu malu točkicu ne doživljavam, reagiram samo na pile ili onaj famozni smrad.
ja sam pitala ljude u firmi koja proizvodi jaja, kokoši i sve iz te familije kak oni to dolaze do pilića ako nemaju kokote, a nemaju, i ko oplodi
ta jaja i niko mi nije znal odgovoriti! Neko vrijeme me je to stvarno fasciniralo! :)
ne znam što me je tjeralo otvoriti temu i onda još sve pročitati. sad mi se želudac okreće i sad bih ova domaća jaja sretnih koka koja imam u frižideru najradije frknula u smeće. ajme slike koje mi se u glavi vrte! uuuuffffff
Pa jaja su "stvari" od kokoši, mora bit tu i tamo tih crvenih točkica, valjda, tako ja sebi to objašnjavam, i mutim bez grižnje savjesti i gađenja :mrgreen:
Hm...srećom nikad na to nisam nabasala...a ima ona neka priča, ne znam sad jeli mi je neko pričo ko da se njemu dogodila ili je te neka ribarska ne sjećam se, ali valjda je neko slomio jaje a unutra mrtvi pilić. E brate mili da mi se to dogodi, uf...
dakle, mogu li zaključiti ako svako jaje, ili bar ona koja mi budu sumnjiva iz nekog razloga, stavim pred izvor jakog svjetla prije nego ih razbijem, neću biti u opasnosti da vidim pileće organe u tavici?
možda je bolje sa svakim proći kroz rengen na aerodromu
kazes da vidimo jel i pistolj pod krilom nosi
a nikad se ne zna
uzimam ih svježa, uvijek na istoj farmi, nisam do sad primjetila ništa neobično, sve ok, jedina mi je zamjerka što imaju prilično intenzivan miris baš po jajima, čak i ostalo suđe koje perem u perilici mi poprimi taj miris, sad odvojeno perem......a poslije svih ovih postova što sam pročitala, mislim da neko vrijeme neću ih moći jesti....
Meni čak ni to pile nije zgadilo jaje...Jest da mi je u tom trenu bilo oooodvratno, jest da sam godinama kasniej oprezno, najopreznije razbijala jaja. Ali sam ih jela, jedem ih i i koristim bez imalo gađenja.
ja nisam našla pilća, ali jesam u jajetu - drugo jaje. ispao u tavu bjelanjak, malo žumanjka i još jedno manje jaje, čitavo. razbila sam ga u šalicu, unutra je bio regularni mali žumanjak i bjelanjak. bilo mi je fora, ali sam ipak sve bacila.
i jednom su u tavu ispala dva žumanjka, bez točkica.
Kaze internet da tockica nije zametak. A internet sve zna. :google_diploma:
ja nisam našla pilća, ali jesam u jajetu - drugo jaje. ispao u tavu bjelanjak, malo žumanjka i još jedno manje jaje, čitavo. razbila sam ga u šalicu, unutra je bio regularni mali žumanjak i bjelanjak. bilo mi je fora, ali sam ipak sve bacila.
i jednom su u tavu ispala dva žumanjka, bez točkica.
ošlo dvaput, malo mi komp šizi, sorry:oops:
Jedan od standova na Kvatricu (neka farma, jel, samo sam zaboravila koja) je non stop prodavala jaja s dva zumanjka. A gos'n prodavac me stalno htio voditi na kavu.
Sva sam si bila posebna, jel, dok mi frendica nije rekla da je i nju pokusavao zavesti. :( :( :(
Jaja sa dva žumanjka su OK, mislim postoje i nisu ništa neobično. To su uglavnom baš velika jaja. Inače što starija kokoška, veće jaje nosi (MMov prijatelj ima farmu).
A za te piliće u jajima - ja bih se onesvestila kad bih to videla. Ili bar zbljuvala, aaaaaaaaaaa
Što se tiče domaćih jaja, volim ih, i uzimam od sveki. Potpuno im je dugačija boja, nekako su fluorescentno žuta (kad se isprže). Ona sa farme su ili bleda, ili ako hoće da postignu boju: hrane koke šargarepom, pa jaja budu crveno - narandžasta. Ali palačinke od domaćih jaja ne mogu da se mere ni sa čim, mljac, obliz....
Volim jaja, volim piletinu, ali ovo mi je bljak.
Skoro izleženi piceki, ali još u jaju, kao delikatesa.
Link nije za osjetljive.
http://en.wikipedia.org/wiki/Balut_%28egg%29
Koji me vrag natjerao da ovo čitam?! I naravno - odmah i ja nabasam na pre - pile u jajetu. Zaista, ono, komad krvavog nečeg, prestrašno....
povraćala od prizora.
Ivarice - suosjećam.
Neznam da ću uskoro jaja jest :roll: