Nema danas nikakvog drugog dijela.
Bila je repriza prvog, ali sam ju propustio.
A, uostalom, tko zna hoće li isti gosti biti u drugom i ostalim dijelovima.....
Printable View
Nema danas nikakvog drugog dijela.
Bila je repriza prvog, ali sam ju propustio.
A, uostalom, tko zna hoće li isti gosti biti u drugom i ostalim dijelovima.....
Ne čudim se da je bila tako intonirana jer sam čuo da je gošća bila velika "stručnjakinja" koju vole antivakcinalci. Samo nisam bio siguran je li doista tako bilo kako sam očekivao.....
Danas će pak na Provjerenom biti neki prilog protiv cijepljenja.
Počinjem vjerovati u teorije urote.
tiruriru, tiruriru :zonasumraka:
pa kud baš sad kad ja moram cijepit malu?!? neću ni gledati (nisam ja antivakcionist samo sam trtaroš :) )
Mujica, danas je bilo i u dr.oz-u, o autizmu i mogućim uzrocima.
Mujice, zanima me kakvu bi pjesmu pjevao da imas u uzem krugu obitelji i prijatelja dva slucaja gdje su djeca nakon cjepiva sa godinu i godinu ipo dana, zavrsili u bolnici i vratili se doma sa dijagnozom. Kod jednog dijabetes, kod drugog trovanje teskim metalima. Ne misle svi protivnici cjepljenja da se radi u o teoriji urote, ima nas koji jednostavno smatramo da cjepiva cine vise stete nego koristi tako maloj djeci sa jos nerazvijenim imunoloskim sustavom.
Ne namjeravam se sad tu prepirat sa bilo kim, pogotovo ne s tobom, pukla bi da nisam ovo napisala :mrgreen:
ima i starijih slučajeva mala nakon cjepljenja s Mo-paru inačicom prije odlaska u školu zaradila zatajenje bubrega
Potrudio bih se doznati istinu o tome zašto jedno dijete ima dijabetes, a drugo trovanje teškim metalima.
Sigurno se ne bih uhvatio za prvo nepotkrijepljeno objašnjenje koje bi mi ponudio netko sumnjivih namjera.
Kao što činim za druge probleme s kojima se susrećem u životu. Ali mi ne pada na pamet ovdje ih iznositi s ciljem da ispadnem uvjerljiviji poticanjem emocija kod čitatelja.
?
Ne tvrdim da je nemoguće da to cjepivo uzrokuje takvo stanje. Ali do sada to nikada nitko nije demonstrirao. Niti proizvodim cjepivo niti ga prodajem i rado ću prihvatiti dokaze da je šteta od cjepiva veća od koristi. Samo bi to trebalo doista nečime potkrijepiti, a ne anegdotalnim pričama.
Tako da na temelju postojećeg medicinskog znanja, to što si napisala zvuči kao "Znam ja jednoga kjeg je auto pregazio na zebri tjedan dana nakon cijepljenja"
Kaj, da smanji šansu za autizam?
E, pa time nije ništa postigao.
http://pediatrics.aappublications.or....full.pdf+html
Citiraj:
From a large population-based case-control study that included a well-defined case group and a comparison group of children selected from the same community, we found that, overall, the age at time of first MMR administration was similar among case and control children.
http://www.aap.org/en-us/advocacy-an...inestudies.pdf
Citiraj:
Please examine the evidence for yourself
Evo jednog inspirativnog linka za mujicu
http://ww.svjetloradnici.com/2013/01...aca/#more-4957
.. I ostale roditelje cjepiše :)
ja bih rado odustala od cijepljenja ali mi onda djeca nemogu ici u vrtic,a drugih opcija nemam.a sigurna sam da od njega vise stete nego koristi
Hvala.
Evo jedan inspirativan link i za sve ostale.
http://portal.connect.znanost.org/20...#comment-64576
Pardon, link u prethodnom postu je greškom na zadnji komentar.. Trebao je biti ovaj link, na početni tekst
http://portal.connect.znanost.org/20...osa-na-obzoru/
Jucer je malac primio moparu cjepivo, a upravo sam primjetila 7-8 tockica na stomku, ledjima i glavi koje mozda lice na vodene kozice. Neke su vec suhe?? Je li to mozda reakcija od cjepiva? Ako su vodene kozice je li sad opasno sto je primio i cjepivo ? Jucer ga je doktorica pregledala i nije imao nista po sebi.
Nuspojava Priorixa u obliku osipa ako se javi odmah nakon cijepljenja može biti samo alergijski osip, ali to ne izgleda ovako kako si opisala.
Osip kao simptom postvakcinalnih ospica ili postvakcinalne rubele javlja se tek oko desetak dana nakon cijepljenja.
Ako su ovo vodene kozice, nije baš najsretnija stvar na svijetu to što se dijete cijepilo dan prije izbijanja osipa, ali ne treba ništa posebno očekivati.
Može se dogoditi da imunološki odgovor na cjepivo bude lošiji nego što bi trebao biti, pa da zaštita od ospica, rubele ili mumpsa bude nešto slabija od očekivane.
Hoće li cijepljenje loše utjecati na vodene kozice ili ne, ne znam. Teoretski bi moglo utjecati na taj način davodene kozice dulje traju, ali nisam nikada čuo da je to dokumentirano (a sasvim sigurno se često dogodi da se dijete cijepi neposredno prije nego što izbiju vodene kozice).
Ne znam povećava li se zbog vodenih kozica šansa za neke nuspojave cjepiva. Isto tako, teoretski bi mogao biti povećan rizik od nuspojava cjepiva, ali nisam to nigdje pročitao kao neku poznatu činjenicu.
sto se tice priorixa, je li moguce dijete cijepiti s tri odvojena cjepiva? u kojem slucaju? jel moze roditelj to sam odluciti i bez indikacije (i platiti - koliko?)
Nije jer ih nema na tržištu. Postoje samo pojedinačno protiv ospica i protiv rubele. Nisu sastavni dijelovi Priorixa, nego su od Imunološkog zavoda. Pojedinačno protiv mumpsa nije dostupno.
Ako postoji opravdan razlog za davanje pojedinačno ospica i rubele, to se može bez plaćanja dobiti kod pedijtra ili školskog liječnika. Samo ih možda treba naručiti ako ih nema, s obzirom da su indikacije za takvu primjenu pilično rijetke.
a bez opravdanog razloga - nista?
Mujica, hvala ti na odgovoru. Glavno da nije sad to nesto strasno, a ovo sto se mozda moze dogoditi je rijetkost i nadam se da ce kod nas sve dobro zavrsiti.
Cekamo ovo cjepivo godinu ipo i bas potrefimo dan :)
Čuj, može se i ilegalno sagrađen hotel izvan građevinske zone legalizirati.
U usporedbi s tim, tvoja je želja stvarno sitnica. Ako ti pedijatar želi izači ususret i cijepiti monovakcinama protiv ospica i rubele, nitko ga neće pitati zašto je ta cjepiva naručio, niti za koje dijete, niti za razlog. Dakle, može.
(ne znam može li ih se kupiti u apoteci. mislim da ne)
hvala :) samo razmatram opcije...
jos jedno pitanje imam, no tice se cjepiva protiv hep b. nadam se da smijem iskoristiti ovu temu da upitam usput.
dakle, zasto se rutinski SVA djeca cijepe protiv hep b odmah po rođenju bez obzira na to ima li majka hep b. jasno mi je da ako ima dijete se lako moze zaraziti... ali ako nema???
i recimo kuzim da je cjepivo korisno u kasnijoj dobi... npr skolskoj. no, koliko znam, nije bas tako lako dobiti hep b. nije li potreban kontakt s krvlju? onda kuzim da je cjepivo korisno za stariju djecu koja bi eventualno mogla naletiti na neki predmet na kojem je zarazena krv (iako... tu se postavlja pitanje koliko dugo je hep b u tom slucaju aktivan i ima sposobnost zaraziti)?
uglavnom, zasto se cijepe tek rodjene bebe...to me jako zanima, a nisam do sad imala koga pitati :)
"jer ste vi to tražili"
:)
Zato što su to tražili brojni infektolozi, velik dio pedijatara, gastroenterolozi, tadašnji ministar zdravstva i udruge pacijenata. Također, par godina prije toga grad Rijeka je velikodušnošću svog tadašnjeg gradonačelnika cijepio riječku novorođenčad, pa su roditelji u drugim gradovima počeli postavljati pitanja zašto njihova djeca to ne dobe.
Ukratko.
haha.. znaci nema nekog znanstvenog uporista. razocarana sam sad. :/
ne, zbilja, iznenadili ste me. a sto je vase misljenje o tome? mislim, da neka mama ne zeli to cjepivo iz gore navedenih razloga, biste li ih uvazili i s njima se cak i slozili - na nekoj razini??
bih.
hvala :)
mujice nešto lično na kozice je imala moja klinka, kad su joj slučajno ili namjerno zamjenili buhtlu koja je pečena posebno za nju, a pošto je kozice imala dve godine prije incidenta, doktorica je još uvijek tvrdila da su koze, dok nakon dva tjedna, i pomnog ispitivanja u razlim bolnicama, ispalo da nije imala sreće i da je vjerovatno ipak alergija, bar prema tadašnjim testovima i s time kaj su se pojavile petehije, što je znala imat i kad je bila puno manja.
Broj tockica se povecava, sada se naziru i pravi vodeni vrhovi. Ima ih par i u ustima, bas izgleda kao vodene kozice. Popodne cu ga voditi u pediajtrice. Ne znam uopce smijem li voditi osuto dijete u pedijatrice (radi druge djece) ili da samo zovem na telefon ?
Ja ga ne bi vodila pedijatrici ili bih se najavila unaprijed da mi osiguraju izolaciju (zbog druge djece).
Mi smo, kad je mala imala vodene, samo javili pedijatrici da ih imamo, ne znam ni sama zasto. :)
Ako bi imao tezi slucaj, da ih ima jako puno i da ih tesko podnosi, isla bih u zaraznu ili se cula s njima.
pa da nije cjepljen 20 sati prije izbijanja ne bi se mislila, ovako sam malo jos sumnjicava... najprije cu je zvati na telefon pa cu vidjeti sto pediajtrica kaze.
Drzim fige da, ako su koze, budu blage i umjerene (u kolicini i svrabu).
svakak nazovi
Dr rekla da dodemo na kraju radnog vremena- potvrdila vodene kozice.
Sto je tu je. Malo je zabrinuta da ga ovo dodatno ne oslabi u kombinaciji s cjepivom jer je inace slabasan i neuhranjen.
Al evo zdere upravo :)
:fige:
s2000 i moja je prvo mislila da su koze, posle se pedomislila
držite se, i nek nekaj jede