svim cicalicama ;)Citiraj:
buby prvotno napisa
Printable View
svim cicalicama ;)Citiraj:
buby prvotno napisa
da se mi prijavimo sa pregleda-za dva tjedna,nakon što smo stigli iz bolnice dobio 650 g i narastao 2 cm.ali za samo 2 tjedna,pazite.dobro ste me savjetovale cure da i dalje samo cicamo.mi to i radimo i dobro nam ide!!! :D
Super bobaibeba :D
Bome sam i ja dobila špota od svoje pedijatrice.Rekla mi je da Tomi dajem voćne kašice nakon 5mj,a nakon 6mj povrtne.
Ja se naravno oglušila na to i kad smo išli na kontrolu sa nepunih 6mj prvo pitanje je bilo zašto beba ne sjedi a meni :shock: .
Preko toga je prešla pokazivajući mi vježbe za jačanje trbušnjaka pa se moj Tomo fino rasplako jer mu se spavalo.
Pa me pitala kako je prihvatio kašice.Nisam joj htjela reči da mu nisam uopće davala,jer bi tek onda bilo vraga već da sam mu u par navrata ponudila,d nije bio oduševljen i da ga nisam htjela forsirat.
Idemo vaganje kaže dr i komentar da je dobio samo 500g u 1,5mj jer mu nisam davala kašice. :roll:
A on je tada imao ravno 8000g i 70cm,a ja mislim da je to super.
Sad smo krenuli s dohranom i papa bez ikakvih problema.
Ponekad je za poludit s tim doktorima.
Joj Barbara1 fakat nekad nije lako. Drzite se, super vam ide :D
da se pohvalimo :)
jučer smo bili na prvom pregledu - čovječuljak je super, dobio 1110gr i duži je za 6cm 8)
samo cica! of kors 8)
Ajme to je supeeer! Bravo buby! :D
Da se uključim, iako mi je dijete nešto veće... mene je taj prirast težine u prvoj godini ubijao u pojam. Iako nam je pedijatar po tom pitanju vrlo fleksibilan i nikad nije radio problem. Stvar je u tome da je Andrej rođen kao velika beba (3900 g, 54 cm), a prirast težine mu nije imao tako ludi tempo, tako da je porođajnu težinu poduplao tek s 9 mjeseci (a još uvijek je nije utrostručio). Prvih 5,5 mjeseci bio je isključivo dojen (usprkos povremenim pritiscima sa strane, uključujući i MM u kriznim trenucima :mrgreen: ), a onda smo krenuli s dohranom.
Kako rekoh, pedijatar nam nikad nije radio probleme oko prirasta težine (osim što nam je savjetovao dohranu s 5,5 mjeseci), ali kako je MM bio prilično opterećen koliko će dijete narasti, uspio je dio te svoje shize prenijeti i na mene, što nam sigurno nije trebalo. I dan-danas, on se brine kad A. ne pojede cijeli obrok, dok ja mislim da trebamo biti sretni što imamo dijete koje voli jesti, jede raznoliku hranu i uživa u procesu hranjenja.
Ponekad se samo pitam jesam li u dojenju nešto propustila. Nešto, bilo što, što bi se kod drugog djeteta moglo pokazati kao pravi problem. Sad je kasno razmišljati unatrag, i s dojenjem smo prestali prije cca tri tjedna.
kada se očekuje da dijete utrostruči porođajnu težinu?
Znam da je moja ped. kod Lede ocekivala utrostrucenu porodjajnu tezinu s navrsenom 1 godinom. Ne znam zasto, ipak dojena djeca u prosjeku s godinu dana imaju tezinu 2.5, a ne 3 puta vecu.