Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 95

Tema: cjepljenje s godinu dana

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno cjepljenje s godinu dana

gledam kalendar cjepljenja za 2011.god,http://www.savjetnica.com/savjeti-za...a-2011-godinu/
    ugl s navršenih godinu dana je navedeno cjepljenje za: hiberix, di-te -per, polio i mo-pa-ru.
    zar to odjedamput, il nešto prije, nešto kasnije?? kolko bude to uboda, dal je za mo-pa-ru još uvjek priorix il ima nešto novo sad??

jel trebam odma sad ići, pošto je navršio godinu dana, il slobodno pričekam?
    s kolko ste vi svoje cjepili?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko se sjećam hiberix, di-te -per, polio ide nakon zadnjeg istoimenog cca 1godinu ( znači s cca 1.5 godine)može i koji mjesec iber

mo-pa-ru ide s 12mjeseci,a može i kasnije

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo prošli 18 mjeseci, sutra idemo na cijepljenje Priorixom, a ovo prvo što si navela vjerojatno za koji mjesec

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

radi puno alergija mo-pa-ruse može jaaako prolongirati.

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ok, i ja bi tak rade, a kaj sa sistematskim sa godinu dana?
    da to isto čeka cijepljenje il da to sad obavim,a cijepljenje odgodim?

mada znam 99% da će ga htijeti dr odmah cijepiti,i da joj sigurno neće bit jasno zakaj bi ja odgodila, zato još i ne zovem nego hoću čuti kak su ostali..
    Posljednje uređivanje od Evitta : 09.10.2011. at 17:29

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A zašto bi ti odgodila?
    Nisam shvatila iz postova, sorry.

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    radi puno alergija mo-pa-ruse može jaaako prolongirati.

eto zašto..

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Aha.
    Pa valjda će onda pedijatrici biti jasno zašto bi odgodila. Vjerojatno zna za vaše alergije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Evitta prvotno napisa Vidi poruku
    eto zašto..
    ak se dete sprema u vrtić, možda će ga i pod hitno cjepit ( s mo-paru), a ak ostanete doma, možeš prolongirat dok ti ne paše, ili dok se alergija na jaja smanji. U svakom slučaju ak je alergija u pitanju ( jaja) cjepite se u bolnici.

Evo primjera:

Moja mala bila maaalo alergična na jaja u dobi do 12 mjeseci ( testirala se jer je alergična bna sve i svašta) , u dobi od 13mjeseci nije više alergična ja njih ( ponovno testiran) s 15 počela jest jaja, doktorica je nije htjela cjepit u ordinaciji,nek je cjepljena u bolnici u dobi od 18 mjeseci sve ok.
    Moj mali velki alergičar ( veći od klinke) doktorica ga već htjela cjepit, ali ja nedam ( jaja su mu samo 5+), sad je 15.5 mjeseci,

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nejde u vrtić, zato sam i mislila odgoditi,ako nije striktno da se mora s 12 cjepit.
    htijela sam čuti kak je većina vas dala cijepit, dal se moglo odgodit il se moralo s godinu dana.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možeš odgodit

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Koji je krajnji rok za cjepljenje s mo-pa-ru?
    Mi imamo 19 mj i jos nismo. Maleni je sitan pa doktorica kaze da ne zurimo. To je bilo prije par mjeseci, sad ne znam kad da se javim za cjepljenje...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi smo se cijepili s 23 mj.

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo se cjepili tek sad sa 3 godine i nešto više od mjesec dana sad strepim od nuspojava
    A nismo se ni docjepili sa 5 u 1 (primili samo 3 cjepiva u prvoj godini) ... i to nas čeka za mjesec dana

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Just Me prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo se cjepili tek sad sa 3 godine i nešto više od mjesec dana sad strepim od nuspojava
    A nismo se ni docjepili sa 5 u 1 (primili samo 3 cjepiva u prvoj godini) ... i to nas čeka za mjesec dana
    Zaboravila sam pitati; jel razmak od mjesec dana dovoljan između Priorixa i 5 u 1?

Hvala

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mjesec dana između MPR i 5u1 je više nego dovoljan razmak.
    A od nuspojava ne treba strepiti.
    One nuspojave koje su realne i mogu se očekivati, prolaze za 2-3 dana be ikakvih posljedica.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Koji je krajnji rok za cjepljenje s mo-pa-ru?
    Mi imamo 19 mj i jos nismo. Maleni je sitan pa doktorica kaze da ne zurimo. To je bilo prije par mjeseci, sad ne znam kad da se javim za cjepljenje...
    jel ste se kaj podebljali o tom pitanju?

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    mjesec dana između MPR i 5u1 je više nego dovoljan razmak.
    A od nuspojava ne treba strepiti.
    One nuspojave koje su realne i mogu se očekivati, prolaze za 2-3 dana be ikakvih posljedica.
    Hvala mujica

Danas je 9-ti dan od Priorixa, za sad nikakvih nuspojava osim šta joj nos malo curi i kašljuca al' obzirom na vrijeme vani to ne pripisujem cjepivu
    Nadam se da će tako i ostati

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

jel ste se kaj podebljali o tom pitanju?
    Lajc

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko ste onda sad?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

9kg i nesto sitno, nisam ga vagala... Razboli se u jaslicama pa korak naprijed nazad dva...
    Cekamo sluzbeno vaganje u 3.mj

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma nismo ni mi puno deblji malo manje od 10 kg.drži te se

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Eto ipak 10-ti dan od cjepljenja dobili temperaturu 38,6 ide do 39,5 i kaže da ju boli glava. Čim spustimo temp ona je vesela, igra se i kao da joj nije ništa
    Jel bi to moglo biti od cijepiva? koliku temp su vaši imali? šta dalje da očekujem .... joj poludit ću od toga
    Posljednje uređivanje od Just Me : 03.02.2012. at 07:31

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moglo bi biti od cijepljenja. Ako je, proći će za koji dan. snižavaj temperaturu i sve OK. Ako dobije osip, lako moguće da su postvakcinalne ospice ili rubela. Ali te postvakcinalne su puno blaže od pravih i prolaze za par dana bez posljedica.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

[QUOTE=S2000;2048213]Koji je krajnji rok za cjepljenje s mo-pa-ru?
    QUOTE]

To i mene zanima. Cura ima 3.5 god još se nije cijepila ,trebali smo ponoviti testiranje radi alergije na jaje.
    Mali isto još nije cijepljen,reagira i on na jaja . S njim dosta kasnimo s cijepljenjem.

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Joj stvarno se nadam da će prestati skoro ....

Danas cijeli dan ima temperaturu koja svakih cca 4 sada ode preko 39; kombiniram Ibuprofen i paracetamol, između ju tuširam al baš i ne pomaže
    Gledala sam joj grlo, malo je crvenkasto al' niš extra, tu i tamo ispuše nos i to bude bijelo... zvala sam pedijatricu ona kaže da ako do ponedjeljka ne stane s temperaturom onda nije od cijepiva pa da dođemo...
    Koja je max doza paracetamola/ibuprofena za nju. Ima 17,5kg

I opet hvala mujica

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako je danas dijete?

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kako je danas dijete?
    Petak nam je bio koma, temperatura je rasla preko 39 svaka 4 sata i jako se teško skidala .... zadnji paracetamol je dobila u 22h u petak navečer, a u subotu se probudila kao da ništa nije bilo.
    Nadam se da je to to od našin nuspojava na Priorix.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

skoro pa sigurno je to - to (gotovo).

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sad nas čeka još docjepljivanje sa 5u1 za cca2 tjedna ... i onda je to to ...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a da malo pričekaš, nemoj sad sve na horuk ak si do sad mogla čekat,mjesec dana sim -tam ništ ne smeta

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

a da malo pričekaš, nemoj sad sve na horuk ak si do sad mogla čekat,mjesec dana sim -tam ništ ne smeta
    Između priorixa i 5u1 će biti razmak od mjesec dana, tak nas je pedijatrica naručila
    Mislim da mi je i mujica odgovorio da je to više nego dovoljan razmak između cijepiva, ti ne misliš tako?
    Naravno ako u međuvremenu nešto pokupi odgodit ćemo cijepivo

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moj sin ima 12,5 mj. Obavili smo sistematski, nije cijepljen jer je imao 4 upale uha i jednu virusnu uplau grla u posljednja 3 mj i sad smo napokon zdravi nekih 10 dana. Ne ide u jaslice, doma smo. Trebam ga cijepiti i zanima me za šta je to cjepivo sa godinu dana i da li postoji druga vrsta cjepiva za iste bolesti koje nije na listi, a ima blaže nuspojave.
    Naime sa 7mj kad smo ga cijepili bila nam je katastrofa, 7 dana temperature, noćima buđenja svakih 30-45 min, plakanja i totalno asocijlno ponašanje, povlačenje u kut krevetića i plakanje, kad se sjetim, plaće mi se. Kasnije mi je rekla ped. da smo mogli kupiti to cjepivo sa blažim nuspojavama...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nema nikakvo alternativno cjepivo koje se daje s godinu dana (ospice, rubela, mumps), da bi imalo blaže nuspojave.

Prije pet-šest mjeseci tj. u njegovoj dobi od 7 mjeseci je po programu trebao dobiti 5u1 i hepatitis B. Nije istina da postoji alternativno cjepivo koje se može kupiti, a koje ima manje nuspojava ili blaže nuspojave (kao što pedijatrica kaže).
    Posljednje uređivanje od mujica : 19.11.2012. at 14:18

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

A svašta.
    Ok, znači sad s godinu dana ima samo cjepivo koje je na listi.

coolerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

malo dižem temu jer me zvala pedijatrica da dovedem dijete po MoPaRu još danas jer za 5 dana slavi drugi rođendan a nije primila nikakvo cjepivo još od 25.11.11(engerixb?). uspjela sam to odgoditi do iza rođendana da se malo raspitam da li da se cjepi time ili priorixom. a i nakon tog fali nam još jedno po kalendaru cijepljenja DtaP-IPV-Hib. Ima li i za to neka bolja zamjena? Od svakog mi je zakurila do sad pa bi stvarno htjela neku najbolju soluciju...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MoPaRu cjepivo koje se koristi u toj dobi je Priorix.
    Nema nikakvog alternativnog 5u1 cjepiva koje bi izazivalo manje nuspojava od ovoga koje je u upotrebi.

coolerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

hvala, kad sam isčitavala napise novijeg datuma vidila sam da je sad Priorix u upotrebi po defaultu!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Je li netko gledao ovu emisiju sinoć na drugom programa HTV-a (ili danas poslijepodne na reprizi)?
    Susreti s autizmom: Prava istina, dokumentarna serija (1/5)
    Bi li netko tko je gledao napisao što su stručnjaci i "stručnjaci" tamo govorili i kako je cijela emisija bila intonirana?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pa gledaj danas drugi dio, pa 3. i 4. i 5. pa ćeš ćuti sve

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nema danas nikakvog drugog dijela.
    Bila je repriza prvog, ali sam ju propustio.
    A, uostalom, tko zna hoće li isti gosti biti u drugom i ostalim dijelovima.....

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Je li netko gledao ovu emisiju sinoć na drugom programa HTV-a (ili danas poslijepodne na reprizi)?
    Bi li netko tko je gledao napisao što su stručnjaci i "stručnjaci" tamo govorili i kako je cijela emisija bila intonirana?
    Gledala sam, ali loše pamtim imena pa od mene slaba korist. Sto se tona tiče ...bila je u tonu koji se tebi ne bi sviđo( prvi dio je bio općenit i koncentriran na povijest, drugi dio je govorio o velikom porastu osoba sa autizmom i mogućim uzrocima).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Na žalost, propustila sam emisiju (iako sam je htjela gledati). Ali sam danas od frizerke čula o toj emisiji: "Zamislite, i sve vam je to zbog cjepiva!"
    Mislim da nije teško zaključiti kako je emisija bila intonirana.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne čudim se da je bila tako intonirana jer sam čuo da je gošća bila velika "stručnjakinja" koju vole antivakcinalci. Samo nisam bio siguran je li doista tako bilo kako sam očekivao.....
    Danas će pak na Provjerenom biti neki prilog protiv cijepljenja.
    Počinjem vjerovati u teorije urote.
    tiruriru, tiruriru :zonasumraka:
    Posljednje uređivanje od mujica : 03.01.2013. at 21:40

coolerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pa kud baš sad kad ja moram cijepit malu?!? neću ni gledati (nisam ja antivakcionist samo sam trtaroš )

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mujica, danas je bilo i u dr.oz-u, o autizmu i mogućim uzrocima.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mujice, zanima me kakvu bi pjesmu pjevao da imas u uzem krugu obitelji i prijatelja dva slucaja gdje su djeca nakon cjepiva sa godinu i godinu ipo dana, zavrsili u bolnici i vratili se doma sa dijagnozom. Kod jednog dijabetes, kod drugog trovanje teskim metalima. Ne misle svi protivnici cjepljenja da se radi u o teoriji urote, ima nas koji jednostavno smatramo da cjepiva cine vise stete nego koristi tako maloj djeci sa jos nerazvijenim imunoloskim sustavom.

Ne namjeravam se sad tu prepirat sa bilo kim, pogotovo ne s tobom, pukla bi da nisam ovo napisala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ima i starijih slučajeva mala nakon cjepljenja s Mo-paru inačicom prije odlaska u školu zaradila zatajenje bubrega

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mujica, danas je bilo i u dr.oz-u, o autizmu i mogućim uzrocima.
    Eto ga na.

Ipak je neka urota u pitanju. Koordinirana od strane onih kojima to na neki način ide u prilog petiluminati:

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Smokvica. prvotno napisa Vidi poruku
    Mujice, zanima me kakvu bi pjesmu pjevao da imas u uzem krugu obitelji i prijatelja dva slucaja gdje su djeca nakon cjepiva sa godinu i godinu ipo dana, zavrsili u bolnici i vratili se doma sa dijagnozom. Kod jednog dijabetes, kod drugog trovanje teskim metalima. Ne misle svi protivnici cjepljenja da se radi u o teoriji urote, ima nas koji jednostavno smatramo da cjepiva cine vise stete nego koristi tako maloj djeci sa jos nerazvijenim imunoloskim sustavom.

Ne namjeravam se sad tu prepirat sa bilo kim, pogotovo ne s tobom, pukla bi da nisam ovo napisala
    Potrudio bih se doznati istinu o tome zašto jedno dijete ima dijabetes, a drugo trovanje teškim metalima.

Sigurno se ne bih uhvatio za prvo nepotkrijepljeno objašnjenje koje bi mi ponudio netko sumnjivih namjera.

Kao što činim za druge probleme s kojima se susrećem u životu. Ali mi ne pada na pamet ovdje ih iznositi s ciljem da ispadnem uvjerljiviji poticanjem emocija kod čitatelja.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •