:slin:
Slane palacinke:
Zdindtati komadice piletine, dodati naribane tikvice i sir ( neki koji se fino topi) posoliti, popapriti i s tim napuniti palacinke! Onda ih preliti s vrhnjem za kuhanje i zapeci cca 15, 20 min u rerni!
Mrak!
Printable View
:slin:
Slane palacinke:
Zdindtati komadice piletine, dodati naribane tikvice i sir ( neki koji se fino topi) posoliti, popapriti i s tim napuniti palacinke! Onda ih preliti s vrhnjem za kuhanje i zapeci cca 15, 20 min u rerni!
Mrak!
zapečene palačinke sa sirom.... mljac..može i na slatko i slano...mi preferiramo slatke...
kad se ispeku palačinke staviti na njih sir sa šećerom,zarolati i slagati "tepsiju", zatim napraviti nadjev od sira,,kiselog vrhnja,vanilin šećer,šećer,dva-tri jaja...zamutiti...
poslagati jedan red palačinki ,pa preliti sa nadjevom,pa drugi red,pa preliti nadjevom,i sve dok ti stane u "tepsiju"... peći na 200-250 oko 20 min...al ja to sve odokativno... nama treba otprilike 1 kg svježeg sira na 30-40 palačinki... :)
U subotu sam radila palačinke sa nutelom, preko koje sam posula mljeveni petit keks i mljevene orahe. Zarolala sam ih i ukrasila sa tekućom čokoladom. Bile su preprefine i svi gosti su bili oduševljeni.
palačimke punjene mljevenim jmesom,mogu pohane a mogu i zapečene....njamiiiiii
i naravno zapečene sa sirom
slatke su mi najdraže s nutelom po kojoj pospem mljevene petit kekse,zarolam i onda odozgora prelijem umakom od višanja iz kompota (prokuhati kompot od višnjanja+voda+šećer,zblendati i dodati malo gustina)
predobra slatko-kisela kombinacija
slana varijanta koja mi je najfinija je ujedno i najnezdravije:mrgreen:: pohane palačinke punjene šunkericom i goudom..mljac
palačinke s kestenom-50 dag kestena,1dl slatkog vrhnja,2žlise ruma,gore šlag
palačinke s lješnjacima-samljeti pržene lješnjakeoko 200g,žumanjka izmiksati sa 6 žlica šećera,dodati 2 žlice gustina,4dl mlijeka,kuhati na pari da se zgusne ,dodati 4 žličice ruma.Nafilovane preliti preljevom od čokolade
-tražim kolače za sutra u staroj Mili iz 89,naslovnica Sanja Doležal s kratkom kosom i naiđem na tvoje pitanje o palačinkama i u Mili ovi recepti.Mislim da će ovi s kestenom biti moj favorit.