Ako cu imati veeeliku kupaonu i svoju kucu, da onda bi stavila mali wc... presladak mi je :)
Printable View
ja sam isto mislila na čišćenje kad smo adaptirali i zato nemam ogromnu kupaonicu s hiljadu dužnih metara fuga i puuuno kvadrata pločica, makar bi još podnjela čišćenje tuš kabine uz kadu
ms.ivy a higijena WC-a sigurna nije ista meni s jednim i tebi s tri muškarca u kući :mrgreen:
nepitaj
i još je najmlađi odlučio ići samostalno na wc. ali zanimljivo, najmanje zasvinji i obavezno očisti za sobom. LOL
mi imamo točno ovo u jednoj kupaoni
na katu će biti još jedna kupaona isto sa svim tim
a imamo još i "malu kupaonu" (wc plus lavabo)
i nije mi uopće previše za održavanje, ali kao što rekoste - to je relativno. ja kupaone perem jednom tjedno, i to ne sve u istom danu nego recimo danas operem kadu, sutra operem lavabo i tako sve nekako usput. glavno da sve elemente prođem jednom tjedno. e da, i nemam tuš kabinu (nemam ono staklo)
Definitivno sam za tuš kabinu i viseću wc školjku ! Tuš kabina je malo nezgodna za čistiti jer ima nekoliko nedostupnih mjesta iza vrata, ali planiram si nabaviti čistač na paru, pa ću i to riješiti. I ako budeš kupovala, definitivno uzmi onu sa "zamagljenim" vratima. Prozirna vrata izgledaju puno atraktivnije, ali samo u trgovini. Kad dođu u upotrebu ostaju tragovi kamenca i prisiljena si na redovno čišćenje. Mislim, ostaju i na zamagljenim vratima, ali se ne vide :mrgreen:
A bide mi je fuj fuj, nikada ga nisam imala i neću. To mi djeluje tako nehigijenski, grozim ga se.
nije kabina, otvoreno je.
probat ću naći sliku
Nema ni moja staklo nego neka vrsta plastike. Zlatno pravilo je brisanje vode nakon svakog tusiranja i vrijedi za sve + naravno moje ribanje sredstvima jednom il dvaput tjedno.
Nikad mi nije jasno čemu služi bide...Mislim znam, ali imam osjećaj da svi ljudi kod kojih sam to vidjela doma imaju za skupljanje prašine.
E sad, oni koji ga imaju i koriste, ne mogu zamisliti život bez njega, ali oni koji ga nisu nikada ni imali...ne znam kako im je potreban jer imaju neke svoje druge navike...
1. WC školjku imam normalnu i normalan vodokotlić. Razmišljali smo o visećoj kad smo preuređivali, ali je bilo puno lakše postaviti običnu, na postojeće odvode.
2. tuš + kabina. Dok je bio običan tuš s zavjesom, pola kupaone je uvijek bilo puno vode nakon tuširanja MM, sad je barem sve suho. Kabina nije staklena, nego neka plastika, "zamagljena", ali i ona se teško održava. I na njoj ostane dosta kamenca.
Doma kod svojih sam imala kadu, ali mi ne nedostaje previše. Nikad se baš nisam izležavala u njoj.
3. Bide nemamo. Isto imala nekad doma, ali se ni ne sjećam posebno da sam ga uopće koristila. Ne nedostaje mi uopće, ali ja još nemam djecu pa ne znam hoće li ona biti zakinuta zbog toga.
Za sva ova mala pranja koristim umivaonik. Njega ima na 120 cm, a to mi je i više nego dovoljno :mrgreen:
meni isto ne nedostaje, nisam ga nikada niti imala, niti ću ga imati ...
i odista ne mogu zamisliti pranje određenih dijelova tijela, prljavih tenisica i sl., potom dođe klinac i pere zube, pa kao i moji malo četkicom protrlja sve to pa opet u usta
znači da kada mi dođu gosti ili bilo tko od ukućana ode na wc, naravno ne znam jesu li koristili bide ili ne, morala bih ga ribati jer mojim klincima često padaju napamet gore navedene ideje...
dovoljan mi je umivaonik, njega perem svaki dan, pa i nekoliko puta ako treba, još da moram prati bide ajme meni ...
Što ti je nehigijensko u pranju? I kako možeš o nečemu o čemu nemaš pojma, jer ga nikad nisi imala i nećeš, reći fuj, fuj?
Bide je ipak jedna civilizacijska tekovina, pa što god vi mislili o tome. Imam dvije kupaone, u jednoj kada, u drugoj tuš kabina, ona komplicirana, u svakoj umivaonici, wc školjke, ogledala i metri i metri i metri pločica za prati, i naravno u svakoj po jedan bide. I čistač na paru. I sve se može oprati.
Vidim da većina pere tuš kabinu prije tuširanja. To je i meni najlakši način.
Bide imamo unazad 7 godina i više nikad ne bih kupaonicu bez njega.
Peremo na njemu uglavnom noge i intimne djelove tijela (da se pristojno izrazim:mrgreen:), a služi psu i maci da se direktno s špine napiju vode.
Kadu nemamo i ne fali mi, a jedino žalim što nismo stavili viseću školjku umjesto ove klasične. Ali nitko nije uspio uvjeriti mm-a da će takva školjka izdržati njegovih skoro 120 kila:lol:
A gdje onda pereš prljave tenisice, i krpe s kojima npr. pereš pod, brišeš prašinu, dijelove usisavača...
Meni to onda dođe sve na isto.
A što se tiče pranja gostiju intimnih dijelova tijela u mom bideu, o tome nisam uopće razmišljala, jer ni ja to ne radim u gstima. :lol:
Meni je npr bilo bljak kad je jedna moja frendica oprala djetetu ukakanu guzu pred mojim očima u umivaoniku i nije ga poslije oribala. Nadala sam se samo da nitko od nas ili djece neće taj puta imati silu ići u wc i prati ruke u tom istom umivaoniku. Sve je to tako relativno, ovisno kako gledaš na svrhu i održavanje higijene jednog i drugog. ;-)
Ne znam kako vi, ali ja nisam nikad imala potrebu kod nekog u gostima oprati intimne dijelove, ono usput, došla sam na kavu i oprala si guzicu.:mrgreen:
:lol:
Krpe, tenisice i sl. perem u velikom lavoru- kanti. Nalijem vodu i na balkon, ili eventualno stavim kantu u kadu da mogu mijenjati vodu. Prljavu vodu izlijem u wc ili vani u oluk i to se slije u kanalizacijski odvod.
meni je taj bide skroz nekako gadljiv,čim to vidim kod nekog
odmah mi asocijacija na domaćine koji peru intimu tu,
grozna sam znam. na wc školjku nemam takvih asocijacija?!
a u kadi ili tuš kabini to ne čine?
ja u gostima ne koristim ni prvo, ni drugo, ni treće.
a doma će si svatko staviti što želi i što mu odgovara, je li tako.
A kad se popiški ili iskaka(mogla bih biti i finija, ali nisam) kod tebe u gostima, to je onda čisto ok? :lol:
Ma ne znam, meni to nije ništa gadljivo, meni kad dođu ljudi na duže u goste, normalno je da koriste i kadu, i bide i wc. Održavam čistoću svih tih čuda u kupaonici i ne razmišljam da mi je to nešto bljak.
Ja evo već duže vrijeme perem i kosu u bideu, kad mi se ne da cijela tuširati, a moram brzinski oprati kosu.;-) U biti, mi najmanje peremo intimne dijelove u našem bideu, sad kad bolje razmislim.
Meni je veći užas vidjeti prljavi umivaonik i kadu kod nekoga nego lijepi i uglancani bide. Za koju god on namjenu bio.
Ovo su moji bide i wc, ne da mi nisu odbojni, dapače, baš mi je gušt imati ih u stanu:
http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...w=1024&bih=626
baš je lijep!
iako ga ne bih stavila:mrgreen:
uf, da imam mjesta - svakako bih stavila bide... čitam što ste napisale - i crkavam... :lol::lol:
mi smo početkom 60-tih godina (prošlog stoljeća :mrgreen: ) gradili kuću. i stavili bide u kupaonu... wc je bio posebno.
u goste nam je došla jedna jako fina dama. dugo se nije vraćala iz kupaone, al pustili smo ju... na kraju ona dođe, i kaže: pa što niste imali novaca da kupite dasku za wc...?? a i voda slabo ide, jedva sam potjerala "sadržaj"...
a mi svi :-o ...
Ajme sorci, krepavam!!!:lol:
viseća školjka-definitivno..lakše za održavanje, čišćenje..
tuš kada-više pranja nego obične kade, ali zato neušprican ostatak kupaone
bide-definitivno ne...imala kod roditelja-zgodno samo dok si mali pa tam opereš ruke, noge..meni za prati bilo što-tenisice, veš ruke, intimne dijelove-bezveeezzee..prenizak, pokoči mi se kičma dok bi tam nešt izribala. za tak nešt koristim lavabo ili lavor stavim u lavabo..a noge mi je jednako oprat u kadi/tuš kadi.po meni žali bože posla i mjesta u kupaoni
Baš mi je drago da sam pročitala ovu temu, lijepo se nasmijala:lol:, proučila šta ste napisale i na kraju - glasam za bide.
Imamo već jednu kupaonu, u njoj wc, umivaonik i tuš kadu, ali kako živimo u većoj kući, uredit ćemo još jednu veću kupaonu (jednom:mrgreen:) i u njoj veliku kadu, wc i, nakon ovoga svega pročitanog- i bide.
Ta će kupaona biti u odvojenom, spavaćem dijelu kuće, dakle, gdje gosti nemaju pristup, pa tako nema ni opasnosti od finih dama koje spomenu sorciere:lol: .
A baš mi djeluje zgodno da bide koristimo za sve te namjene koje ste navele, ne bojim se nimalo nehigijene jer ionako na čistoću kupaone pazim više nego na išta.
Može mi se u stanu skupiti prst prašine, mogu i pauci mreže isplesti ako hoće (slikovito govorim:mrgreen:),
ali apsolutna čistoća kupaone i WC-a mi je ultimativno bitna i to da stalno prebrisavam i glancam mi ni ne pada teško, pa mi neće biti teško ni čistiti bide nakon svake upotrebe.
Osobito sad kad sam skužila čemu sve može poslužiti.
Evo još jedna prednost o kojoj nisam ni razmišljala: ne znam kako to oni koji ga nemaju rade( pa dajte i napišite), ali kako ribate wc školjku, mislim, gdje ispirete spužvicu dok ju perete? Ja u bideu, koji je odmah pokraj wc-a, pustim vodu da curi, a ja glancam. Ne znam gdje bi to inače. U kanti, umivaoniku? Nema šanse.
Meni je ovo recimo bljak, a imam bide.
WC perem na način da ga zalijem sredstvom za pranje (Domestos, ocat+soda, Frosch,...) i pričekam. Onda ga četkom za wc dobro izribam i isperem.
Vanjski dio wc - a, dasku i slično brišem npr. Domestos maramicama koje frknem u koš za smeće, ako nemam njih, onda našpricam nekim sredstvom, pa brišem papirom,...
Obavezno nečim što se odmah baca.
U zadnje vrijeme imam običaj prije spavanja dasku našpricati Octeniseptom. Zvuči bezveze, nemam pojma zašto. To mi nekako odgovara da je dezinficirano jer dijete ide na taj wc.
Ma mislila sam na dasku i wc izvana, ne na školjku, lapsus.:lol:
I ja školjku zalijem i četkom, naravno.
Ne pretjerujem s nikakvim dezinficirajućim sredstvima, nisam bakterofob.
Nisam ni ja bakteriofob, samo sam spužvicafob. :mrgreen:
A ja spužvicamanijak. :mrgreen: Imam ih valjda 6-7- jedna za kadu i umivaonika, druga za wc, treća za prljave cipele, pa za mrlje na podu po stanu, pa za predpranje prozora...One za kuhinju ni ne ubrajam u tu priču. :lol:
bide nismo nikada imali, to je vjerojatno i stvar navike, tako da nisam o njemu ni razmišljala kada smo uređivali nove kupaonice.
ali sam zato razmišljala o pisoaru, to mi se čini bolja investicija.
potpis, već se neko vrijeme samo cerekam
:lol:
nisam imala bide kod kuće, nemamo ga ni sada u stanu, ali mislim da je jako korisna i zahvalna stvar
od pranja onoga za što služi pa za sve ostalo što su cure navele
mi imamo kadu, praktična mi je, ali se brzo zaprlja baš zbog toga što u njoj perem sve, od prljavih nogu kad uđem u kuću, cipela, krpa, kanti iz bašče...
ja u školjku ubacim octa i malo praška za veš, uzmem spužvicu, dobro sve rukom izribam, sve kutove, ispod onog ruba gdje teče voda, duboko u školjci... i onda nekoliko puta isperem vodom iz kotlića
dasku obrišem isto octom, drugom spužvicom, prebrišem jednom i onda još dva puta s čistom krpom koju dobro isperem
bez rukavica i sl.
četkom nikada ne mogu dobro oprati sve kutove niti izribati onu crtu kamenca od vode koja se slijeva niz školjku (valjda je samo meni vidljiva, ali je tamo)