Možda svi piju isto pivo, od onoga gdina. Karla iz Gospića, pa im otuda takve ideje i izjave.
Čitam vas i sama sam sebi zahvalna što sam svjesno odlučila NE gledat taj cirkus! Gledala sam ga već nekoliko puta i stvarno mi je bilo dosta gadarija za cijeli život.
Sad čitam u Jutarnjem na netu da je ministar izjavio da 70% parova koji idu u Sloveniju idu zbog donacije js:lol:
A tamo donacija za strance nije dozvoljena:lol:
Umirem od smijeha, jedva čekam da ja njemu zapjevam ''A sad adio:sing:''
Ali Gabi25 pa znaš da naš ministar ZNA najbolje!!!
Samo me jedno zanima kome ce se to odobravati zamrzavanje embrija jer ocigledno po ovom novom zakonu embriji ce se zamrzavati samo "Teskim slučajecima", a tko su to teski slučajevi i tko ce to odlucivati kome se mogu zamrznuti embriji a kome ne?
Gledala sam danas tu lakrdiju od Sabora i mogu samo reci jedno JADNO I ZALOSNO!!!!!
Da mi je samo znati gospodine Milanovicu kome se po jednom postupku aspirira 20 i vise jajnih stanica i da su sve toliko dobre da se mogu sve oploditi?
Gospodine Bagaric SRAMI TE SE.
Oprostite stamparska greska Gospodin Milinovic.
Mene zanima iz ovog članka na t portalu
Jel to neka greška u komunikaciji ili misle raditi transfere i više od 3 zametka!?Quote:
Zakonom bi se uredili slučajevi kada se kod muškarca ili žene tijekom postupka medicinske oplodnje utvrdi nedostatak spolnih stanica. Tada bi se na prijedlog liječnika specijalista ginekologije, koji provodi postupak uz odobrenje Nacionalnog povjerenstva za medicinsku oplodnju, dopustilo da se u jednom postupku može unijeti i više od tri zametka, uz mogućnost zamrzavanja 'viška' zametaka.
Ako netko želi pogledati snimku, objavljena je na http://itv.sabor.hr/video/, odite na arhiv -> 6. saziv -> 24. sjednica Hrvatskoga sabora -> 05.10.11. 09:45 (03:26:55) -> PRIJEDLOG ZAKONA O DOPUNI ZAKONA O MEDICINSKOJ OPLODNJI, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z. br. 873
Btw, čini se da su opet citirane/ni neki forumaši? Mojca?
Kad smo već kod stihova ministre, evo jednog za vas:
"Za ovim svijetom kasniš stoljeće il dva
I na prastarom goblenu
Samo tebi nekih znanih puteva
Vežeš svoju nit
I nikud se ne žuriš
Puštaš vrijeme neka curi
Ti si zadovoljan s tim..."
Ako je zamrzavanje jajnih stanica tako uspješna metoda, čemu onda dozvoljavati zamrzavanje zametaka kod žena s malim brojem jajnih stanica? Jel indirektno priznao da mu metoda ne valja?
Inače, prestrašno!
Da podsjetim...članak 15. koji se izuzima člankom 15a za slučajeve kad je utvrđen 'nedostatatak spolnih stanica' :roll: glasi ovako...Quote:
Članak 15.a
U slučajevima kada je kod muškarca i/ili žene prema saznanjima ili iskustvu medicinske znanosti ili tijekom postupka medicinske oplodnje utvrđen nedostatak spolnih stanica, na prijedlog liječnika specijalista ginekologije koji provodi postupak medicinske oplodnje, uz odobrenje Nacionalnog povjerenstva, odredbe članka 15. ovoga Zakona neće se primijeniti..
to bi značilo da, obzirom da se izuzimaju sve odredbe članka 15, ne primjenjuje se ni ograničenje o vraćanju max 3 embrija...Quote:
Članak 15.
U postupku izvantjelesne oplodnje mogu se oploditi najviše tri jajne stanice dobivene u jednom postupku.
Broj zametaka koji se unose u tijelo žene ne može biti veći od onoga koji, u skladu s profesionalnim dostignućima i iskustvima, obećava uspješan postupak medicinske oplodnje i, koliko je moguće, ograničava rizik višeplodne trudnoće.
U jednom postupku nije dopušteno unijeti u spolne organe žene više od tri zametka.
Višak preostalih spolnih stanica pohranjuju se za korištenje uz uvjete propisane ovim Zakonom.
istovremeno...zamrzavanje zametaka (jer nije dodano među postupke koje se smatraju postupcima medicidnski potpomognute oplodnje) i dalje nije regulirano zakonom i to naš ministar samo sanja da je zakonom regulirao...
zaista je dodatno užasavajuće što zaista nitko nema pojma o čemu priča
Sad gledam snimku, on stvarno nešto sanja
I kako je on uvjeren da se mi bunimo pod utjecajem oporbe- to mi je nevjerojatno- baš bi se bunili da nam je zakon dobar, fućkalo bi nam se i za vlast i za oporbu
Pusićka je odlična- ako Milinović toliko hvali svoj zakon zašto ga onda mijenja?
Postaje mi sve zanimljivije:coffee:
Istina, zabrinjavajuće je slušati saborske zastupnike i zastupnice koji raspravljaju o životno važnim stvarima koja se tiče velikog broja građana ove države, a da pri tome pokazuju bazičnu razinu nerazumijevanja osnovnih bioloških i reporoduktivnih pojmova.
Tako zastupnici koji su su liječnici po zvanju jedava da znaju pročitati sa papira (doslovce slovkaju kao prvašići) dok čitaju nazive nekih od komplikacija pri hiperstimulaciji ili komplikacija u trudnoću.
V. Pusić je riječnikom , logičkim razlaganjem i argumentiranjem bila na razini koja je mnogima u Saboru nerazumljiva. Ona je snažno kritizirala važeći zakon. Ali, čak i ona je par puta u izlaganju rekla da zakon brani uzimanje više od tri jajne stanice. To nije bio lapsus jer je takvu izjavu ponovila više puta. Žalosti me ako V. Pusić nije uspjela pokazati popuno razumijevanje zakona, pitam se tko to od zastupnika onda uopće može?
Da, i ja sam pomislila upravo ovo što Inesz piše, više je puta ponovila to uzimanje stanica što mi je paralo uši. Naravno da laik pa čak možda niti pravnik koji je pročitao Zakon neće registrirati grešku.
Ne bih rekla da je Vesna Pusić na ičemu, ali Milinović i dalje priča kao da je u gadnom overdoseu...
Meni se čini da ovi hadezejovci ujutro po službenoj dužnosti uzmu dozu bunike (umjseto pol viagre za podj**avanje, oni dozu bunike za zaj**avanje) :roll: ili svi skupa žive u nekom paralelnom svemiru koji mi ostali ne vidimo i ne čujemo.
:-(
Nemam živaca sada pred spavanje gledati snimku iz Sabora ali molim da mi netko pojasni na što se točno odnose predložene izmjene. Meni ovaj tekst gore ništa ne govori. Kako se procjenjuje npr. nedostatak js ako se može doći do više od 3 zametka? Prema tome ja nemam js.
taco moja, to nitko ne može...sivilo...
Kako ne razumijete, pa lijepo čo'ek objasnio. Pa kaže, parafraziram: Ženu stimulirali par godina, nema jajnih stanica. Pa nakon pustih godina i stimulacije dobili 6js, pa će , eto, sada oploditi sve i višak zametaka zamrznuti.
Opet ne znam čemu zametke u tom slučaju zamrzavati, kada je zamrzavanje jajnih stanica jedna takva uspješna metoda!!?? Skočio si u usta. Opet.
Ma ja mislim da on još uvijek, deep inside, vjeruje da djecu donose rode...
Jednostavno ne mogu prestat razmišljat o tom mentalnom sklopu...
Isuse Kriste...ovo je prestrašno!!!
Da nije tragično,bilo bi komično...
a i ta ženica iz njegove priče kako piše Reny stimulirana 5 god.pa odavno je potrošila broj plaćenih postupaka,pa nitko nije tako glup da baca silne pare na oplodnju u nas....sere bez veze!!
a bit ću i ja ko i ženica iz njegove priče...još samo 3 godine moram čekati...a onda ću mu biti vječno zahvalna kaj mi sve mogu oploditi i zamrznuti...ljubit ću tlo po kojem hoda!!!
(ljuta sam ko pas....za vrat bi mu skočila)
Mene samo zanima, s obzirom da se Milinović u zadnje vrijeme za svako zborenje o medicinskoj oplodnji pojavljuje sa sve više isprintanih članaka iz novina, "citata" postova s foruma, kad će konačno više naletit na jedan od onih Kadauninih u kojem ga svakodnevno boldano poziva da predstavi i nama te rezultate koje je njemu prikupila struka i s kojima se stalno k....
Pa dajte više, Milinoviću, dajte struko, i nama te sjajne rezultate da ih vidimo! Da se ponosno dičimo što se možemo liječiti u zemlji koja ima takve sjajne rezultate!
Hvala Jezicu sto si me podsjetila.......
Ministre, gospodine Golem ili onaj drugi visokopozicionirani djelatnik Ministarstva zdravstva koji je uhvacen nakon sto je pijan prouzrocio prometnu nezgodu u sluzbenom vozilu Ministarstva te pobjegao s mjesta nesrece.................. MOLIM VAS REZULTATE NA SUNCE!!
Prof. Simunic, Milinoviceva tzv. struko, molim Vas da hrvatskoj javnosti pokazete ono sto ste prezentirali na Brijunima...... To je uostalom Vasa obaveza! Nemojte opet da se pozivam na Zakon o pravu na pristup informacijama...............
Ženu je zakon izliječio, anddu, što drugo?
Zakon je iskorijenio i opasnu krioprezermaniju (bolest medicinara koja je prijetila da smrznu sve što im dođe pod ruku), meni evo izliječio kurje oči, pomogao mi kod hemeroida, kažu da je dobar i protiv ćelavosti i proširenih vena. Za dopunu se priča da će liječiti psihičke poremećaje.:roll:
Aenea :lol:
Moje trojke rođene su žive i zdrave prije 4 godine. Ali, i dalje me boli sve ovo šta se događa......