Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 51 to 100 of 106

Thread: ona tockica u jaju

ivancica's Avatar

Quote Originally Posted by marta View Post
    Ja kupujem na placu kod jednog pajde koji se cijele zime zali na kokosi kako nis ne nose.
    Pa ga redovno mušterije zajebaju da ne valja pijetao, pa da im je hladno, i sl. A zapravo ih ne hrane koncentratom. I odlična su jaja.
    ni čvarcima

hahahaha, smijesna tema
    jedete li vi jaje na oko u trudnoci?? ja cu poludjeti koliko mi stvari nedostaje... duga je lista. znaci kad je zumance neispeceno i tekuce, da li se to smije??

koksy's Avatar

Ja sam ga jela dosad jednom, da ti budem iskrena uopce nisam razmisljala da nebi smjela. Jaja su domaca, iz bakinog uzgoja, pa nikad ne sumnjam na ta jaja.

ana.m's Avatar

Quote Originally Posted by ivarica View Post
    da, inace se radi o tockici, maloj, 2d i ja je samo maknem
    ali ovo danas je bilo veliko poput zrna kave, imalo brazde po sebi, skoro pa bi kukurikalo
    Ja sam jednom, još sam bila klinka, išla tako peći jaje za doručak (jaje je bilo od bakinih kokica), a ne da je unutra bio zametak veličine zrna kave, nego pile koje se skoro izleglo.
    UŽAS!

ana.m's Avatar

Quote Originally Posted by nijntje View Post
    hahahaha, smijesna tema
    jedete li vi jaje na oko u trudnoci?? ja cu poludjeti koliko mi stvari nedostaje... duga je lista. znaci kad je zumance neispeceno i tekuce, da li se to smije??
    OT, u trudnoćama sam jela SVE! I kažu da se sve i smije jesti, ali ne pretjerivati.

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Bljuuuuuuuuv.

Eto jos jednog razloga koji ide u prilog mojoj neljubavi prema jajima.

A jaja koja se moraju pretvoriti u nesto drugo, tipa za palacinke, kolac, ovoono... Prvo ih tresem i tako to. Onda ih razbijem u neku prirucnu posudu pa njuskam. Pa vadim tu tockicu, ako je ima (pozitivna stvar odurne masovne proizvodnje u Americi - tockica rijetko kad ima, ako uopce ikad). Onda jos malo njuskam, za svaki slucaj.

Pa iskoristim jaje. Fino... skoro prozirno, jer ovdje jaja gotovo uopce nisu zuta. Idem sad traziti po netu sto sve moze biti ta tockica, za svaki slucaj. A ono filipinsko... necu pogledati. Iako sam znatizeljna kao sam vrag.

Ok, svi izvori koje sam nasla kazu da je to krvava mrljica zbog puknuca zile, do kojeg dolazi u vrijeme stvaranja jajeta. I navodno ovi tu Ameri imaju nekakav probir koji izbacuje jaja s tim problemom, ali neka se ipak potkradu i nadju u kutijama za prodaju. Kazu da ta zilica zapravo dokaz da je jaje svjeze jer kod starijih jaja neki vrag u njima razgradi te ostatke. Mam mi je lakse.

bijelko's Avatar

koja luda tema!

sjećam se, u osnovnoj školi trebali smo donijet jaje za likovni. jedna cura (majke mi nisam ja) nije shvatila da se to treba ispuhati prije pa je donijela, jelte, jaje.
    koje se u međuvremenu u torbi razbilo.
    ko za vraga bilo je mućak. trebam li napominjati koliko je to smrdjelo?
    ne znam kako smo preživjeli ostatak dana. i danas kad ju vidim sjetim se tog peha.

znam da baš nije vezano za temu ali morala sam.

inače, meni to ništa ne smeta. mama me naučila da kad lupam više jaja stavljam prvo u šalicu, ali u pravilu se stvarno rijetko dogodi da koje ne valja, gotovo nikad. onu malu točkicu ne doživljavam, reagiram samo na pile ili onaj famozni smrad.

big milky mum's Avatar

ja sam pitala ljude u firmi koja proizvodi jaja, kokoši i sve iz te familije kak oni to dolaze do pilića ako nemaju kokote, a nemaju, i ko oplodi
    ta jaja i niko mi nije znal odgovoriti! Neko vrijeme me je to stvarno fasciniralo!

tropical's Avatar

ne znam što me je tjeralo otvoriti temu i onda još sve pročitati. sad mi se želudac okreće i sad bih ova domaća jaja sretnih koka koja imam u frižideru najradije frknula u smeće. ajme slike koje mi se u glavi vrte! uuuuffffff

Teica's Avatar

Quote Originally Posted by big milky mum View Post
    ja sam pitala ljude u firmi koja proizvodi jaja, kokoši i sve iz te familije kak oni to dolaze do pilića ako nemaju kokote, a nemaju, i ko oplodi
    ta jaja i niko mi nije znal odgovoriti! Neko vrijeme me je to stvarno fasciniralo!
    Hmm...prijateljica ima farmu muznih krava i nijednog bika, naravno.

A krave ostaju bređe i telići dolaze na svijet.

Odgovor je: veterinarska šprica

RozaGroza's Avatar

Pa jaja su "stvari" od kokoši, mora bit tu i tamo tih crvenih točkica, valjda, tako ja sebi to objašnjavam, i mutim bez grižnje savjesti i gađenja

Osoblje foruma ivarica's Avatar

Quote Originally Posted by RozaGroza View Post
    Pa jaja su "stvari" od kokoši, mora bit tu i tamo tih crvenih točkica, valjda, tako ja sebi to objašnjavam, i mutim bez grižnje savjesti i gađenja

ma nije se radilo o tockici, nego o necem s organima
    valjda je to onaj kokot iz pobune u kokosinjcu

RozaGroza's Avatar

Hm...srećom nikad na to nisam nabasala...a ima ona neka priča, ne znam sad jeli mi je neko pričo ko da se njemu dogodila ili je te neka ribarska ne sjećam se, ali valjda je neko slomio jaje a unutra mrtvi pilić. E brate mili da mi se to dogodi, uf...

pomikaki's Avatar

dakle, mogu li zaključiti ako svako jaje, ili bar ona koja mi budu sumnjiva iz nekog razloga, stavim pred izvor jakog svjetla prije nego ih razbijem, neću biti u opasnosti da vidim pileće organe u tavici?

Osoblje foruma apricot's Avatar

možda je bolje sa svakim proći kroz rengen na aerodromu

kazes da vidimo jel i pistolj pod krilom nosi

Osoblje foruma apricot's Avatar

a nikad se ne zna

Ares's Avatar

uzimam ih svježa, uvijek na istoj farmi, nisam do sad primjetila ništa neobično, sve ok, jedina mi je zamjerka što imaju prilično intenzivan miris baš po jajima, čak i ostalo suđe koje perem u perilici mi poprimi taj miris, sad odvojeno perem......a poslije svih ovih postova što sam pročitala, mislim da neko vrijeme neću ih moći jesti....

pomikaki's Avatar

kazes da vidimo jel i pistolj pod krilom nosi
    mislim da ću pokušati bar da vidim da li funkcionira
    ne rengen nego lampu

Quote Originally Posted by Kaae View Post
    Ok, svi izvori koje sam nasla kazu da je to krvava mrljica zbog puknuca zile, do kojeg dolazi u vrijeme stvaranja jajeta. I navodno ovi tu Ameri imaju nekakav probir koji izbacuje jaja s tim problemom, ali neka se ipak potkradu i nadju u kutijama za prodaju. Kazu da ta zilica zapravo dokaz da je jaje svjeze jer kod starijih jaja neki vrag u njima razgradi te ostatke. Mam mi je lakse.
    Znači ona krv ipak nije zametak?

ana.m's Avatar

Meni čak ni to pile nije zgadilo jaje...Jest da mi je u tom trenu bilo oooodvratno, jest da sam godinama kasniej oprezno, najopreznije razbijala jaja. Ali sam ih jela, jedem ih i i koristim bez imalo gađenja.

babyboys's Avatar

ja nisam našla pilća, ali jesam u jajetu - drugo jaje. ispao u tavu bjelanjak, malo žumanjka i još jedno manje jaje, čitavo. razbila sam ga u šalicu, unutra je bio regularni mali žumanjak i bjelanjak. bilo mi je fora, ali sam ipak sve bacila.
    i jednom su u tavu ispala dva žumanjka, bez točkica.

Kaze internet da tockica nije zametak. A internet sve zna. :google_diploma:

babyboys's Avatar

ja nisam našla pilća, ali jesam u jajetu - drugo jaje. ispao u tavu bjelanjak, malo žumanjka i još jedno manje jaje, čitavo. razbila sam ga u šalicu, unutra je bio regularni mali žumanjak i bjelanjak. bilo mi je fora, ali sam ipak sve bacila.
    i jednom su u tavu ispala dva žumanjka, bez točkica.

babyboys's Avatar

ošlo dvaput, malo mi komp šizi, sorry

Jedan od standova na Kvatricu (neka farma, jel, samo sam zaboravila koja) je non stop prodavala jaja s dva zumanjka. A gos'n prodavac me stalno htio voditi na kavu.

Sva sam si bila posebna, jel, dok mi frendica nije rekla da je i nju pokusavao zavesti.

Jaja sa dva žumanjka su OK, mislim postoje i nisu ništa neobično. To su uglavnom baš velika jaja. Inače što starija kokoška, veće jaje nosi (MMov prijatelj ima farmu).
    A za te piliće u jajima - ja bih se onesvestila kad bih to videla. Ili bar zbljuvala, aaaaaaaaaaa

Što se tiče domaćih jaja, volim ih, i uzimam od sveki. Potpuno im je dugačija boja, nekako su fluorescentno žuta (kad se isprže). Ona sa farme su ili bleda, ili ako hoće da postignu boju: hrane koke šargarepom, pa jaja budu crveno - narandžasta. Ali palačinke od domaćih jaja ne mogu da se mere ni sa čim, mljac, obliz....

Cubana's Avatar

Volim jaja, volim piletinu, ali ovo mi je bljak.
    Skoro izleženi piceki, ali još u jaju, kao delikatesa.
    Link nije za osjetljive.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Balut_%28egg%29

ana.m's Avatar

Quote Originally Posted by Cubana View Post
    Volim jaja, volim piletinu, ali ovo mi je bljak.
    Skoro izleženi piceki, ali još u jaju, kao delikatesa.
    Link nije za osjetljive.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Balut_%28egg%29
    Odvratno! E ovo stvarno nisam trebala otvoriti!!

tonili's Avatar

Koji me vrag natjerao da ovo čitam?! I naravno - odmah i ja nabasam na pre - pile u jajetu. Zaista, ono, komad krvavog nečeg, prestrašno....
    povraćala od prizora.
    Ivarice - suosjećam.
    Neznam da ću uskoro jaja jest

SikaPika's Avatar

E sad kad ste me navektile (kako je moja baka govorila) da pogledam taj link, moram zaključiti da sa mnom očito nešto nije u redu. Naime, nije da mi se baš nešto gadi to što sam vidjela, ti neizleženi pečeni embriopilići, a ni onaj Kinez što ih srče. Mislim, ne bih baš jela...

katka22's Avatar

Quote Originally Posted by mamitzi View Post
    prije desetak godina mama je kupila jaja na placu i kad ih je htjela ispeći na oko, u tavicu je istresla skoro pravo pile. taj vrisak smo dugo pamtili!
    Isuse, ovakvo iskustvo mi se kao flash-back upravo vratilo pred oči...to mi se desilo kao kliniki, kad sam pošla sama sebi ispeć jaje...a jaja su bila od bake sa sela...netko je prije napisao, očito bila ispod koke dulje no što su trebala...ali definitivno nisam kasnije čak godinama jela jaja...
    Danas, svekrva ima svoje koke nesilice, i kako diže jaja, tako ih sortira da zna koliko su stara...

lidać2's Avatar

Neki dan mi je doslo da si pojedem pecena jaja s kobasicom...

lijepo si ja to sve pripremim (narezem kobasicu,napravim salatu,pripremim si tanjur i vilicu) tako da cim bude gotovo sjednem i jedem...

razbijem 2 jaja idem trece i u njemu zametak velicine 1.5cm ,zeludac mi se okreno i prisjela sam mi jaja ,taj dan sam bila na dijeti

koksy's Avatar

Joj lidac mogla si barem kobasice pojest
    Stvarno ne znam di vi ta jaja nalazite, ja jedem i domaca i kupovna i ta tockica se nade maximalno 2-3 mm velika.
    Jednom sam nasla, i beskrajno mi je zao sto nisam slikala, jaje u jajetu, bakino, domace. Doslovno je bilo jos jedno jaje u ljusci unutra, s tim da je i ovo prvo imalo normalan zumanjak. Jasno ja radoznala odma razbila i ovo drugo u kojem je bio bijeli zumanjak.

čestitam, ekipa,
    stvarno gadljiviju temu odavno nisam čitala ,
    barem ne na ovom forumu,
    linkove nisam ni otvarala jer mi je bilo sasvim dovoljno čuti za ono ivaričino "jaje s krilcima" (užas).
    Sad kužim zašto mi je mama uvijek govorila o tom razbijanju jaja prvo
    sa strane , a onda tek u finalnu posudu (a ja ne slušam baš).

Bogme sad hoću, osobito što se trudim kupovati jaja od seljaka iz Zagorja, a te su se šetajuće koke pijetla itekako nagledale.

tomita's Avatar

Ja sam te pileće zametke što se jedu već gledala U Bizzare Foods (Discovery Travel & Living), a čeg se sve taj najede..uuuu
    Evo čak i link nađoh (oko40te sekunde imate najavu o tim jajima, pa kom nije dost samo fotka može pogledat)
    A što se jaja tiče, nikad nisam našla pokvareno, a crvene točkice ignorirm.
    Kupujem u robnim centrima. Domaćih jaja me strah jer nemam dobavljača od povjerenja.

magriz's Avatar

Quote Originally Posted by Nena-Jabuka View Post
    čestitam, ekipa,
    stvarno gadljiviju temu odavno nisam čitala ,
    barem ne na ovom forumu
    čekaj, ti se ne sjećaš one teme s crvima u loncu na balkonu

čije li je to bilo? jel ivarica? ili lutonjica? ili netko drugi u deminutivu?
    Last edited by magriz; 02.03.2011 at 21:38.

koksy's Avatar

Quote Originally Posted by magriz View Post
    čekaj, ti se ne sjećaš one teme s crvima u loncu na balkonu

čije li je to bilo? jel ivarica? ili lutonjica? ili netko drugi u deminutivu?
    Joooj daaaa...to je bio onaj lonac sa sarmom (?) koji je vani stajao danima pa se vlasnica bojala otvorit ga jel da? Joj uzasna je tema bila...

kakva sarma, to bi mm pojeo

koksy's Avatar

kakva sarma, to bi mm pojeo
    Mozda sam te zamjenila s nekim...

Ova Ifina je stvarno fuj! Sreca pa su mi mucnine prosle inace bi sad grlila skoljku...da crvi...fuj!

SikaPika's Avatar

Ima li koji smajlić koji pi*a od smijeha!
    E ovako se već dugo nisam nasmijala na forumu!
    O Bože!

Jednom sam bila na jednoj farmi gdje su koke bile u kavezima ali ih je par bilo u povlaštenom položaju pa nisu bile u kavezu jer su bile ozljeđene. One su također nesle jaja ali su i šetale oko farme po domaćinstvu. Možda su imale i kakav zanimljiv susret obzirom da su bile nove koke u selu. Kad bi snele jaja naravno da bi ih gazda pokupio i prodao sa ostalim jajima sa farme.

Jurana's Avatar

Quote Originally Posted by apricot View Post
    možda je bolje sa svakim proći kroz rengen na aerodromu

S2000's Avatar

Jucer sam isla radit onaj trik s odvajanjem bjelanjka od zumanjka plasticnom bocom.
    Ali jao meni u jaju je bio zametak pilica od barem 1-2cm. Slikala sam ga. Al jaje je kupovno. Lose mi je, ne mogu jesti, sin nocas imao temperaturu visoku cijelu noc pa nisam ni spavala. Proganja me to jaje. Proganja me vise nego kad sam jela lignje u restoranu pa joj ispalo oko. A tek sam se izljecila od scene di je malac jeo batak u komadu i govorio da jede stakora.
    Povratila bi al nemam sto.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by S2000 View Post
    Jucer sam isla radit onaj trik s odvajanjem bjelanjka od zumanjka plasticnom bocom.
    Ali jao meni u jaju je bio zametak pilica od barem 1-2cm. Slikala sam ga. Al jaje je kupovno. Lose mi je, ne mogu jesti, sin nocas imao temperaturu visoku cijelu noc pa nisam ni spavala. Proganja me to jaje. Proganja me vise nego kad sam jela lignje u restoranu pa joj ispalo oko. A tek sam se izljecila od scene di je malac jeo batak u komadu i govorio da jede stakora.
    Povratila bi al nemam sto.

Ma kaj god! Pa jedeš piletinu, jel tak?

Kao prvo - za jelo se preporučuju oplođena jaja, a ne neoplođena. Daklem, ovo bi bilo ok jaje da nije bilo staro.

Dalje - očito je jaje iz podnog uzgoja (ekološki prihvatljivo) i kao takvo bolje od "kaveznih" jaja. Samo jaje nisu našli odmah nego nakon desetak dana, dok je kokoš vjerojatno već na njemu sjedila.

Inače, u industriji se jaja provjeravaju tako da se posvijetli kroz ljusku i vidi da li je unutra zametak ili ne. To možeš i sama, jačom baterijom. I nemoj raditi dramu... Ili pređi na makrobiotiku !
    Last edited by Peterlin; 22.01.2014 at 11:30.

Anemona's Avatar

S2000, a koji dio te točno muči? Što te u tome uzrujalo?

S2000's Avatar

Ne znam, znam.samo da mi se dize zeludac kad pomislim na to i izgubim.apetit. iz istog razloga sam prestala jos daaavno jesti i teletinu, svinjetinu, govedinu,;junetinu i sve ostalo sto ima tople oci.
    Nikakvi vjerski ni vege razlozi, jednostavno mi se gadi.

pomikaki's Avatar

zametak pileta nema oči
    ako kokoš ne želi sjediti na njemu neće ih ni imati (obzirom na godišnje doba, možeš biti sigurna da ne želi)
    zbilja ne znam kakve veze ima jedno s drugim

mene muči kad uzmem kupovna jaja (jako rijetko) i ne mogu ne misliti na jadan život kokoši na farmama
    ali ako je riječ o domaćim jajima, to bi bilo kao da plačem za svakom svojom jajnom stanicom kad dobijem mengu misleći kako je to dijete moglo imati lijepe oči
    stvarno, ako nekog uzbuđuje ta točkica u jajetu, dobro da ne znate što se oko vas odgađa

S2000's Avatar

Pile mi ne bi ni imalo tople oci sve i da je dozivjelo svoj pubertet ne spada u tu kategoriju.

Mene je samo lako zgaditi... nije zbog nevinih zrtava ni ljubavi prema zivotinjama.

Nikad prije ovo nisam vidjela u jaju. Nije tockica vec se bas vidi da je dio glava a dio tijelo.

Proci ce me...

Znam da nisam bas uracunljiva na ovu temu (jednom kad me zgadi neka hrani onda je po par godina ne jedem; npr banana ili onaj kruh sa sjemenkama iz vrecice gotovi).

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast