Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 78 od 78

Tema: evo na TV-u u Saboru o medicinskoj oplodnji i zakonskim izmjenama

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kad smo već kod stihova ministre, evo jednog za vas:

"Za ovim svijetom kasniš stoljeće il dva
    I na prastarom goblenu
    Samo tebi nekih znanih puteva
    Vežeš svoju nit
    I nikud se ne žuriš
    Puštaš vrijeme neka curi
    Ti si zadovoljan s tim..."

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Shanti prvotno napisa Vidi poruku
    Ako netko želi pogledati snimku, objavljena je na http://itv.sabor.hr/video/, odite na arhiv -> 6. saziv -> 24. sjednica Hrvatskoga sabora -> 05.10.11. 09:45 (03:26:55) -> PRIJEDLOG ZAKONA O DOPUNI ZAKONA O MEDICINSKOJ OPLODNJI, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z. br. 873

Btw, čini se da su opet citirane/ni neki forumaši? Mojca?
    Da, čini se da sam i u sabor dospijela tako izvrnuta.
    Zanimljivo da u svakom "čitanju" mog posta zaboravi pročitati "nepravda svejedno boli"

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ako je zamrzavanje jajnih stanica tako uspješna metoda, čemu onda dozvoljavati zamrzavanje zametaka kod žena s malim brojem jajnih stanica? Jel indirektno priznao da mu metoda ne valja?
    Inače, prestrašno!

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima iz ovog članka na t portalu

Jel to neka greška u komunikaciji ili misle raditi transfere i više od 3 zametka!?
    Članak 15.a
    U slučajevima kada je kod muškarca i/ili žene prema saznanjima ili iskustvu medicinske znanosti ili tijekom postupka medicinske oplodnje utvrđen nedostatak spolnih stanica, na prijedlog liječnika specijalista ginekologije koji provodi postupak medicinske oplodnje, uz odobrenje Nacionalnog povjerenstva, odredbe članka 15. ovoga Zakona neće se primijeniti..
    Da podsjetim...članak 15. koji se izuzima člankom 15a za slučajeve kad je utvrđen 'nedostatatak spolnih stanica' glasi ovako...
    Članak 15.

U postupku izvantjelesne oplodnje mogu se oploditi najviše tri jajne stanice dobivene u jednom postupku.
    Broj zametaka koji se unose u tijelo žene ne može biti veći od onoga koji, u skladu s profesionalnim dostignućima i iskustvima, obećava uspješan postupak medicinske oplodnje i, koliko je moguće, ograničava rizik višeplodne trudnoće.
    U jednom postupku nije dopušteno unijeti u spolne organe žene više od tri zametka.
    Višak preostalih spolnih stanica pohranjuju se za korištenje uz uvjete propisane ovim Zakonom.
    to bi značilo da, obzirom da se izuzimaju sve odredbe članka 15, ne primjenjuje se ni ograničenje o vraćanju max 3 embrija...
    istovremeno...zamrzavanje zametaka (jer nije dodano među postupke koje se smatraju postupcima medicidnski potpomognute oplodnje) i dalje nije regulirano zakonom i to naš ministar samo sanja da je zakonom regulirao...

zaista je dodatno užasavajuće što zaista nitko nema pojma o čemu priča

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sad gledam snimku, on stvarno nešto sanja
    I kako je on uvjeren da se mi bunimo pod utjecajem oporbe- to mi je nevjerojatno- baš bi se bunili da nam je zakon dobar, fućkalo bi nam se i za vlast i za oporbu

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj miga24 prvotno napisa Vidi poruku
    Zato je i otišla u politiku kad joj medicina baš nije išla...

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pusićka je odlična- ako Milinović toliko hvali svoj zakon zašto ga onda mijenja?
    Postaje mi sve zanimljivije

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa Vidi poruku

zaista je dodatno užasavajuće što zaista nitko nema pojma o čemu priča
    Istina, zabrinjavajuće je slušati saborske zastupnike i zastupnice koji raspravljaju o životno važnim stvarima koja se tiče velikog broja građana ove države, a da pri tome pokazuju bazičnu razinu nerazumijevanja osnovnih bioloških i reporoduktivnih pojmova.
    Tako zastupnici koji su su liječnici po zvanju jedava da znaju pročitati sa papira (doslovce slovkaju kao prvašići) dok čitaju nazive nekih od komplikacija pri hiperstimulaciji ili komplikacija u trudnoću.

V. Pusić je riječnikom , logičkim razlaganjem i argumentiranjem bila na razini koja je mnogima u Saboru nerazumljiva. Ona je snažno kritizirala važeći zakon. Ali, čak i ona je par puta u izlaganju rekla da zakon brani uzimanje više od tri jajne stanice. To nije bio lapsus jer je takvu izjavu ponovila više puta. Žalosti me ako V. Pusić nije uspjela pokazati popuno razumijevanje zakona, pitam se tko to od zastupnika onda uopće može?
    Posljednje uređivanje od Inesz : 05.10.2011. at 19:50

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da, i ja sam pomislila upravo ovo što Inesz piše, više je puta ponovila to uzimanje stanica što mi je paralo uši. Naravno da laik pa čak možda niti pravnik koji je pročitao Zakon neće registrirati grešku.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne bih rekla da je Vesna Pusić na ičemu, ali Milinović i dalje priča kao da je u gadnom overdoseu...

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Meni se čini da ovi hadezejovci ujutro po službenoj dužnosti uzmu dozu bunike (umjseto pol viagre za podj**avanje, oni dozu bunike za zaj**avanje) ili svi skupa žive u nekom paralelnom svemiru koji mi ostali ne vidimo i ne čujemo.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nemam živaca sada pred spavanje gledati snimku iz Sabora ali molim da mi netko pojasni na što se točno odnose predložene izmjene. Meni ovaj tekst gore ništa ne govori. Kako se procjenjuje npr. nedostatak js ako se može doći do više od 3 zametka? Prema tome ja nemam js.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

taco moja, to nitko ne može...sivilo...

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam živaca sada pred spavanje gledati snimku iz Sabora ali molim da mi netko pojasni na što se točno odnose predložene izmjene. Meni ovaj tekst gore ništa ne govori. Kako se procjenjuje npr. nedostatak js ako se može doći do više od 3 zametka? Prema tome ja nemam js.
    Kako ne razumijete, pa lijepo čo'ek objasnio. Pa kaže, parafraziram: Ženu stimulirali par godina, nema jajnih stanica. Pa nakon pustih godina i stimulacije dobili 6js, pa će , eto, sada oploditi sve i višak zametaka zamrznuti.
    Opet ne znam čemu zametke u tom slučaju zamrzavati, kada je zamrzavanje jajnih stanica jedna takva uspješna metoda!!?? Skočio si u usta. Opet.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma ja mislim da on još uvijek, deep inside, vjeruje da djecu donose rode...
    Jednostavno ne mogu prestat razmišljat o tom mentalnom sklopu...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Isuse Kriste...ovo je prestrašno!!!
    Da nije tragično,bilo bi komično...

a i ta ženica iz njegove priče kako piše Reny stimulirana 5 god.pa odavno je potrošila broj plaćenih postupaka,pa nitko nije tako glup da baca silne pare na oplodnju u nas....sere bez veze!!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

a bit ću i ja ko i ženica iz njegove priče...još samo 3 godine moram čekati...a onda ću mu biti vječno zahvalna kaj mi sve mogu oploditi i zamrznuti...ljubit ću tlo po kojem hoda!!!
    (ljuta sam ko pas....za vrat bi mu skočila)

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa Vidi poruku
    samo da ga ne sanjas i da se u snu ne svadjas s njime

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Nema tu pomoći..noćas ću ja biti njegov superman, on moj joker

kakve stanice, punkcije, ambriji..predlažem da lijepo idemo svako na svoj dimnjak i priredit sletište.

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa Vidi poruku
    One neke "babe rode...."?

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cranky prvotno napisa Vidi poruku
    One neke "babe rode...."?
    a ne, ne...prave prafcate rode. znaš, one koje u kljunu donose djevojčice u rozoj, a dečke u plavoj dekici
    odoh sad do telefonske govornice...

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mene samo zanima, s obzirom da se Milinović u zadnje vrijeme za svako zborenje o medicinskoj oplodnji pojavljuje sa sve više isprintanih članaka iz novina, "citata" postova s foruma, kad će konačno više naletit na jedan od onih Kadauninih u kojem ga svakodnevno boldano poziva da predstavi i nama te rezultate koje je njemu prikupila struka i s kojima se stalno k....

Pa dajte više, Milinoviću, dajte struko, i nama te sjajne rezultate da ih vidimo! Da se ponosno dičimo što se možemo liječiti u zemlji koja ima takve sjajne rezultate!
    Posljednje uređivanje od ježić : 05.10.2011. at 23:52

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ga jednom sanjala... Da mi je došao na punkciju, pa sam ga zamolila da izađe.

Zamolila?!
    Baš sam bila bedasta, bar iz sna sam ga mogla otjerati, kad se iz jave ne da (tako lako).

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala Jezicu sto si me podsjetila.......

Ministre, gospodine Golem ili onaj drugi visokopozicionirani djelatnik Ministarstva zdravstva koji je uhvacen nakon sto je pijan prouzrocio prometnu nezgodu u sluzbenom vozilu Ministarstva te pobjegao s mjesta nesrece.................. MOLIM VAS REZULTATE NA SUNCE!!

Prof. Simunic, Milinoviceva tzv. struko, molim Vas da hrvatskoj javnosti pokazete ono sto ste prezentirali na Brijunima...... To je uostalom Vasa obaveza! Nemojte opet da se pozivam na Zakon o pravu na pristup informacijama...............

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj reny123 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kaže, parafraziram: Ženu stimulirali par godina, nema jajnih stanica. Pa nakon pustih godina i stimulacije dobili 6js, pa će , eto, sada oploditi sve i višak zametaka zamrznuti.
    A kako je ova godinama bila bez jajnih stanica, i onda čudom nakon pustih godina dobila 6????

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj anddu prvotno napisa Vidi poruku
    A kako je ova godinama bila bez jajnih stanica, i onda čudom nakon pustih godina dobila 6????
    Ženu je zakon izliječio, anddu, što drugo?

Zakon je iskorijenio i opasnu krioprezermaniju (bolest medicinara koja je prijetila da smrznu sve što im dođe pod ruku), meni evo izliječio kurje oči, pomogao mi kod hemeroida, kažu da je dobar i protiv ćelavosti i proširenih vena. Za dopunu se priča da će liječiti psihičke poremećaje.
    Posljednje uređivanje od aenea : 06.10.2011. at 17:55

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Aenea

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Moje trojke rođene su žive i zdrave prije 4 godine. Ali, i dalje me boli sve ovo šta se događa......

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •