Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 86 od 86

Tema: preuređenje kupaonice-bide da ili ne?

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

1. WC školjku imam normalnu i normalan vodokotlić. Razmišljali smo o visećoj kad smo preuređivali, ali je bilo puno lakše postaviti običnu, na postojeće odvode.
    2. tuš + kabina. Dok je bio običan tuš s zavjesom, pola kupaone je uvijek bilo puno vode nakon tuširanja MM, sad je barem sve suho. Kabina nije staklena, nego neka plastika, "zamagljena", ali i ona se teško održava. I na njoj ostane dosta kamenca.
    Doma kod svojih sam imala kadu, ali mi ne nedostaje previše. Nikad se baš nisam izležavala u njoj.
    3. Bide nemamo. Isto imala nekad doma, ali se ni ne sjećam posebno da sam ga uopće koristila. Ne nedostaje mi uopće, ali ja još nemam djecu pa ne znam hoće li ona biti zakinuta zbog toga.
    Za sva ova mala pranja koristim umivaonik. Njega ima na 120 cm, a to mi je i više nego dovoljno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni isto ne nedostaje, nisam ga nikada niti imala, niti ću ga imati ...

i odista ne mogu zamisliti pranje određenih dijelova tijela, prljavih tenisica i sl., potom dođe klinac i pere zube, pa kao i moji malo četkicom protrlja sve to pa opet u usta

znači da kada mi dođu gosti ili bilo tko od ukućana ode na wc, naravno ne znam jesu li koristili bide ili ne, morala bih ga ribati jer mojim klincima često padaju napamet gore navedene ideje...

dovoljan mi je umivaonik, njega perem svaki dan, pa i nekoliko puta ako treba, još da moram prati bide ajme meni ...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    A bide mi je fuj fuj, nikada ga nisam imala i neću. To mi djeluje tako nehigijenski, grozim ga se.
    Što ti je nehigijensko u pranju? I kako možeš o nečemu o čemu nemaš pojma, jer ga nikad nisi imala i nećeš, reći fuj, fuj?
    Bide je ipak jedna civilizacijska tekovina, pa što god vi mislili o tome. Imam dvije kupaone, u jednoj kada, u drugoj tuš kabina, ona komplicirana, u svakoj umivaonici, wc školjke, ogledala i metri i metri i metri pločica za prati, i naravno u svakoj po jedan bide. I čistač na paru. I sve se može oprati.

Vidim da većina pere tuš kabinu prije tuširanja. To je i meni najlakši način.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bide imamo unazad 7 godina i više nikad ne bih kupaonicu bez njega.

Peremo na njemu uglavnom noge i intimne djelove tijela (da se pristojno izrazim), a služi psu i maci da se direktno s špine napiju vode.

Kadu nemamo i ne fali mi, a jedino žalim što nismo stavili viseću školjku umjesto ove klasične. Ali nitko nije uspio uvjeriti mm-a da će takva školjka izdržati njegovih skoro 120 kila

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

lutonjice, a imaš neke zavjese ili nešto
    šta ti poslije ne pliva cijela kupaonice?
    ili ste vi turbo uredni, a mi turbo neuredni, ali to kod mene ne bi tako išlo
    ideja mi je super!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    meni isto ne nedostaje, nisam ga nikada niti imala, niti ću ga imati ...

i odista ne mogu zamisliti pranje određenih dijelova tijela, prljavih tenisica i sl., potom dođe klinac i pere zube, pa kao i moji malo četkicom protrlja sve to pa opet u usta

znači da kada mi dođu gosti ili bilo tko od ukućana ode na wc, naravno ne znam jesu li koristili bide ili ne, morala bih ga ribati jer mojim klincima često padaju napamet gore navedene ideje...

dovoljan mi je umivaonik, njega perem svaki dan, pa i nekoliko puta ako treba, još da moram prati bide ajme meni ...
    A gdje onda pereš prljave tenisice, i krpe s kojima npr. pereš pod, brišeš prašinu, dijelove usisavača...

Meni to onda dođe sve na isto.

A što se tiče pranja gostiju intimnih dijelova tijela u mom bideu, o tome nisam uopće razmišljala, jer ni ja to ne radim u gstima.

Meni je npr bilo bljak kad je jedna moja frendica oprala djetetu ukakanu guzu pred mojim očima u umivaoniku i nije ga poslije oribala. Nadala sam se samo da nitko od nas ili djece neće taj puta imati silu ići u wc i prati ruke u tom istom umivaoniku. Sve je to tako relativno, ovisno kako gledaš na svrhu i održavanje higijene jednog i drugog.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam kako vi, ali ja nisam nikad imala potrebu kod nekog u gostima oprati intimne dijelove, ono usput, došla sam na kavu i oprala si guzicu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krpe, tenisice i sl. perem u velikom lavoru- kanti. Nalijem vodu i na balkon, ili eventualno stavim kantu u kadu da mogu mijenjati vodu. Prljavu vodu izlijem u wc ili vani u oluk i to se slije u kanalizacijski odvod.
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 02.06.2011. at 13:21

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam kako vi, ali ja nisam nikad imala potrebu kod nekog u gostima oprati intimne dijelove, ono usput, došla sam na kavu i oprala si guzicu.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni je taj bide skroz nekako gadljiv,čim to vidim kod nekog
    odmah mi asocijacija na domaćine koji peru intimu tu,
    grozna sam znam. na wc školjku nemam takvih asocijacija?!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a u kadi ili tuš kabini to ne čine?

ja u gostima ne koristim ni prvo, ni drugo, ni treće.

a doma će si svatko staviti što želi i što mu odgovara, je li tako.

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma kad je vrijeska ono napisala, i ja sam si mislila pa ne bi valjda netko kod mene prao svoju guzicu, jer ni ja to ne radim nigdje...polazim od sebe
    ali stvarno što ako ima takvih ljudi, bio kod mene stislo ga i čovjek se malo oprao...joj, užas...grozna sam

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A kad se popiški ili iskaka(mogla bih biti i finija, ali nisam) kod tebe u gostima, to je onda čisto ok?

Ma ne znam, meni to nije ništa gadljivo, meni kad dođu ljudi na duže u goste, normalno je da koriste i kadu, i bide i wc. Održavam čistoću svih tih čuda u kupaonici i ne razmišljam da mi je to nešto bljak.

Ja evo već duže vrijeme perem i kosu u bideu, kad mi se ne da cijela tuširati, a moram brzinski oprati kosu. U biti, mi najmanje peremo intimne dijelove u našem bideu, sad kad bolje razmislim.

Meni je veći užas vidjeti prljavi umivaonik i kadu kod nekoga nego lijepi i uglancani bide. Za koju god on namjenu bio.

Ovo su moji bide i wc, ne da mi nisu odbojni, dapače, baš mi je gušt imati ih u stanu:
    http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://www.bathe.net.au/images/277/Palomba%2520FS%2520Toilet%2520_%2520Bidet.jpg&imgr efurl=http://www.bathe.net.au/designers/designer_details.php%3FrecordID%3D277&usg=__OUcN3_ JosNQKP_yIQCushG8dqyY=&h=471&w=354&sz=18&hl=hr&sta rt=131&sig2=e0_v6czpC1qw_9C7eblfvg&zoom=1&tbnid=t4 uK5rGhm3AWvM:&tbnh=154&tbnw=127&ei=1aHnTdD7KcaVOs2 WgeAJ&prev=/search%3Fq%3Dlaufen%2Bpalomba%26um%3D1%26hl%3Dhr%2 6client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-USfficial%26biw%3D1024%26bih%3D626%26tbm%3Disch&um=1 &itbs=1&iact=hc&vpx=558&vpy=236&dur=422&hovh=253&h ovw=191&tx=83&ty=107&page=10&ndsp=15&ved=1t:429,r: 2,s:131&biw=1024&bih=626
    Posljednje uređivanje od ivancica : 02.06.2011. at 17:48

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš je lijep!
    iako ga ne bih stavila
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 02.06.2011. at 17:49

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma2 prvotno napisa Vidi poruku
    lutonjice, a imaš neke zavjese ili nešto
    šta ti poslije ne pliva cijela kupaonice?
    ili ste vi turbo uredni, a mi turbo neuredni, ali to kod mene ne bi tako išlo
    ideja mi je super!
    nemam zavjese i ne pliva mi cijela kupaonica, samo je pod ispred tuša pošprican
    ali dimenzije te naše kabine bez kabine su skoro duplo veće od klasične tuš kabine, možda je u tome trik?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf, da imam mjesta - svakako bih stavila bide... čitam što ste napisale - i crkavam...

mi smo početkom 60-tih godina (prošlog stoljeća ) gradili kuću. i stavili bide u kupaonu... wc je bio posebno.

u goste nam je došla jedna jako fina dama. dugo se nije vraćala iz kupaone, al pustili smo ju... na kraju ona dođe, i kaže: pa što niste imali novaca da kupite dasku za wc...?? a i voda slabo ide, jedva sam potjerala "sadržaj"...

a mi svi ...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ajme sorci, krepavam!!!

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

viseća školjka-definitivno..lakše za održavanje, čišćenje..
    tuš kada-više pranja nego obične kade, ali zato neušprican ostatak kupaone
    bide-definitivno ne...imala kod roditelja-zgodno samo dok si mali pa tam opereš ruke, noge..meni za prati bilo što-tenisice, veš ruke, intimne dijelove-bezveeezzee..prenizak, pokoči mi se kičma dok bi tam nešt izribala. za tak nešt koristim lavabo ili lavor stavim u lavabo..a noge mi je jednako oprat u kadi/tuš kadi.po meni žali bože posla i mjesta u kupaoni

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Baš mi je drago da sam pročitala ovu temu, lijepo se nasmijala, proučila šta ste napisale i na kraju - glasam za bide.

Imamo već jednu kupaonu, u njoj wc, umivaonik i tuš kadu, ali kako živimo u većoj kući, uredit ćemo još jednu veću kupaonu (jednom) i u njoj veliku kadu, wc i, nakon ovoga svega pročitanog- i bide.
    Ta će kupaona biti u odvojenom, spavaćem dijelu kuće, dakle, gdje gosti nemaju pristup, pa tako nema ni opasnosti od finih dama koje spomenu sorciere .

A baš mi djeluje zgodno da bide koristimo za sve te namjene koje ste navele, ne bojim se nimalo nehigijene jer ionako na čistoću kupaone pazim više nego na išta.
    Može mi se u stanu skupiti prst prašine, mogu i pauci mreže isplesti ako hoće (slikovito govorim),
    ali apsolutna čistoća kupaone i WC-a mi je ultimativno bitna i to da stalno prebrisavam i glancam mi ni ne pada teško, pa mi neće biti teško ni čistiti bide nakon svake upotrebe.
    Osobito sad kad sam skužila čemu sve može poslužiti.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Što ti je nehigijensko u pranju? I kako možeš o nečemu o čemu nemaš pojma, jer ga nikad nisi imala i nećeš, reći fuj, fuj?
    Bide je ipak jedna civilizacijska tekovina, pa što god vi mislili o tome. Imam dvije kupaone, u jednoj kada, u drugoj tuš kabina, ona komplicirana, u svakoj umivaonici, wc školjke, ogledala i metri i metri i metri pločica za prati, i naravno u svakoj po jedan bide. I čistač na paru. I sve se može oprati.

Vidim da većina pere tuš kabinu prije tuširanja. To je i meni najlakši način.
    Bide nikada nisam imala, ali nije da ga nisam viđala u tuđim zahodima i da nemam pojma o čemu se radi I budući da znam o čemu se radi, fuj mi je. Wc školjka i tuš kabina nisu, ali bide mi je fuj iz nekog neobjašnjivog razloga, pa kome pravo, kome krivo.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo još jedna prednost o kojoj nisam ni razmišljala: ne znam kako to oni koji ga nemaju rade( pa dajte i napišite), ali kako ribate wc školjku, mislim, gdje ispirete spužvicu dok ju perete? Ja u bideu, koji je odmah pokraj wc-a, pustim vodu da curi, a ja glancam. Ne znam gdje bi to inače. U kanti, umivaoniku? Nema šanse.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    Evo još jedna prednost o kojoj nisam ni razmišljala: ne znam kako to oni koji ga nemaju rade( pa dajte i napišite), ali kako ribate wc školjku, mislim, gdje ispirete spužvicu dok ju perete? Ja u bideu, koji je odmah pokraj wc-a, pustim vodu da curi, a ja glancam. Ne znam gdje bi to inače. U kanti, umivaoniku? Nema šanse.
    Meni je ovo recimo bljak, a imam bide.
    WC perem na način da ga zalijem sredstvom za pranje (Domestos, ocat+soda, Frosch,...) i pričekam. Onda ga četkom za wc dobro izribam i isperem.
    Vanjski dio wc - a, dasku i slično brišem npr. Domestos maramicama koje frknem u koš za smeće, ako nemam njih, onda našpricam nekim sredstvom, pa brišem papirom,...
    Obavezno nečim što se odmah baca.

U zadnje vrijeme imam običaj prije spavanja dasku našpricati Octeniseptom. Zvuči bezveze, nemam pojma zašto. To mi nekako odgovara da je dezinficirano jer dijete ide na taj wc.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma mislila sam na dasku i wc izvana, ne na školjku, lapsus.

I ja školjku zalijem i četkom, naravno.

Ne pretjerujem s nikakvim dezinficirajućim sredstvima, nisam bakterofob.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam ni ja bakteriofob, samo sam spužvicafob.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A ja spužvicamanijak. Imam ih valjda 6-7- jedna za kadu i umivaonika, druga za wc, treća za prljave cipele, pa za mrlje na podu po stanu, pa za predpranje prozora...One za kuhinju ni ne ubrajam u tu priču.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Bide nikada nisam imala, ali nije da ga nisam viđala u tuđim zahodima i da nemam pojma o čemu se radi I budući da znam o čemu se radi, fuj mi je. Wc školjka i tuš kabina nisu, ali bide mi je fuj iz nekog neobjašnjivog razloga, pa kome pravo, kome krivo.
    potpis!

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

bide nismo nikada imali, to je vjerojatno i stvar navike, tako da nisam o njemu ni razmišljala kada smo uređivali nove kupaonice.
    ali sam zato razmišljala o pisoaru, to mi se čini bolja investicija.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    koja suluda tema
    potpis, već se neko vrijeme samo cerekam

nisam imala bide kod kuće, nemamo ga ni sada u stanu, ali mislim da je jako korisna i zahvalna stvar
    od pranja onoga za što služi pa za sve ostalo što su cure navele
    mi imamo kadu, praktična mi je, ali se brzo zaprlja baš zbog toga što u njoj perem sve, od prljavih nogu kad uđem u kuću, cipela, krpa, kanti iz bašče...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

+suze jer plačem od smijeha!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja u školjku ubacim octa i malo praška za veš, uzmem spužvicu, dobro sve rukom izribam, sve kutove, ispod onog ruba gdje teče voda, duboko u školjci... i onda nekoliko puta isperem vodom iz kotlića
    dasku obrišem isto octom, drugom spužvicom, prebrišem jednom i onda još dva puta s čistom krpom koju dobro isperem
    bez rukavica i sl.
    četkom nikada ne mogu dobro oprati sve kutove niti izribati onu crtu kamenca od vode koja se slijeva niz školjku (valjda je samo meni vidljiva, ali je tamo)

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Koliko ja znam, bide je namijenjen za pranje intimnih dijelova nakon obavljene nužde.

Pranje dječijih zubića i ruku u bideu mi je u tom slučaju fuj.

Ako koristite svaki put bide nakon nužde, da li znači da ga onda i svaki put čistite s nekim sredstvom ukoliko vam ga ukućani koriste i za druge svrhe?

To mi se onda čini prekomplicirano.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Borka, a kadu, da li je netko riba svaki puta nakon što se otušira jer osim intimnih dijelova tijela u njoj pereš i ostale dijelove. A puno njih vidim i kante i sl.? Ja ne, nego po potrebi. I svi smo zdravi. Mislim da se pretjeruje u tom glorificiranju dezinfekcije.

Meni je bide praktičan jer mi je puno manje površine za oprati i izribati nego npr. kada. I onda njega čistim češće. A to da smo ga stavili i koristimo za namjenu pranja intimnih dijelova nakon nužde, ni riječi. Ne da to ne radimo na dnevnoj bazi, nego skoro pa nikada-moji trojica muških baš ono nikada. Ja znam za vrijeme mjesečnice, to mi je skroz praktično onda. Za sve ostalo vrijeme, služi za sve one namjene o kojima sam već prije pisala.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Glasam za bide. Zapravo, nikad nisam razmišljala o toliko mogućih različitih stajališta o njemu. Nama je u bivšoj kupaonici nedostajao pa ćemo ga u novoj svakako imati.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ne bih mogla zamisliti život bez bidea. Najviše zbog onih dana u mjesecu. Malen je, operem ga za sekundu i ne vidim u tome ništa gadljivo. Koristimo ga za sve i svašta, to je definitivno najkorišteniji dio pokućstva. Sjećam se kad me žena u dućanu kad smo renovirali kupaonu koja je nenormalno mala uvjeravala da uzmem veći lavabo i da mi ne treba bide. Nema šanse, rađe bih izbacila lavabo. Jer u bideu mogu oprat i ruke i lice i zube i intimne dijelove tijela i noge, a nisam baš neki akrobata da sve to operem u lavabou. A da je kupaonica i mrvicu veća uzela bih pisoar, to mi je sad životni san (jednog dana ako dođe kućica u cvijeću...)

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

joj, mogu vam reći da ja od jučer razmišljam i o pisoaru

zašto nemam kupaonicu kao dnevni boravak, sredila bih ju kao bonbončić
    Posljednje uređivanje od mamma2 : 09.06.2011. at 09:06

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bide, apsolutno bide! MM se kune da se riješio hemoroida samo pranjem nakon svake nužde, prohladnom vodom (ima logike!), a nemreš to baš u kadi ili negdje drugdje...malo je nespretno.
    Osim pranja, jel'te, intimnih dijelova, uglavnom ga koristimo za pranje nogu, tenisica i slično, nakon čega ga izribam i opet je k'o nov. Super je bide, a imala sam prije isto loše mišljenje o njemu.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •