-
A što se Zatona pokraj Zadra tiče.......nema boljeg kampa u Hrvatskoj, ali pripremite se, veoma je sukup i sve više i više izgelda kao da ste došli u malu Njemačku nego hrvatski kamp.
Plaža je sva pješčana i na nekoliko metara je plitka, što je idealno za djecu.....ali isto se pripremite da je tamo nastao mravinjak. Nije više isti kao što je bio negdje 3 godine nakon rata.....tada je bio nekih 5 godina najidealniji. Kupili ga Nijemci i ulagali u njega.....do te mjere da si ga mogu priušiti samo oni dubljeg džepa. :(
-
Otvaram sezonu 2o12 i tražim preporuku za kamp:
po mogućstvu Dalmacija(razumela da je more toplije),u kampu dosta hladovine,plaža peskovita il šljunkovita-zgodna za trogodišnjake,ništa fancy ali čisto i održavano,cena razumna
Predlozi ?
I u čemu je razlika u moru i plažama na otocima,tj.šta preporučujete kopno ili otok ?
Ja jedino znam kakva je obala kod Makarske,letovala u Igranima osam godina kad bila mala i takva obala bi bila kuL.Imam ideju da je Živogošće u blizini Igrana,da li je nekom poznat neki od ova dva kampa Boban i Dole ?
-
Podižem malo temu iako me zanima što sve treba za kampiranje sa klincima pa ako sam krivo smjestila pitanje molim admine da me premjeste.
Znači trebam iskustva vas koji kampirate sa klincima: u čemu kampirate,kaj sve nosite od opreme, kakav vam je saldo na kraju balade u odnosu na recimo ljetovanje u apartmanu. Ja sam kao klinka ljetovala u kamp kućici sve do 90' godina i obožavala sam kamp i tu slobodu i činjenicu da si stalno vani. Međutim mi nemamo kamp kućicu,a ni šator(ali bi nabavili) i sav pribor iako me mama pokušava odgovoriti od ideje ljetovanja u šatoru sa malim klincima jer ona je tako sa tatom ljetovala i zamjerilo joj se (razumijem jer znam koji su to uvjeti bili :mrgreen:). Eto čekam vaša iskustva
-
Mislim da bi se tvoja mama iznenadila mnogim kampovima danas :-)
Prvo leto s malom od tri i po godine smo bili u Istri u kampu Valkanela,s četiri i po u Grčkoj u Armenistisu - išli smo logikom toplijeg mora u septembru.
Moram da priznam da nam je Valkanela postavila veoma visoke standarde što se tiče kampova,dok su Grci generalno malo neozbiljni.
Kampujemo u šatoru,mada se ne bih bunila da imam kamper al šta da se radi :mrgreen:
Malo ozbiljnijom(za nas) opremom smo u medjuvremenu izmedju ta dva leta snadbeli u Temišvaru u Dechatlon-u(nama je to blizu-na 16o km + proveli jedan lep vikend u Rumuniji) jer je generalno izbor kamp opreme u Srbiji jadan i skup.U Hrvatskoj mislim da je bolje,a imate Italiju u komšiluku.
I naravno najlepši je taj deo kad si stalnoooo napolju,plus kampovi(oni koji se mene svidjaju) su van naselja,imaju svoje plaže,lepu hladovinu i štošta još.
Naravno kome takav način letovanja paše,srećom pa smo se mm & ja našli
Što se tiče finansijskog dela-mislim da na tako maloj udaljenosti od mora ne mož bolje da prodješ.
Evo ti malo fotki s prvog i drugog kampovanja pa ti vidi dal nam bilo loše :-)
-
lovely_love gledajući vaše fotke, poželim odmah sutra krenuti na kampiranje.
Divno!
-
-
Jooooj baš vam je lijepo bilo. Ma mene svake godine vuče taj kamp a nikako da se odvažim,iako moj muž s obzirom da nije nikad kampirao nema ništa protiv,dapače
-
E da i super mi izgleda Valkanela, malo ću pogledati kaj nude
-
sta nam sve treba od opreme? na sta da obratimo paznju? sator cemo pozajmiti, vrece i one duseke za ispod moram da kupim. a jel su ti duseci isti kao oni za more? znam da pitam gluposti, ali 1. put u zivotu planiramo na kampovanje, na 3-4 dana, s klincima!
-
Meni se Valkanela najviše svidela od kampova u okolini,vozali se malo biciklama-kamp od Valkanele ka Vrsaru mi je bio brdovit(on ima tobogan npr.),od Valkanele na drugu stranu jedan manji pored nudističkog mi se nije svideo jer nije na samoj plaži nego nekako iznad u brdu,u Vrsaru onaj glavni isto mi je nekako mnogo rasut a malo pored mora iako čini mi se izlazi na dve plaže,dok je Koversada kul ali nudistički kamp-ono ostrvce preko pontonskog mosta je diiivno za kampovanje.
Da se vratim na Valkanelu-ravna je uglavnom(osim zadnjeg dela),plaža je kao jedna velika uvala koju prati kamp i parcele su uglavnom blizu mora.Sa svih strana je prilagodjen prilaz moru-imaš deo s leve strane za decu s sve igralištem pored plažice s delom sa prirodnom hladovinom,deo prilagodjen ljudima u kolicima,baš za svakog po nešto...Zumba pored plaže-neprocenjivo :heart:
YellowSky,mi smo jedanput spavali na tim za plažu isto tako 3-4 noći i ne bih baš preporučila-em se izduvavaju,em neudobno,imali po dvadesetak i kusur pa nam nije mnogo smetalo al ne bih ponavljala.Imaš varijantu dušeka na naduvavanje ili malo ozbiljnije ove tri donje prostirke-plava,zelena & crvena
-
hvala za info! inace, jel mi treba jos nesto? svejedno da li obavezno ili zgodno za imati.
jao kako sam entuzijasticna, bas se nadam da ce se ostvariti!! :)
-
Treba vam svašta :-) Kolko muzike,tolko konfora
Nama se ovo stoče pokazalo vrlo praktično,a malo mesta zauzima jer se spakuje kao kofer.Ali ono ti je samo za jelo,pa bi trebala i neka stolica za izvaljivanje
Kamp kuhinje su zakon,rasklope se za minut i po.Imaš naravno i veće modele
Ne bih se bunila ni za jedan kuhinjski šator za potpuni ugodjaj,ali naš šator nije toliko koštao
Kanta za djubre na rasklapanje i balonče za vodu,zgodno za imati
Bez ležaljke nije to to,al onda moraš da juriš parcelu s dva zgodna drva
Ma cela filozofija može da ispadne ;-)
Jedino je zeznuto kad ideš s manjom decom jer treba ipak malo vremena da se sve to postavi,a oni naravno nemaju strpljenja
-
Da, ja sam gledala najosnovnije stvari koje bi nam trebale i to da su na sniženju,pa ispada oko minimalno 300-400 eura
-
Kod nas ce ove godine biti vrlo malo muzike :D
-
zanimaju me vrećeza spavanje, ima li gdje sada kakvih akcija na njih, i ako kupim neku vreću koja podnosi temp. od recimo -4, 10... oće li biti u njoj vruće ako se spava na 15-25, hoće li bit vruće ako se spava i u zatvorenom prostoru??
-
Kazaću ti ja za 2o dana kada se vratimo sa letovanja ako noće budu toliko tople ;-) Sebi sam uzela novu vreću jer sa starom za koju je donji limit bio 5 stepeni dešavalo se da mi bude hladnjikavo kraj avgusta,početak septembra u Gr (za Hr smo imali i ćebiće preko vreća) .Nova ida u minus (-5),ja ne vidim neku razliku u debljini (verovatno je fora u tim novim materijalima),videću pa javljam.
U zatvorenom prostoru je sparina,nama je ovih dana dovoljan frotir a nismo na moru
Pogledaj u Dechlatonu,možda ima nešto
-
Jel tko u zadnje vrijeme kupovao šator ? Mi planiramo u kamp pa smo u potrazi. pa ako netko ima kakvu preporuku ili savjet dobro bi mi došao :-)
-
Meni se svidja ovaj http://www.decathlon.hr/obiteljski-s...d_8330635.html ,drugarica ga ima (njih je petoro,2 + 3 dece) - brzo ga dižu (bar se meni tako učinilo kao posmatraču :-) ),dno je iz jednog dela i ovaj prednji deo je dovoljno prostran i za stvari i da ako pada kiša može da se sedi unutra